Letem, svìtem...
23.08 - Bílovec:Na oslavách Dne mìsta v Bílovci se v sobotu 3. záøí 2016 uskuteèní soutì¾ v peèení chleba s názvem Bílovecký bochník 2016. U¾ ètvrtý roèník soutì¾e se uskuteèní v prùbìhu Odøivousových slavností v Bílovci v sobotu 3. záøí. Soutì¾it se bude ve dvou kategoriích: chléb z domácí trouby a chléb z domácí pekárny. Podmínkou je, aby k peèení nebyly pou¾ity ¾ádné kupované namíchané smìsi. Soutì¾ se bude konat v pùvabném prostøedí bíloveckého zámku, kde jednotlivé chleby ohodnotí porota a posléze je ochutnají také náv¹tìvníci Odøivousových slavností.
Loni bylo do soutì¾e pøihlá¹eno patnáct chlebù, nejlep¹í recepty byly zveøejnìny na webových stránkách mìsta, kde se zájemci mohli seznámit s ingrediencemi napøíklad na èesnekový chléb se ¹kvarkami, chléb kmínový, celozrnný kváskový, celerový a dal¹í. „V¹echny bochníky rozlièných tvarù a vùní vypadaly a chutnaly výbornì, porotì jejich práci vùbec nezávidím,” øekla vedoucí kulturního odboru v Bílovci Marie Velká a dodala, ¾e o¹atky s rozkrájenými chleby byly náv¹tìvníky po degustaci do posledního drobku rozebrány.
Zájemci o úèast v leto¹ním roèníku soutì¾e Bílovecký bochník mohou své pøihlá¹ky podat do 30. srpna na e-mailové adrese: info@bilovec.cz.
Vlastnoruènì upeèený èerstvý chléb pak soutì¾ící odevzdají v sobotu 3. záøí v dobì od 15 do 16 hodin na zámku v Bílovci, ke ka¾dému soutì¾nímu bochníku musí být dodán také návod na pøípravu, vèetnì pou¾itých ingrediencí. V¹echny recepty budou opìt zveøejnìny na webových stránkách mìsta.
Mgr. ©árka Seidlerová