Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Emil,
zítra Vladimír.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Zobrazení diskuse
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
Zpìt na seznam diskusí
Èo, alebo kto je Boh?
Datum:
13.07.2017  18:14
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Macron! Dal¹í úspì¹ný krok ke svìtovládì elit!

Neuvìøitelná je naivita lidí, kteøí se dali opìt zmanipulovat ve prospìch zámìrù oligarchie. Za francouzského prezidenta toti¾ zvolili Emmanuela Macrona, èili loutku v rukou elity, která bude poslu¹nì plnit její vùli a uskuteèòovat její zámìry. Bude stát ne ve slu¾bách francouzského lidu, ale ve slu¾bách oligarchie a nenasytných globalistických elit, co se s nejvìt¹í pravdìpodobností projeví divokým a neøízeným pokraèováním pøistìhovalectví, rozprodáváním francouzských strategických podnikù Nìmecku a USA, nebo tvorbou zákonù ve prospìch nejbohat¹ích a v neprospìch obyèejných lidí. To povede k dal¹ímu o¾ebraèování tìch, co nemají mnoho a k dal¹ímu bohatnutí tìch, co mají hodnì.

Jak je ale mo¾né, ¾e se Francouzi dali takto oklamat?

®el, stali se obì»mi velké mediální manipulace! Maximálnì zará¾ející v¹ak je, ¾e pøece dlouhá desetiletí ¾ijí v systému, ve kterém jsou bohatí a mocní vlastníky v¹ech rozhodujících médií a mají silný vliv i na ty zdánlivì veøejnoprávní. Francouzi by proto mìli vìdìt, ¾e média dávno ne¹íøí objektivní zpravodajství. Mìli by vìdìt, ¾e dávno ¹íøí pouze úèelovou propagandu na objednávku mocných.

Média jsou slu¾ebníkem elity a nástrojem manipulování a ovládání veøejného mínìní. Tyto skuteènosti musí být zjevné ka¾dému, kdo není zcela slepý a dlouhodobì ¾ije v takzvané demokracii západního typu. Zaèínají si to uvìdomovat u¾ i mnozí lidé u nás, aèkoliv na rozdíl od Francouzù mají èest ¾ít v takzvané demokracii jen necelé tøi desetiletí.

Francouzským médiím, spolu s mnoha jinými ¾raloky, kteøí prozíravì vytu¹ili, èím¾ je mo¾né zalíbit se mocným a finanènì tím pomoci se tedy opìt podaøil mimoøádný husarský kousek. Vyzdvihováním Macrona, jako rytíøe bez poskvrny a systematickým oèeròováním Marine Le Pen, kterou spojovaly s ve¹kerou mo¾nou negativitou dokázaly nakonec dosáhnout vítìzství svého kandidáta.

Jak je ale mo¾né, ¾e pøi pøímo oèividné jednostrannosti médií, oslavujících Macrona si volièi neuvìdomili, o co tu jde? Jak je mo¾né, ¾e nepøehlédli jejich jidá¹ské poèínání, slou¾ící elitì a zamìøené proti skuteènému dobru národa? Jak je mo¾né, ¾e nepøehlédli mnohé dal¹í nekalé a manipulující kroky, jakými byly tøeba shromá¾dìní se zaplaceným publikem, oslavujícím Macrona?

Pro tuto po¹etilost francouzského obyvatelstva, neschopného si jednou koneènì uvìdomit, kdo je vlastníkem médií a komu tedy slou¾í, pro tuto jejich trestuhodnou naivitu se k vládì za jejich vlastní pomoci dostaly síly, systematicky jdoucí proti zájmùm francouzského národa, i proti zájmùm v¹ech ostatních národù evropské unie. Zdá se být opravdu a¾ nepochopitelnou plytkost my¹lení obyèejných lidí, kteøí se dali opìt takto oklamat. Lidí, kteøí se nikdy hloubìji nezamý¹leli nad tím, ¾e v¹e by pøece jen mohlo být úplnì jinak, jak se jim elitami ovládanými médii pøedkládá.

®el, smutná skuteènost je taková, ¾e z tìchto obyèejných lidí, sedících dennodennì pøed obrazovkami, plnými nenároèné, bezduché zábavy se stali lidé nemyslící. Lidé povrchnì pøijímající a bezmy¹lenkovitì sledující v¹e mo¾né i nemo¾né. Stali se z nich mìlké bytosti, které v podstatì ani nemají èas na tvorbu svých vlastních názorù, svých vlastních postojù a svého vlastního pøesvìdèení, proto¾e pod vlivem cíleného, ¹irokospektrálního mediálního pùsobení se neustále nacházejí pod vlivem cizích my¹lenek a cizích názorù. A tak se stali jen jakousi tøtinou ve vìtru, která se klátí v tu stranu, kam vane manipulující, mediální informaèní vítr.

Tímto zpùsobem v¹ak pøedali rozhodování za sebe i o sobì samých jiným! A sice tìm, kteøí z nich vìdomì zformovali nemyslící, snadno manipulovatelnou masu. Prozatím toti¾ oligarchie je¹tì potøebuje souhlas této masy na legální zvolení svých vlastních, politických kandidátù, aby se uèinilo zadost iluzi demokracie. Av¹ak masami samotnými manipulujícím zpùsobem zvolení vládní pøedstavitelé, kteøí jsou slu¾ebníky elity budou postupnì zákony okle¹»ovat práva nemyslících národù, a to a¾ k takové hranici, ¾e èasem nebude vùbec potøebný ¾ádný jejich souhlas. V¹e rozhodování bude probíhat bez nich, co se bude rovnat absolutnímu pøevzetí moci elitami.

A k tomu to smìøuje nejen ve Francii, ale také u nás, proto¾e v¹ude se postupuje podle stejného scénáøe. V ka¾dém národì toti¾ existují jidá¹i a zrádci, kteøí prosazují filozofii, zámìry a agendu elity. Tito lidé se nacházejí v médiích, ve vysoké politice, v nevládních organizacích, jako¾ i v¹ude tam, kde je mo¾né ovlivòovat povìdomí národa, který ¾enou mentálnì i reálnì do otroctví elit. Taková je ¾el situace v Evropì i na celém svìtì.

Co v¹ak s tím? Jak se tomu postavit? Èím tomu zabránit? Jak se mù¾eme stát namísto malých koleèek, poslu¹nì se kroutících v souladu se zámìry oligarchie naopak zrnky písku, které zpùsobí skøípání tohoto rozjetého mechanismu?

V první øadì se nesmíme nechat donekoneèna mediálnì manipulovat. Musíme si uvìdomit, ¾e média fungují na bázi známé lidové moudrosti: koho chleba jí¹, toho píseò zpívej. To znamená, ¾e je nesmírnì naivním ten, kdo se domnívá, ¾e média ¹íøí pravdu.

Ano, ¹íøí sice pravdu, ale pouze pravdu jejich vlastníkù! A právì tito vlastníci nás budou prostøednictvím svých médií neustále pouèovat o tom, co je správné a co nesprávné. O tom, jak je tøeba ¾ít a jaké hodnoty uznávat. Nebo o tom, kdo je ná¹ pøítel a kdo nepøítel.

Pokud se ale budeme rozhodovat a jednat pod vlivem takovéhoto druhu informací, neposlou¾í to ve skuteènosti nám a nebude to dobré pro nás. Bude to dobré jedinì pro elitu, sna¾ící se o to, aby na¹e ¾ivotní filozofie, ná¹ zpùsob my¹lení i na¹e vnímání toho, co je dobré a co ¹patné dokonale vyhovovalo její plánùm. A mù¾ete si být stoprocentnì jisti, ¾e tyto plány nejsou vùbec pozitivní, ani humanistické!

Pochopme jednou pøece koneènì, ¾e ten, kdo se dostane do vìt¹inových médií, komu dají prostor, kdo je jimi vyzdvihován a kdo je jimi pova¾ován za osobnost nemù¾e být nikým jiným, ne¾ slu¾ebníkem bohatých a mocných, ¹íøícím jejich názory a jejich propagandu.

Pochopme jednou koneènì, ¾e ten, proti komu média brojí, komu nemohou pøijít na jméno, koho oznaèují za nepøítele, není ve skuteènosti nepøítelem na¹im, ale nepøítelem zámìrù bohatých a mocných, kterým hatí jejich plány.

Koho tedy média vyzdvihují, ten je zpravidla sluhou oligarchie. Ten zrazuje obyèejné lidi i jednotlivé národy, z èeho¾ samozøejmì dobøe finanènì profituje.

Koho ale média zatracují, právì ten je èastokrát skuteèným slu¾ebníkem lidu, pøedstavujícím nepøíjemnou pøeká¾ku na cestì jejich absolutního ovládnutí elitou mocných.

Je v¹ak neuvìøitelnì zará¾ející, ¾e lidé jsou stále jako hlu¹í a slepí! ®e si dají namluvit, ¾e èerné je bílé a bílé je èerné! ®e tisíckrát opakovanou manipulující le¾ zaènou pova¾ovat za pravdu! ®e tisíckrát opakovanou absolutní hloupost zaènou pova¾ovat za moudrost! ®e pøítele zaènou pova¾ovat za nepøítele a zrádce, ale skuteèného ¹kùdce naopak za dobrodince. ®e vraha pova¾ují za vzor nevinnosti a nevinných za zloèince a vrahy.

Co si zaslou¾í lidé za to, ¾e jsou tak povrchními, ¾e si toto v¹echno dají namluvit? Co si zaslou¾í lidé, kteøí mají mo¾nost konfrontovat vìt¹inový a oficiální mediální názor s názorem alternativním, odhalujícím skuteèná fakta, nebo minimálnì vybízejícím k vlastnímu zamy¹lení, ale oni tuto mo¾nost vùbec nevyu¾ijí?

Nezaslou¾í si snad tyto nemyslící ovce právì to zotroèení, do kterého se je sna¾í vmanipulovat média a politici, zaprodání elitì? Nenesou právì tito lidièky ve své sebevra¾edné naivitì vlastní díl odpovìdnosti za to, ¾e jsou klamáni a ¾e se s nimi manipuluje?

Pokud se nevzpamatujeme a nepøehlédneme, ¾e nás bohatí a mocní chtìjí prostøednictvím mediálnì zmanipulované reality dotlaèit k absolutní nadvládì nad na¹im osudem, na¹e procitnutí mù¾e být dìsivé! A oligarchie dìlá v¹echno mo¾né proto, abychom neprocitli, nebo procitli a¾ potom, kdy¾ u¾ bude pozdì. Kdy¾ u¾ bude smyèka na na¹em krku pevnì zata¾ena!

Proto jsme celkovou atmosférou v spoleènosti neustále mravnì a morální srá¾ení. Proto jsou v nás podporovány a ¾iveny v¹echny na¹e chyby a nedùstojné náklonnosti. Proto jsou na¹e ¾ivoty smìrovány pouze do u¾ívání si a do materialistické honby za vìcmi. Proto jsme zaplavováni mediálním balastem, vytváøejícím z nás nesamostatné, nemyslící bytosti bez vlastního názoru a vlastního pøesvìdèení a proto závislé na my¹lenkách a názorech jiných. Na názorech jiných, kteøí nám budou usilovnì namlouvat, jak moc nám chtìjí dobøe a pøitom nás ve skuteènosti nemají za nic a sna¾í se pouze o na¹e absolutní zotroèení.

Pokud v¹ak lidé zùstanou povrchní a naivní natolik, ¾e si toto v¹e nechají namluvit, mù¾e se nakonec stát, a systematicky to k tomu smìøuje, ¾e se jednoho dne skuteènì probudí jako otroci s evidenèním èíslem na implantovaných èipech, zcela vydáni na milost a nemilost elitì nejbohat¹ích. Pak se jich v¹ak u¾ nikdo nebude ptát na jejich názor, aby uèinil zadost pokrytecké høe na demokracii, ale udìlá s nimi, co jen bude chtít. A rozhodnì to nebude nic dobrého! Nebo» co dobrého mù¾ete èekat od tìch, co mají nad vámi absolutní moc, ale nemají vùbec ¾ádné svìdomí?

Probuïme proto! Mysleme a uva¾ujme! Více vyu¾ívejme své cítìní i své svìdomí, které jsou nám mnohdy schopny zprostøedkovat mnohem hlub¹í pohled na realitu, jako ná¹ rozum. Rozum je toti¾ mo¾né snadno oklamat tím, ¾e se nìkdo hraje na dobráka, zatímco ve skuteènosti chce jen zlo. Jedinì prostøednictvím na¹eho cítìní v¹ak mù¾eme rozpoznat v¹echny dravé vlky, kteøí k nám pøicházejí v rou¹e beránèím.

Zkoumejme tedy a u¾ v ¾ádném pøípadì naivnì nevìøme v¹emu tomu, co nám jako pravdu a jediný správný názor pøedkládají souèasné oficiální média.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.©
 
Datum:
22.06.2017  12:55
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
O bezprecedentním evoluèním úpadku souèasné Evropy

®ijeme v univerzu, které má duchovní rozmìr. ®ivot v nìm podléhá evoluci, èili vývoji od jednodu¹¹ího ke stále dokonalej¹ímu, jak nám o tom øíká Darwinova teorie. Zároveò v nìm v¹ak probíhá i velká evoluce ducha, èili postupný vývoj od duchovnì nevìdomého k duchovnì stále vìdomìj¹ímu a od duchovnì nezralého k duchovnì stále zralej¹ímu. Toto dìní je mo¾né pova¾ovat za pøirozený proces, podporovaný v¹emi zákonitostmi univerza.

Co v¹ak jakýmkoli zpùsobem odmítá akceptovat pøirozený vývoj ke stále vy¹¹í duchovnosti a duchovní zralosti je stejnými zákonitostmi univerza odsouváno bokem, na vedlej¹í kolej, jako duchovnì neperspektivní a proto nevyhnutelnì smìøující k záhubì.

No a ¾el, právì toto je stav, ve kterém se v souèasnosti nachází Evropa.

A pøi tom Evropa kráèel po celá staletí relativnì správnì! Byla toti¾ køes»anskou a hodnoty køes»anství se její obyvatelé sna¾ili vná¹et do svých ¾ivotù. Samozøejmì ¾e více, nebo ménì efektivnì, pøièem¾ nelze opomenout i mnohé negativní jevy, jakým byla tøeba inkvizice, nebo nábo¾enské konflikty a války. Ka¾dopádnì v¹ak Evropa, i navzdory v¹em svým chybám pøece jen stála v pøirozeném proudu duchovnì evoluèního vývoje univerza.

®el, zásadní trhlina v tomto vývoji se zaèala objevovat koncem 19. století a zaèátkem 20. století nástupem prùmyslové revoluce. Mno¾ství technických výdobytkù vyvolalo toti¾ obrovské nad¹ení z toho, co v¹echno èlovìk doká¾e. Vyvolalo nad¹ení z lidských rozumových schopností a mo¾ností.

Duchovní zaèalo být pova¾ováno za cosi pro¾ité, zpáteènické a nemoderní. No a výsledkem tohoto novì nastoupeného trendu je souèasný materialismus a ateismus. Výsledkem je vznik nového nábo¾enství konzumu a u¾ívání si. Nábo¾enství plného bøicha a plných penì¾enek.

Jak v¹ak ji¾ bylo øeèeno na zaèátku, v¹e, co nastoupí destruktivní trend ztráty duchovnosti je samotné smìrováno k destrukci, proto¾e rozklad duchovnosti a s ní neoddìlitelnì spojené mravnosti se nevyhnutelnì, døíve nebo pozdìji transformuje do podoby rozkladu vnìj¹ího. Pokud toti¾ v národech ztrácí duchovnost význam, z hlediska duchovní podstaty univerza ztrácí význam existence takových národù, proto¾e se odvrátili od chtìného evoluèního vývoje.

Evropa se nyní podobá starovìkému Øímu tìsnì pøed jeho pádem. Øímu, ve kterém v jeho zaèátcích vládl urèitý øád a urèitá morálka, zatímco pod vlivem blahobytu a penìz proudících z provincií propadl na svém sklonku dekadenci, zvrácenosti, zvrhlosti a nemravnosti. A¾ nakonec, kvùli svému hlubokému vnitønímu hodnotovému rozvratu pøestal být schopen èelit nájezdùm barbarù.

I souèasná Evropa se zmítá v nemravnosti a nejrozliènìj¹ích zvrácených trendech, které evropské instituce prosazují jako normu. A» ji¾ je to gender ideologie, registrované partnerství, pøedèasná sexualizace mláde¾e a podobnì.

A stejnì, jako za dob Øíma zaèíná být i Evropa atakována novodobými barbary, kteøí pøicházejí, aby ji srazili na kolena.

V evangeliích se pí¹e: kde je tìlo, tam se shromá¾dí supi. To znamená, ¾e v¹e jen èistì hmotné, bez úsilí o duchovní je ve skuteènosti mrtvé a jako mrtvé musí být odstranìno. A tak se tedy nyní v podobì migrantù a agresivního islámu slétají do Evropy supi, aby tuto duchovní mrtvolu odstranili z povrchu zemského.

Migranti k nám pøiná¹ejí islám s jeho ¾ivelnou duchovností. S duchovností støedovìkým zpùsobem krutou, ale pøece jen duchovností, na rozdíl od duchovnì vyprázdnìné, materialistické, ateistické a konzumní Evropy. Do popøedí se tedy jednoznaènì tlaèí to, co je schopné nést dále ¹tafetu duchovnosti, zatímco to, co duchovnost ztrácí je zákonitostmi univerza odsouváno bokem, smìrem k úpadku a absolutnímu rozvratu.

O v¹ech tìchto skuteènostech neøíkám snad proto, ¾e bych byl na stranì islámu, ale proto, abychom pochopili nejhlub¹í pøíèiny souèasného dìní a tím poznali, v èem spoèívá záchrana. A záchrana spoèívá jedinì v na¹em opìtovném zaøazení se do proudu duchovní evoluce.

Mù¾eme toti¾ vystavìt kolem celé Evropské unie pìti metrovou zeï a mù¾eme vyhostit úplnì v¹echny migranty, pokud ale nezastavíme vlastní, duchovní a morální rozklad a nezaøadíme se do proudu duchovní evoluce, budeme napadení jinými rozkladnými èiniteli, abychom jimi byli nakonec, jako vývojovì neperspektivní zcela znièení.

Alláhu akbar! S tìmito slovy na rtech a v du¹i pøicházejí uprchlíci do Evropy. A mají pravdu! Mají tisícinásobnì pravdu, proto¾e Bùh je opravdu velký! A jeho ignorování, jeho zpochybòování, jeho zesmì¹òování, jeho odsouvání do øí¹e pohádek se nakonec mù¾e stát souèasnému, konzumnímu evropskému ¾ivoèichovi osudným! V univerzu, které je duchovní se toti¾ prostì nelze vyhnout tlaku duchovní evoluce, co¾ prakticky znamená, ¾e máme pouze tøi mo¾nosti.

První mo¾nost spoèívá v opìtovném návratu ke køes»anským hodnotám a k jeho kultivované duchovnosti, která plnì odpovídá na¹emu prostøedí, na¹í tradici a na¹í mentalitì.

Druhou mo¾ností je, ¾e budeme k duchovnosti donuceni násilím, prostøednictvím kulturnì, ale i mentalitou absolutnì cizího islámu v jeho støedovìké podobì a s jeho støedovìkými zpùsoby.

A tøetí mo¾ností je na¹e absolutnì vymazání z povrchu zemského, ale i z celého tohoto stvoøení, proto¾e právo na existenci ve stvoøení, které je svou podstatou duchovní má jedinì to, co smìrem k duchovnímu usiluje! A to platí pro ka¾dého jednotlivce osobnì, jako i pro celé národy!

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.©
 
Datum:
20.04.2017  19:45
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Probuïme se! Otèená¹ nikdy nebyl jen modlitbou!

Modlitba Otèená¹ nebyla nikdy tím, za co ji lidé po celá staletí pova¾ovali. Nikdy toti¾ nebyla pouze modlitbou, to jest nìèím, co má být odøíkané v domnìní, ¾e právì pou¾íváním tìchto slov se správnì modlíme.

Otèená¹ je ve skuteènosti nìèím mnohem vìt¹ím! Je to praktický návod, jak má èlovìk ¾ít a o jaké hodnoty má ve svém ¾ivotì usilovat.

Skládá se ze dvou èásti. V první nám je ukázáno, jak máme pøistupovat ke Stvoøiteli a v druhé, jak máme pøistupovat ke svému vlastnímu ¾ivotu. Èili, co si v nìm máme pøedev¹ím pøát.

"Otèená¹, jen¾ jsi na nebesích!" Tato slova znamenají, ¾e èlovìk uznává otcovskou autoritu Boha, vùèi které stojí a v¾dy bude stát jako dítì. A tak, jak je pro dítì raného vìku bezvýhradnou autoritou autorita jeho rodièù, jejich¾ poslouchá, proto¾e mu chtìjí jen dobøe, tak má být pro nás v¹echny bezvýhradnou autoritou ná¹ Pán. Autoritou, pøed jejím¾ Vùlí se v hluboké dìtské dùvìøe skláníme.

"Posvì» se jméno tvé!" Jde o vyjádøení hluboké úcty a posvátnosti, kterou máme prokazovat Pánu a v¹emu, co s ním souvisí. A tedy i jeho menu!

"Pøijï království tvé." To není ¾ádná prosba, ani ¾ádné pokorné, alibistické oèekávání. To je slib! To je závazek! To je vyjádøení odhodlání k èinu! Právì nimi, konkrétními èiny a reálným jednáním v ka¾dodenním ¾ivotì má toti¾ ka¾dý z nás pøispìt svým vlastním dílem a podle svých vlastních schopností k tomu, aby mohlo pøijít na zem království nebeské. Na¹im vlastním pøièinìním a za na¹eho vlastního spolupùsobení.

"Buï Vùle tvá." Tato slova jsou opìt závazkem pro ka¾dého, kdo je vyslovuje. Závazkem, ¾e se bude sna¾it ve svém ¾ivotì zohledòovat Vùli svého Otce. A to nejen ve svých slovech a èinech, ale i ve svých my¹lenkách a citech. Vùle Otcova se tedy má stát mìøítkem a kritériem absolutnì v¹eho, co èlovìk èiní a co se teprve uèinit rozhoduje.

Její naplòování v¹ak nutnì pøedchází její znalost. Její dokonalé pochopení, abychom mohli na základì jejího poznání správným zpùsobem formovat svùj ¾ivot. Není toti¾ mo¾né plnit nìco, co neznáme, nebo co sice známe, ale pouze povrchnì a nedostateènì.

Kdo nechce poznávat Vùli Nejvy¹¹ího, nemù¾e ji plnit a kdo ji neplní, nutnì tím sám na sebe pøivolává negativní zpìtné úèinky. Nebo» jak ji¾ bylo øeèeno, Otcova Vùle nám chce pouze dobro a pokud ji odmítáme, mù¾e se nám dostat jedinì protipólu dobra, kterým je zlo.

Nebo» následující slova: "jako v nebi, tak i na zemi" v jejich dalekosáhlém dosahu znamenají, ¾e v bla¾enosti dobra, ve které ¾ijí obyvatelé ráje ¾ijí pouze proto, ¾e znají a bezvýhradnì naplòují Vùli Otcovu. A na zemi mù¾e být jako v nebi jedinì tehdy, pokud i zde budou lidé jednat stejnì.

"Chléb ná¹ vezdej¹í dej nám dnes." - tak zaèíná druhá èást Otèená¹e. Naznaèuje nám, ¾e se máme starat o nabývání chleba ka¾dodenního, jako¾ i v¹ech svých ostatních potøeb, av¹ak jako na prvoøadé musíme v¾dy dbát na Vùli Otcovu. Uspokojování na¹ich potøeb se nám nikdy nesmí stát absolutnì v¹ím, abychom nakonec, v bláznivém ¹ílenství jejich nikdy nekonèícího naplòování zcela zapomnìli na svého Otce a jeho Vùli tak, jak se to stalo lidem souèasné doby.

"A odpus» nám na¹e viny, jako¾ i my odpou¹tíme na¹im viníkùm." Kdo doká¾e odpustit, tomu bude odpu¹tìno. Kdo ale odpustit nedoká¾e, ten sám nemù¾e oèekávat ¾ádného odpu¹tìní.

Ka¾dý z nás se ve svém ¾ivotì provinil vùèi svým bli¾ním, i kdy¾ nìkdy nechtìnì. A vùèi ka¾dému z nás se provinili na¹i bli¾ní. Mnohdy i velmi bolestnì. Pokud ale my jim nebudeme schopni odpustit jejich provinìní vùèi nám, nemohou být odpu¹tìny ani ty na¹e vùèi druhým.

Neschopnost odpustit a ustavièné zabývání se starými ranami a vinami je toti¾ ne¹tìstím na¹eho svìta i ka¾dého jednotlivce, který tak èiní. Uka¾me si to na pøíkladu ze souèasnosti:

Existují zemì, kterým svého èasu Rusové ublí¾ili, jako napøíklad Polsko, Litva, Loty¹sko, Estonsko, nebo Ukrajina. Jejich neschopnost odpustit ani po mnoha desítkách let v¹ak v souèasnosti pøerùstá a¾ do nenávisti. A jejich nenávist, obratnì vyu¾ívána lidmi se svìtovládnì mocenskými zájmy vytvoøila z tìchto zemí výbu¹né zóny, naplnìné obrovským potenciálem nenávisti, schopným pøerùst a¾ do velkého, svìtového konfliktu mocností.

Nebo» neschopnost odpustit pøiná¹í nenávist, nenávist plodí konflikt a konflikt pøiná¹í zkázu. Na nenávisti, jako na nìèem silnì destruktivním není prostì mo¾né konstruktivnì budovat a je smutné, ¾e tøeba souèasná politická orientace Ukrajiny je postavena právì na nenávisti, pramenící z neschopnosti odpustit. Na nenávisti, opírající se o fa¹istickou minulost a fa¹istické tradice. A podobná atmosféra vládne i v pobaltských zemích.

Ano, nìkdy bývá opravdu tì¾ké odpustit, pokud nám nìkdo velmi ublí¾il. Chce to èas a bylo by pokrytecké podávat si ruce, pokud to vnitønì tak necítíme. Je v¹ak tøeba pracovat na odpu¹tìní, abychom k nìmu mohli nakonec dojít. Hojivý èas nám mù¾e být pomocí k tomu, abychom se nakonec zbavili tíhy køivd a dokázali odpustit ve svém srdci. Nebo» jedinì odpu¹tìním lze pøetnout øetìz zla, které by muselo ve svém dal¹ím postupném navy¹ování a¾ do nenávisti pøinést mnoho nepøedvídatelného ne¹tìstí nám samotným i na¹emu okolí.

"A neuveï nás v poku¹ení, ale zbav nás od zlého." Velké je poku¹ení, spoèívající v nadhodnocení ceny na¹í vlastní, egoistické, lidské vùle. Velmi velké je poku¹ení stavìt svou malou a nedokonalou vùli nad Vùli na¹eho Otce. Av¹ak právì tímto zpùsobem se vzdalujeme dobru a vydáváme na cesty zla.

Je proto tøeba zbavit se této prvotní pøíèiny zla. A to i pro¾íváním námi samými takovýmto zpùsobem pøivolaným utrpením, ve kterém pochopíme, jaká fale¹ná a nedokonalá je na¹e vlastní vùle. Ve kterém pochopíme, ¾e na¹e svévole je v podstatì otevøenou branou ke zlu, zatímco radost, ¹tìstí, mír a vnitøní naplnìní spoèívají pouze v plnìní a zohledòování dokonalé Vùle Nejvy¹¹ího.

Ale proto¾e dnes ¾ijeme v dobì materialismu a absolutního odtr¾ení od Boha, "modlí" se souèasní lidé svým zpùsobem ¾ivota následující anti otèená¹:

Nìco takového, jako Bùh je jim zcela lhostejné a nepøedstavuje to pro nì vùbec ¾ádnou autoritu.

Jeho jméno jim není vùbec svaté a jsou ho proto schopni zavléci do nejneuvìøitelnìj¹í ¹píny.

Nezajímá je ¾ádné království nebeské, které by se mìli sna¾it vytváøet na zemi. Naopak, budují si své vlastní království. Království povrchního lesku a køivých zrcadel, pod jeho¾ vnìj¹í fasádou na odiv vystavovaných u¹lechtilých ideálù se skrývá fale¹, nízkost, zka¾enost, touha po moci a neuvìøitelná lidská malost.

Lidi nezajímá ¾ádná Vùle Nejvy¹¹ího. Mají zájem jen o naplòování své vlastní vùle a proto nemù¾e být na zemi tak, jako v nebi, ale je na ní jako v pekle, plném zloby, chamtivosti, bezohlednosti, nelidskosti, egoismu, závisti, zvrhlosti a mnohého jiného.

Získávání chleba ka¾dodenního, jako i ostatní naplòování svých potøeb se provádí tak, ¾e se bezohlednì odtrhává chléb ka¾dodenní od úst jiným a nenasytná chamtivost jednìch pøipravuje o ty nejzákladnìj¹í potøeby druhých.

Lidé nepromíjí svým viníkùm, ale naopak ¾iví a stupòují svou nenávist. A jejich nenávist, podporovaná zvrhlými elitami na¹eho svìta je stupòovaná a¾ k hranici nové, celosvìtové váleèné katastrofy s vizí jaderné války, jako poslední teèky za historií civilizace na na¹í planetì, odvrácené od Vùle Bo¾í.

Ve své domý¹livosti a pý¹e upadají lidé dne¹ka do marnivého poku¹ení o velikosti vlastní vùle, která jako divoké zvíøe utr¾ené z øetìzu ¾ene svìt do ne¹tìstí a zkázy. Ve své slepotì nepoznávají zlo, kterému vstøíc se bezhlavì ¾enou uctíváním vlastní vùle. Zlo, jeho¾ katastrofální dùsledky od nich nemohou být odvrácené, proto¾e tak oni sami chtìjí.

V maximálnì jednoduchém souhrnu to tedy znamená, ¾e ¾ivot v souladu s moudrostí, obsa¾enou v Otèená¹i musí lidem pøinést království nebeské na zemi. A v jejich osobním ¾ivotì ¹tìstí, radost a mír.

Naopak, anti otèená¹ souèasného zpùsobu ¾ivota je jistou cestou, smìøující k záhubì lidstva i celé na¹í planety. K záhubì, která se k nám v¹em s dìsivou rychlostí pøibli¾uje. K záhubì, ke které kráèíme vnitønì rozervaní, nenaplnìní a na míle vzdáleni od pro¾ívání skuteèného, hlubokého a pravého ¹tìstí.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.©
 
Datum:
30.03.2017  19:22
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Bratøi Slované! Nemají nás za nic!

Víte o tom, ¾e existuje plán elity nejbohat¹ích a nejmocnìj¹ích na¹eho svìta na zredukování lidstva na zlatou miliardu? A víte, jaká má být rasová a národnostní skladba této miliardy, která má slou¾it elitì? Víte o tom, ¾e její nejvìt¹í èást mají tvoøit pøedev¹ím národy západního svìta, pøièem¾ mnohé slovanské národy mají být zcela vyhlazeny? Nebo z nich má být ponechán pouze nepatrný zlomek, urèený k zaji¹»ování základní obslu¾nosti území, které pùvodnì osídlovaly.

Pokud nevìøíte, zadejte si do internetového vyhledávaèe název: "Harvardský a Houstonský projekt - Plán na likvidaci Slovanù". Jde o mimoøádnì zajímavý dokument, jeho¾ charakter dokonale vystihuje tato malá ukázka:

"Ukrajinec si bude myslet, ¾e bojuje proti Rusku, ¾e bojuje za svou svobodu. Bude si myslet, ¾e nakonec dosáhl svobodu. No tehdy se dostane do úplné závislosti od nás. "

"V této válce hlupákù budou slovan¹tí hlupáci oslabovat sebe, ale posilovat nás, organizátory vzájemných válek, pøièem¾ v krvavých událostech nebudeme pøímo úèinkovat."

Takové jsou tedy zákulisní praktiky elity západního svìta, pøièem¾ nadøazenost západu je ji¾ i dnes jasnì patrná ka¾dému, kdo ji vnímat chce. Pøesvìdèivým dùkazem toho, ¾e jsme pro nì pouze lidmi druhé kategorie je tøeba stará známá skuteènost rozdílné kvality potravin, které se ve stejném obalu, ve stejné váze a ve stejné cenì prodávají na západì a na východì Evropy.

Rozdílná je pouze kvalita! Lidem druhé kategorie musí toti¾ staèit i druhoøadá! I odpad!

A to ani nemluvì o národech Afriky, èi jiných ménì rozvinutých zemích, jejich¾ obyvatelstvo je tìmito nadlidmi pova¾ováno za bytosti tøetí kategorie. Celkem otevøenì o nich toti¾ øíkají, jako o tøetím svìtì. Takto pìknì to mají v¹echno rozdìlené.

Zmínìná, plánovaná cesta k na¹emu zotroèení, ale i k zotroèení jiných národù má v¹ak své fáze. První fází je zotroèení ekonomické, které je víceménì realitou.

Druhou fází je zotroèení mentální a tøetí zotroèení totální, s mo¾ností libovolného rozhodování o ¾ivotì a smrti a o bytí a nebytí.

V souèasnosti se v plném proudu pracuje na zotroèení mentálním, jeho¾ podstatu dokonale vystihl ji¾ Goethe slovy: "Není vìt¹ího otroka jako ten, který si ve svém zotroèení myslí, ¾e je svobodný."

Tyto Goethova slova se ve své zvrácené podobì staly hlavním principem mentálního podmanìní si slovanských národù støední Evropy, ale samozøejmì nejen jich. Jeho podstata spoèívá v tom, ¾e loupe¾ník, ¹kùdce a podvodník vystupuje navenek jako zastánce lidských práv a demokracie. Jako nositel prosperity a svìtlé budoucnosti lidstva.

Pod maskou podobných, krásných ideálù a za aktivní spolupráce západu poplatných, jidá¹ských médií je mezi jednotlivými národy cílenì vytváøen a udr¾ován takovýto klamný obraz. Jsou jim zároveò neustále mediálnì podsouvány správné my¹lenky, správné názory, správný ¾ivotní styl i správné hodnoty.

Je a¾ neuvìøitelné, jak snadno jsme podlehli a stále podléháme tomuto vymývání mozkù. Je a¾ neuvìøitelné, jak snadno jsme se zøekli na¹eho pùvodního, hodnotného a zdravého, a pøijali jsme to povrchní, prázdné a nezdravé, co hodnoty pouze pøedstírá. Je neuvìøitelné, jak bezmy¹lenkovitì a nekriticky se mnozí klaní v¹emu, co k nám pøichází ze západu, i samotnému západu, aèkoli ten nás v podstatì nemá za nic.

Jsou mnozí, kteøí zrazují vlastní národy èistì pragmaticky, tedy pro peníze. Jsou v¹ak také mnozí, kteøí tak èiní ve své naivitì èistì z vlastního pøesvìdèení. Z jejich øad pocházejí takzvaní u¾iteèní hlupáci, kteøí stojí na stranì nepøátel národa, skrývajících se za masku jeho pøátel.

A proto¾e oficiální média dávají prostor jedinì podobnému, prozápadnímu typu lidí, vypadá v¹echno úplnì jinak, ne¾ ve skuteènosti je. Podvodníci, jidá¹i a jejich slu¾ebníci vypadají jako nositelé krásných ideálù a ti, kteøí vnímají tuto pokryteckou le¾ a staví se proti ní jsou oznaèováni za nacionalisty, konspirátory, rusofoby, xenofoby, islamofoby a je¹tì nevím jaké jiné foby.

A tak velká vìt¹ina lidí ¾ije v úplnì naruby pøevrácené realitì, ve které je èerné mediálnì oznaèováno jako bílé a bílé jako èerné. Ve které je nepøítel národa oznaèován jako jeho pøítel a jeho pøítel a zastánce jako jeho nepøítel. Je to skuteènì stav, rovnající se absolutnímu mentálnímu vy¹inutí, které je ale samozøejmì cílené.

To v¹ak, ¾e nás na¹i takzvaní západní pøátelé, byli schopni takovýmto zpùsobem oklamat je jen na¹e vina. V¾dy» pøece ji¾ v evangeliích se jasnì pí¹e: Dávejte si pozor na v¹echny, kteøí k vám budou pøicházet jako beránci, ale ve skuteènosti jsou to draví vlci.

My jsme v¹ak ve své slovanské, dobrosrdeèné naivitì, ale i ve své povrchnosti my¹lení prohlédli toto upozornìní a naopak, na¹i nepøátelé si dali a stále dávají mimoøádnì zále¾et na tom, aby vypadali jako beránci. Jsou to v¹ak opravdu vlci, kteøí chtìjí trhat a roztrhat! A pokud se vám zdá toto tvrzení pøehnanì radikální, vøele doporuèuji studium vý¹e zmínìného Houstonského a Harvardského projektu.

Je ji¾ opravdu naèase pochopit, co se ve skuteènosti dìje pod navenek líbivì prezentovaným povrchem. Je naèase pøehlédnout realitu na¹eho rafinovaného mentálního zotroèení, které je provádìno tak inteligentnì a sofistikovanì, ¾e zotroèení, pøesnì v duchu citovaných Goethova slov ¾ijí v domnìní, ¾e jsou svobodní. A ve snaze hájit svou svobodu se pøidávají na stranu otrokáøù, napomáhajíc tím k vlastnímu zotroèení.

Pokud toto lidé nepøehlédnou, budou muset zùstat v otrockém podruèí a v porobì. Budou muset zùstat pouze levnou pracovní silou a lidmi druhé kategorie, krmenými potravinami druhé kategorie, jejich¾ mladá generace bude odcházet dìlat sluhy západnímu svìtu. A nakonec budou zotroèeni totálnì a naprosto, se v¹emi katastrofálními dùsledky, které to sebou pøinese.

Zvednìte proto z prachu svou hrdost bratøi východní Slované! Zvednìte hlavu a pøestaòte se poní¾enì poklonkovat v¹emu, co k vám pøichází ze západu. A aèkoli je tam mnoho dobrého, i vy máte co nabídnout. Nejste toti¾ o nic hor¹í, ne¾ oni.

Nebo» i pøesto, ¾e jste tak nepochopitelnì snadno propadli zvenèí pøicházející nízkosti a balastu, ve va¹em nitru a ve va¹í du¹i se pøece jen je¹tì skrývají vysoké hodnoty. Hodnoty ducha a pravé slovanské dobrosrdeènosti. Hodnoty dobra, mravnosti, lidskosti a skromnosti. Jsou tam, v hloubce va¹ich du¹í, jenom pøekryty dne¹ním konzumním balastem. Dejte jim v sobì vyrùst a rozkvést. Nechte je pøerùst do svého ka¾dodenního ¾ivota.

Buïte sví a autentiètí! Staòte se velkými velikostí své vlastní, slovanské podstaty a ne tím, ¾e se budete sna¾it napodobovat velikost jiných, která pro vás i tak nav¾dy zùstane vnitønì cizí.

Nebo» èas Slovanù právì pøichází, zatímco èas národù západu pomalu konèí. ®el, z podvìdomého vnímání této skuteènosti vzniká v mnoha z nich nepøejícnost a nenávist, která zpùsobuje, ¾e jsou úmyslnì házeny klacky pod nohy tìm, kteøí mají pøevzít ¹tafetu dal¹ího vývoje civilizace. A to jsou Slované!

Staòme se proto co nejrychleji vnitønì i navenek hodnými toho, co se k nám jako nìjaké urèení pøibli¾uje smìrem z budoucnosti. Nebo» èím tmav¹í je temnota noci souèasného úpadku ducha a v¹ech vy¹¹ích a u¹lechtilej¹ích hodnot, tím blí¾e je svítání! A my bratøi nedopus»me, aby nás toto nadcházející svítání zastihlo duchovnì, morálnì a mravnì nepøipravené.

Nebo» na¹imi nejvìt¹ími nepøáteli nejsou na¹i nepøátelé, skrývající se za masku pøátel, ale pøedev¹ím na¹e vlastní nectnosti. Ná¹ vlastní, fatální nedostatek hrdosti, se kterým se poní¾enì skláníme pøed tìmi, kteøí toho nejsou vùbec hodni. Pøed tìmi, kteøí nás tím více nemají za nic, èím více se pøed nimi skláníme.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.©
 
Datum:
06.03.2017  15:38
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Èlovìèe buï èlovìkem! Také v intimitì!

Pøedem upozoròuji, ¾e tento text je urèen pouze lidem, kteøí akceptují duchovní rozmìr bytí. Mnozí z nich se toti¾ domnívají, ¾e kdy¾ uzavøou církví posvìcený man¾elský svazek znamená to, ¾e pøi uspokojování své tìlesnosti mohou v rámci nìj dìlat absolutnì cokoliv. ®e úplnì v¹echno, co èiní pøi plnìní svých man¾elských povinností je tím pádem pøípustné a poèestné.

Toto je ale zásadní omyl, proto¾e skuteènou posvátnost mohou dát vzájemnému tìlesnému spojení pouze partneøi samotní, pøièem¾ rùzné nemravné, ba a¾ zvrácené praktiky jejich man¾elskou intimitu poskvròují a zneèi¹»ují. A ¾ádná svátost man¾elství na tom nemù¾e absolutnì nic zmìnit. Nemù¾e posvìtit a oèistit to, co je nemravné a neèisté.

Ti, kteøí chtìjí stát v tomto smìru správnì tak, jak by jako skuteèné lidské bytosti stát mìli si musí uvìdomit, ¾e k man¾elskému tìlesnému aktu je tøeba pøistupovat s urèitou mírou èistoty a u¹lechtilosti. To mù¾e jejich pudovì smyslnou vá¹eò pozvednout na vy¹¹í, u¹lechtilej¹í a lidské bytosti dùstojnìj¹í úroveò.

Vezmìme si napøíklad skuteènost, ¾e zvíøata zùstávají pøi tomto aktu èisté a pøirozené. Ale lidé ne, proto¾e právì jejich rozum, který zvíøata nemají, se jim stává kamenem úrazu. Proto¾e mnohdy právì ve své mysli a fantaziích strhují tento akt do nízkosti, ba èasto a¾ do zvrácenosti.

A jedinci, kteøí nejsou dosud zcela mravnì necitliví to i jasnì cítí, av¹ak pokud ¾ijí v man¾elském svazku, posvìceném nìjakou církví uspokojují se obvykle tím, ¾e právì oním církevním posvìcením je to v¹e naprosto v poøádku. Tím ale pouze pøehlu¹ují vlastní svìdomí, které ka¾dou bytost upozoròuje, ¾e pøi uspokojování své tìlesnosti pøekroèila hranici od mravnì, a tedy duchovnì akceptovatelného, k mravnì i k duchovnì neakceptovatelnému. ®e èlovìk pøekroèil urèitou hranici a klesl pod vlastní dùstojnost.

Tyto skuteènosti vyci»uje opravdu ka¾dý, a» ji¾ vìøící, nebo nevìøící. Zále¾í èistì jen na jednotlivém èlovìku, zda bude akceptovat tiché napomínání svého svìdomí a bude se sna¾it i pøi tomto aktu zachovávat urèitou úroveò mravnosti a u¹lechtilosti, hodné bytosti zvané èlovìk, nebo bude toto vnitøní nabádání ignorovat a svým oddáváním se nemravnosti a nízkosti klesne hluboko pod vlastní úroveò.

Je tøeba toti¾ vìdìt, ¾e pøi vysokých kritériích mravnosti jsou lidé schopni dosáhnout a¾ èehosi takového, jako je neposkvrnìné poèetí. To jest poèetí, pøi kterém není vzájemné tìlesné spojení poskvrnìné smyslnou neèistotou, èeho¾ nevyhnutelným dùsledkem musí být úplnì jiná kvalita plodu, jako pøi poèetí smyslností poskvrnìném.

Bude proto urèitì velmi pouèné podívat se na to, jak tomu bylo ve skuteènosti v pøípadì Marie z Nazaretu. Marie mìla vnitøní vidìní, ve kterém jí bylo zvìstováno, ¾e se jí narodí Bo¾í Syn a ¾e bude poèat z Ducha svatého.

Na zemi se v¹ak mù¾e zrodit nový èlovìk jedinì ze vzájemného tìlesného spojení mu¾e a ¾eny, proto¾e právì takto to funguje v zákonitostech na¹eho univerza, utvoøených podle Vùle Stvoøitele.

A Syn Bo¾í, který k nám zavítal na na¹i zemi nakonec sám zdùraznil, ¾e nepøi¹el zákony ru¹it, ale naplnit. A proto musel být také v pøípadì jeho pozemského pøíchodu naplnìn zákon nezbytného spojení mu¾e a ¾eny, pøedcházející zrození ka¾dého nového èlovìka.

Tentokrát v¹ak ¹lo o poèetí neposkvrnìné, nebo» Maria, vnitønì silnì upøena na splnìní velkého zaslíbení ze Svìtla, pøe¾ila neposkvrnìné tìlesné spojení s øímským setníkem Kreolem, kterého milovala. Kreolus jí slíbil, ¾e po svém návratu do Øíma po¾ádá císaøe o ukonèení své vojenské slu¾by, vrátí se do Nazareta a vezme si Marii za man¾elku.

Ale ¾el, trvalo to tak dlouho, ¾e Maria kvùli pokraèujícímu tìhotenství, jako¾ i kvùli ¾idovským zvykùm ji¾ nemohla více èekat a proto byla duchovnì pøivedena k Josefovi, který se mìl stát její náhradní pozemskou ochranou a zá¹titou.

No a nakonec v dobì, kdy do rostoucího dìtského tìlíèka vstupuje du¹e, do klína Marie z Nazareta sestoupil prostøednictvím Ducha svatého Syn Bo¾í Je¾í¹.

Co v¹ak má být vzhledem k na¹emu tématu tímto v¹ím øeèeno? No pøece to, ¾e ideálu neposkvrnìného poèetí mù¾e na zemi dosáhnout ka¾dý lidský pár, který bude pøi tìlesném spojení dbát o èistou a u¹lechtilost. A to tím, ¾e budou lidé ve své mysli i v celém svém ¾ivotì zamìøeni k vysokým a vzne¹eným ideálùm, jako je dobro, láska, ohleduplnost, èestnost, vnitøní èistota a duchovnost.

Za takovýchto okolností je to pak nebude ani pøi tìlesném spojení strhávat dolù, a¾ k ¾ivoèi¹né smyslnosti, èím¾ se jejich tìlesné spojení, jako i poèetí z nìj stane neposkvrnìným. Neposkvrnìným nízkou smyslností, ale u¹lechtilé a lidské bytosti hodné.

A pokud se u¹lechtilé vnitøní naladìní ve smyslu vý¹e zmínìných hodnot stane zcela pøirozeným a bude tedy pøirozenì pokraèovat i po poèetí, du¹e, která se v pøíslu¹ném èase vtìlí do tìla plodu nemù¾e být jiná, ne¾ krásná a u¹lechtilá, proto¾e budoucí matka si právì stavem svého vnitra takovou du¹i pøitáhla. Nebo» ovocem u¹lechtilosti mù¾e být jen u¹lechtilost, zatímco ovocem nízkosti mù¾e být jen nízkost.

Tímto zpùsobem mohou tedy lidé svým pøístupem k intimitì posouvat ná¹ svìt k lep¹ímu, vy¹¹ímu a krásnìj¹ímu. Nebo jej mohou naopak strhávat stále ní¾ a hloubìji, a¾ do úplné mravní a pozdìji nevyhnutelnì i reálné zkázy.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.©
 
Datum:
09.02.2017  15:57
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Trump! Svìt dostal ¹anci! Vyu¾ije ji?

Koncem roku 2016 svìt balancoval témìø na pokraji vojenského konfliktu USA a Ruska, s tendencí jeho eskalace a¾ do jaderné konfrontace. Atmosféra pøímo hmatatelného napìtí, s podtextem blízkého svìtového konfliktu mocností v¹ak povolila okam¾itì po zvolení Trumpa prezidentem USA a v souèasnosti je mo¾né pozorovat v tomto smìru opravdu znaèné uvolnìní.

To samozøejmì neznamená, ¾e by bylo najednou v¹echno naprosto bezproblémové, ale minimálnì o válce mocností se ji¾ jako o skoro hotové vìci pøestalo mluvit.

Zvolení Trumpa bylo znaèným ¹okem pro mocenskou elitu, spojenou s americkými zbrojaøskými firmami. Její prezidentskou kandidátkou byla Hillary Clintonová. Byl to ¹ok i pro v¹echny mediální, politické, mimovládní a mnohé dal¹í pøisluhovaèe této elity, kteøí za její peníze prosazují její agendu, bez ohledu na zájmy vlastních národù, které zrazují.

Elitì, její pøisluhovaèùm, jako¾ i malým a velkým zrádcùm národù to v¹ak tentokrát, i pøes témìø stoprocentní ovládání velkých svìtových médií, i pøes obrovské finanèní prostøedky, pou¾ité za úèelem vítìzství Hillary Clintonové pøece jen nevy¹lo

Obyèejní, prostí, pracující Amerièané toti¾ nepodlehli rozsáhlé mediální manipulaci, která se jich intenzivnì sna¾ila pøesvìdèit o tom, co je pro nì a pro Ameriku skuteènì dobré. Obyèejní a prostí Amerièané ji¾ toti¾ zaèali mít plné zuby agresivní mocenské elity, která se z nadbytku penìz ji¾ zcela neumí vejít do vlastní kù¾e a cílenì ¾ene svìt do konvenèní, nebo dokonce a¾ jaderné konfrontace mocností.

Obyèejní a prostí Amerièané toti¾ pochopili, ¾e právì oni by na to nejvíce doplatili, proto¾e právì oni by se stali, jak se to øíkalo v minulosti, onou "potravou pro dìla" a bezbranným cílem prvních odvetných úderù.

Obyèejní a prostí Amerièané pochopili, ¾e jsou jen obyèejnými pì¹áky ve velké rozehrané ¹achové partii mocných a bohatých tohoto svìta. Obyèejnými pì¹áky, kterých mù¾e být kvùli nejrùznìj¹ím geopolitickým a mocenským zájmùm klidnì a bez nejmen¹ích výèitek svìdomí obìtovaných jakékoliv mno¾ství.

V¾dy» nakonec plné právo na ¾ivot má jen neju¾¹í elita nejbohat¹ích a nejmocnìj¹ích, zatímco v¹ichni ostatní a v¹echno ostatní je tu jen k tomu, aby slou¾ilo jejich zámìrùm. A pokud se tyto zámìry podaøí uskuteènit, pak i tak bude pøece nakonec poèet v¹ech tìchto zbyteèných lidí zregulovaný na "zlatou miliardu" otrokù elity, která jim milostivì dovolí ¾ivoøit odmìnou za to, ¾e jí mohou slou¾it.

To v¹e ztìlesòovala prezidentská kandidátka Hillary Clintonová, pøièem¾ ona sama byla jen poslu¹nou loutkou a poslu¹ným nástrojem v bezohledných rukou elity.

Donald Trump, i navzdory v¹em jeho chybám pøedstavoval naopak vzpouru proti snahám arogantní mocenské elity. Pøedstavoval odpor obyèejných lidí, kteøí vytváøejí skuteèné hodnoty a budují Ameriku vùèi elitì nejbohat¹ích a nejmocnìj¹ích. Ti toti¾ mnohdy pouze spekulativnì profitují z jejich práce a ve své zaslepené chamtivosti a touze po moci chtìjí dohnat Ameriku i svìt do nové velké války doufajíc, ¾e ​​se na ní zase opìt dobøe nabalí tak, jak tomu bylo v podstatì dosud v¾dy ve v¹ech posledních válkách.

A» ji¾ je to jakkoli, a» si ji¾ byli bì¾ní Amerièané v¹ech tìchto vìcí plnì vìdomi, nebo je vnímali a vytu¹ili jen podvìdomì, ka¾dopádnì se jim podaøila velká vìc. Podaøilo se jim alespoò doèasnì zvítìzit nad chobotnicí moci a její propagandistickými mediálními l¾emi.

A právì tímto pøehlédnutím a probuzením se obyèejného amerického obèana dostal svìt ¹anci. Dostalo se mu uvolnìní napìtí a prostoru pro rozvíjení normálního a klidného ¾ivota. Dostalo se mu toho, o co by s nejvìt¹í pravdìpodobností pøi¹el po zvolení Hillary Clintonové, která by v poslu¹ném plnìní pøíkazù elity pouze stupòovala napìtí a hnala svìt k sebe znièujícímu konfliktu.

Byl nám tedy v¹em darovaný èas. Tento èas v¹ak nesmí být promarnìný. Tento èas musí být správnì vyu¾it, proto¾e destruktivní temnota, skrývající se za zámìry nejbohat¹ích a nejmocnìj¹ích na¹eho svìta se se stoprocentní jistotou nevzdala svých zámìrù.

Jak ale má svìt správnì vyu¾ít darovaný èas?

Lidé by mìli v první øadì pochopit, ¾e tam, kam jsme se dostali na sklonku roku 2016, to jest na práh nové svìtové války, jsme se dostali právì prostøednictvím hodnot, které preferujeme a které obecnì pova¾ujeme za dùle¾ité a prioritní.

Jaké jsou to "hodnoty"?

Peníze, majetky, kariéra, moc, postavení, sláva, u¾ívání si a konzumní zpùsob ¾ivota. Absolutní a bezvýhradné podøízení se tìmto "hodnotám" v¹ak sebou nevyhnutelnì pøiná¹í bezohlednost, chamtivost, podvod, le¾, neèestnost, nespravedlnost, nemravnost a mnoho jiného. Nebo» absolutní a bezvýhradná orientace na hodnoty ni¾¹ího druhu nemù¾e sebou pøiná¹et nic jiného, ne¾ nízkost a zlo. Zlo, které se nabaluje jako lavina, aby nakonec dopadlo na svìt v jeho nejhrùznìj¹í podobì, ve formì váleèného ¹ílenství.

Nikdo samozøejmì netvrdí, ¾e mít peníze, majetek, urèité postavení, atd. je ¹patné. Nikdo netvrdí, ¾e je ¹patné u¾ívat si radostí tohoto svìta. ©patné v¹ak je, pokud jsou v hierarchii lidstva tyto hodnoty na prvním místì. Pokud ji¾ nad nimi, nebo alespoò vedle nich nic není a jedinì oni jsou tím nejdùle¾itìj¹ím, o co lidé usilují.

Pokud toti¾ nepostavíme vysoko nad peníze, majetky, kariéru, moc, slávu, nebo u¾ívání si èest, spravedlnost, lidskost, dobro, mravnost a u¹lechtilost, ztratíme to nejpodstatnìj¹í, co z nás dìlá lidi a prostøednictvím èeho bychom mohli zlid¹tit svùj pøístup k penìzùm, majetkùm, moci, k u¾ívání si radostí ¾ivota, nebo k èemukoliv jinému.

Jednodu¹e øeèeno, pouze prostøednictvím ctností se èlovìk stává èlovìkem. Èlovìkem, schopným pøistupovat ke v¹emu v ¾ivotì správnì.

Naopak, absence ctností bere lidem potøebný nadhled nad vìcmi a oni se stávají jejich otroky. Otroky penìz, statkù, moci, kariéry, slávy, nebo u¾ívání si. Tím pádem se jim v¹ak tyto vìci stávají prokletím místo po¾ehnání, proto¾e k jejich nabytí neváhají pou¾ít jakýchkoliv men¹ích, nebo vìt¹ích nemorálností. Neváhají se stát jedni druhým vlky.

Lidstvo bez ctností je lidstvem kráèejícím cestami zla. A toto zlo postupnì pøerùstá celou spoleèností a sílí a¾ do takové míry, ¾e nakonec vyústí do podoby znièujícího vojenského konfliktu, jako jakéhosi vrcholného bodu koncentrace v¹eho zla.

Pokud ná¹ svìt dokázal prostøednictvím zvolení Donalda Trumpa odvrátit toto zlo, proto¾e lidé koneènì vìdomì, nebo alespoò podvìdomì pochopili, ¾e "hodnoty" kterými ¾ijí a kterými nás ustaviènì masírují média poplatné zájmùm elity nebudou asi správné, pokud jsme pøehlédnutím alespoò urèité èásti obyvatelstva získali je¹tì ¹anci, musí být tato ¹ance vyu¾ita. Bezpodmíneènì vyu¾ita k nabytí vý¹e zmínìných ctností, které postavíme vysoko nad v¹echny ostatní hodnoty, proto¾e jedinì tak budeme stát správnì, èili v principech dobra a na¹im údìlem nemù¾e být pak nic jiného, jako dobro.

Pokud ale lidé opìt promrhají darovaný èas a nevyu¾ijí jej k nabytí ctností, pokud budou i nadále bezvýhradnì slou¾it pouze penìzùm, majetkùm, moci, kariéøe, slávì, u¾ívání si, konzumu, nebo jiným podobným "hodnotám" ignorujíc a pøehlí¾ejíc ctnosti, zlo takovým zpùsobem jimi samými ¾ivené a podporované nakonec zhoustne natolik, ¾e se znovu po nìjaké dobì nevyhnutelnì dostaneme na pokraj toho, o co zlu v¾dy v koneèném dùsledku jde. Na pokraj zkázy a pusto¹ení jako vrcholného ideálu zla, zhmotnìného do podoby sebe znièujícího vojenského konfliktu.

A¾ se tedy prostøednictvím na¹eho vlastního ¾ivota bez ctností opìt dostaneme k podobnému zlomovému momentu, jako koncem roku 2016, mù¾e se nám stát, ¾e zlo, ztìlesnìné snahami svìtové elity bude schopné pøevá¾it misky vah na svou stranu a ná¹ svìt nedostane ¾ádnou podobnou ¹anci, jakou dostal v souèasnosti zvolením Donalda Trumpa. Pak nakonec, v nezbytném øetìzení událostí mù¾e dojít k tomu, ¾e zhoubné dùsledky na¹í vlastní nemorálnosti a na¹eho vlastního ignorování ctností nás v¹echny, nebo alespoò pøevá¾nou èást jednodu¹e vyma¾ou z povrchu zemského.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.©
 
Datum:
12.01.2017  16:15
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
O hlubokých duchovních pøíèinách souèasného svìtového dìní

Tento text je pokusem o posti¾ení prvotní pøíèiny a posledního dùsledku velkého svìtového dìní, kterým má být zotroèení národù a zredukování lidstva samozvanou elitou na takzvanou zlatou miliardu.

Ano, za fatální nevìdomosti vý¹e zmínìných skuteèností jsou jednotlivci i celé národy jako ovce nenápadnì, ale jistì tlaèeni k nastolení nového svìtového øádu nadvlády elit nad absolutnì zotroèenými masami.

Nic se v¹ak nedìje náhodou a v¹e má svùj hluboký smysl. Pokusme se proto, jak ji¾ bylo zmínìno na zaèátku, najít prvotní pøíèinu toho, proè vùbec k podobné situaci do¹lo a zároveò se také pokusme pochopit, jaký hluboký duchovní význam a smysl bude mít koneèné, absolutní zotroèení lidstva, ke kterému to smìøuje.

V první øadì si musíme uvìdomit, ¾e v¹e, co se dìje má duchovní podtext, proto¾e my lidé ¾ijeme v rámci univerza, které má duchovní rozmìr. A proto skuteèné a prvotní pøíèiny toho, co v souèasnosti probíhá nemohou být jiné, jako duchovní.

Èlovìk je toti¾ bytostí duchovní a jeho nejhlub¹í duchovní jádro má své potøeby. Tøeba potøebu po pro¾ívání takového u¹lechtilého citu, jako je láska. Potøebu po pro¾ívání harmonie, dobra a ¹tìstí. Potøebu po spravedlnosti a lidskosti. Potøebu po poznání hlub¹ích souvislostí bytí a potøebu po Bohu.

Èlovìk dne¹ka je v¹ak ¾el materialista a potøeby jeho vlastního ducha jsou mu víceménì ukradené. To, co jej zajímá pøedev¹ím je hlavnì naplòování a uspokojování svých hmotných potøeb. Jedinì toto se mu stalo v¹ím a o nic jiného se ji¾ nesna¾í. Dokonce na nic jiného ji¾ ani nemyslí. Tímto zpùsobem v¹ak odsunul svého ducha i se v¹emi jeho potøebami kamsi stranou. Zavøel jej do ¾aláøe a doslova jej zotroèil svými, nikdy nekonèícími, hmotnými potøebami.

Nicménì lidé této zemì nepoznali a nepoznávají, ¾e v¹echno, co v sobì dlouhodobì vnitønì pøechovávají a ¾iví má nakonec tendenci projevit se zcela otevøenì a viditelnì i navenek. A proto pøesnì tak, jak to funguje pøi nemoci, kdy je témìø ka¾dá jednotlivá nemoc pouze vnìj¹ím zhmotnìním námi vnitønì pøechovávané negativity a disharmonie, pøesnì stejnì se na¹e vlastní, dlouhodobé zotroèování svého ducha nakonec zhmotòuje do vnìj¹ích pomìrù, v nich¾ se nás samotných sna¾í nìkdo reálné a fyzicky zotroèit. Zotroèováním vlastního ducha a ignorováním jeho potøeb si tak lidé sami sobì ukovali otrocké okovy nadvlády penìz, kapitálu, nadnárodních korporací a globalistických elit, usilujících o absolutní svìtovládu.

A proto¾e lidstvo nechce nic vìdìt o tìchto hlubokých, skrytých souvislostech a ve své slepotì nadále pokraèuje v zotroèováni vlastního ducha, stupòuje tím nutnì i svùj vnìj¹í útlak, jeho¾ prostøednictvím jsou lidé postupnì pøipravováni o v¹echny své svobody. Smyèka na jejich krku se stále více zatahuje, tøeba jen takovou snahou o odstranìní hotovosti a preferováním bezhotovostního styku, èeho¾ koneèným dùsledkem mají být podko¾ní implantáty. A to je opravdu jen jeden z pøíkladù pøipravovaného, ​​budoucího zotroèení obyvatel.

Lidé jsou v¹ak maximálnì povrchní a proto nic nevnímají. Dokonce se vysmívají a mají za blázny ty, kteøí je na toto nebezpeèí upozoròují.

Kdy¾ se ale nakonec dùmyslná smyèka na jejich hrdle zatáhne natolik, ¾e zalapají po dechu, kdy¾ globalistická elita plnì odhalí svou antihumánní tváø skrytou za souèasnou humanistickou maskou, kdy¾ zaène podle svých zvrácených plánù regulovat poèet otrokù na zlatou miliardu, kdy¾ se tedy souèasné, dobrovolné otroctví ducha obyvatelstva na¹í planety pøetransformuje do vnìj¹í podoby obludného, ​​novodobého otroctví, spojeného s utrpením, stupòujícím se a¾ do neúnosnosti, tehdy, i pøes v¹udypøítomnou bolest a hrùzu bude mít toto dìní svùj hluboký duchovní význam.

Kdy¾ toti¾ lidé poznají, ¾e jim v jejich situaci, kterou si sami zavinili, ji¾ nemù¾e pomoci nikdo a nic, pomalu, a jakoby v probouzení se z hlubokého spánku si zaènou uvìdomovat, ¾e existuje pouze jeden jediný, na koho pomoc se je¹tì budou moci obrátit a spoléhat. A sice Bùh!

Bùh, od kterého Ducha se odvrátili tím, ¾e vytrvale ignorovali existenci a potøeby vlastního ducha, tvoøícího jejich nejhlub¹í vnitøní podstatu. Takovým drsným zpùsobem tedy nakonec dostanou pøíle¾itost probudit v sobì k ¾ivotu duchovní jiskru, která v nich v¾dy ti¹e tou¾ila po Bohu, po Svìtle a po v¹ech vysokých, vzne¹ených a u¹lechtilých hodnotách a ctnostech.

Chápete tedy o èem je ve skuteènosti souèasné velké svìtové dìní, které se odvíjí pøed na¹ima oèima?

Je o na¹em vlastním, dobrovolném zotroèení ducha, které se zhmotòuje do reálné a fyzické podoby vnìj¹ího zotroèení, pøiná¹ejícího obrovské utrpení, ve kterém mají lidé ve ztrátì v¹ech svobod, jistot a dùstojnosti znovu probudit k ¾ivotu svého ducha a osvobodit jej.

Nebo» jedinì lidé svobodní duchem si zaslou¾í ¾ít ve svobodných pomìrech a ve svobodné spoleènosti, proto¾e oni sami si takovýmto zpùsobem pro sebe zevnitø navenek tyto pomìry zformovali.

Nebo» jedinì lidé, kteøí zaènou uspokojovat potøeby svého ducha po osobním ¾ivotì v souladu s dobrém, spravedlností, ctí a duchovností si zaslou¾í ¾ít v prostøedí a ve spoleènosti plné dobra, spravedlnosti, èestnosti a v¹ech ostatních vysokých a u¹lechtilých hodnot.

Nebo» my lidé mù¾eme v ¾elezném a neoblomném Zákonì zpìtného úèinku, èinném v tomto stvoøení sklízet v¾dy jen to, co jsme zasévali. A to ve vztahu k na¹emu konkrétnímu tématu znamená, ¾e za vlastní, vnitøní zotroèení ducha musíme nutnì sklidit zotroèení vnìj¹í.

Pokud tedy chceme pøe¾ít svobodný a lidsky dùstojný ¾ivot ve svobodné spoleènosti, musí tomu nutnì pøedcházet setba svobody vlastního ducha a naplòování v¹ech jeho u¹lechtilých potøeb.

No a o v¹ech tìchto nesmírnì vá¾ných skuteènostech je v souèasnosti tøeba otevøenì mluvit proto, aby lidé dobrovolnì nastoupily cestu ke svobodì ducha. Nebo» pokud tak dnes neuèiní dobrovolnì, bude muset nakonec probouzet jejich ducha utrpení, o jakém se jim dosud ani nesnilo.

Pokud tedy nechceme pro¾ít to, pøed èím jsme byli varováni ve Zjevení Janovì, v takzvané Apokalypse, která podrobnì popisuje co v¹echno se pøihodí duchovnì zotroèenému lidstvu, vykroème dobrovolnì na cestu k duchovní svobodì. Otevøeme se svému duchu, který k nám ti¹e promlouvá prostøednictvím na¹eho svìdomí a zaènìme vìdomì naplòovat jeho potøeby, které nás po na¹í smrti pøivedou do vý¹in Ducha a bìhem na¹eho ¾ivota na této zemi ke ¹tìstí, míru, spokojenosti a svobodì.

A mimochodem, víte co ve skuteènosti znamená slovo Apokalypsa? Znamená to promìna. Znamená pøemìnu duchovnì zotroèeného lidstva v lidstvo duchovnì svobodné. ®el ale, za cenu utrpení. Utrpení, které by nebylo vùbec nutné, kdyby lidstvo nastoupilo cestu ke svobodì vlastního ducha dobrovolnì.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.©
 
Datum:
15.12.2016  18:08
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Preèo nám chce Tvorca vzia» slobodnú vôµu?


Stvoriteµ nám daroval slobodnú vôµu. Mô¾me ju u¾íva» po svojom, èi¾e ¾i» v hriechu, alebo ¾i» podµa jeho prikázaní. Iba¾e prikázania sú vlastne konkrétne pravidlá. Zákony ako správne ¾i». Musíme ich dodr¾iava», ak chceme by» spasení, teda úplne sa im podriadi». Presta» ¾i» podµa svojej vôle a zaèa» ¾i» podµa Vôle Bo¾ej. Dobrovoµne sa vzda» vlastnej vôle a úplne sa podriadi» nieèomu vy¹¹iemu. Vzda» sa svojho práva rozhodova» o vlastnom ¾ivote a prija» fakt, ¾e sme bezmocne vydaní napospas niekomu inému. Nie je to definícia otroctva? Aj keï zrejme myslená v dobrom? Stvoriteµ nám teda na jednej strane slobodnú vôµu daroval, ale v skutoènosti chce, aby sme sa jej zriekli a úplne sa mu podriadili. Ako je to teda?

Odpoveï: Ak chceme pochopi» princíp slobodnej vôle vo vz»ahu k Stvoriteµovi musíme sa pokúsi» pozrie» na tento problém nie z ná¹ho malého, µudsky pozemského pohµadu, ale z pohµadu Stvoriteµa. To jest zhora smerom dolu k èloveku. Jedine takýmto spôsobom sa nám to mô¾e veµmi jednoduchým spôsobom vyjasni».

Svet, stvorenie a teda i èlovek vznikli z Vôle Najvy¹¹ieho. Ka¾dý z µudí je preto nepatrnou èiastoèkou Jeho Vôle. Èiastoèka Vôle Stvoriteµa teda predstavuje najhlb¹iu a najelementárnej¹iu èas» na¹ej vnútornej podstaty. No a na¹a skutoèná a pravá slobodná vôµa nie je spojená s nièím iným, ako práve s na¹ou vnútornou podstatou. To teda prakticky znamená, ¾e ak by sme boli schopní naèúva» svojej najvnútornej¹ej podstate a ís» cestami, ktoré nám ukazuje, museli by sme nevyhnutne kráèa» cestami plne toto¾nými s Vôµu Stvoriteµa. K nej nás toti¾ práve z na¹ej skutoènej slobodnej vôle »ahá na¹a vnútorná podstata, nakoµko ona sama je nepatrnou èiastoèkou Vôle Najvy¹¹ieho, z ktorej povstala.

Ako sme teda u¾ na zaèiatku povedali, celé stvorenie, vrátane èloveka vzniklo z Vôle Bo¾ej. V úvodných èastiach Biblie sa v kapitole o stvorení sveta pí¹e: „Duch Bo¾í sa vzná¹al nad vodami.“

Stvoriteµ teda tvoril a stvoril svet zo svojej Vôle, A túto tvorivú Vôµu Bo¾iu nazýva Biblia Bo¾ím Duchom. Duchom Bo¾ím, ktorý sa vzná¹al nad vodami a formoval svet. Bol to teda Duch Bo¾í, èi¾e Duch Svätý. Vôµa Stvoriteµa a Duch Svätý, Duch Bo¾í je teda jedno a to isté. A ako sme si na zaèiatku povedali, z tejto Vôle, èi¾e z tohto Ducha vznikol èlovek. Z tvorivého a prvotného Ducha Bo¾ieho, ktorý tvoril svety vznikol µudský duch ako malá a nepatrná èas» Ducha.

A opä» a znova, ak hovoríme o pravej slobodnej vôli èloveka, tak táto je spojená práve z na¹im duchom. S na¹ou najvnútornej¹ou duchovnou podstatou. Je spojená so slobodnou vôµou ná¹ho ducha, ktorý v nás sám zo svojej slobodnej vôle tú¾i po Svetle a po Bohu. A práve táto na¹a tú¾ba po Bohu, po Jeho Svetle a po ¾ivote v súlade s Jeho Vôµou je skutoèným prejavom na¹ej pravej slobodnej vôle.

To teda znamená, ¾e keby sme sa pokúsili da» slobodu ná¹mu vlastnému duchu, tento nás zo svojej vlastnej slobodnej vôle nemô¾e vies» nikam inam, ako k Vý¹inám a ku vzne¹eným hodnotám Ducha.

Slobodná vôµa nie je teda v skutoènosti vôbec niè z toho, èo dnes za slobodnú vôµu µudia pova¾ujú. To v¹etko je len obyèajná svojvôµa a holdovanie vlastným slabostiach, èi úchylkám. To, èo teda dnes µudia opova¾ujú za slobodnú vôµu sú iba najrozliènej¹ie nánosy a neèisté strusky, ktoré im znemo¾òujú nájs» spojenie so svojou skutoènou slobodnou vôµou, ktorá je toto¾ná jedine so slobodou ich ducha. Zo slobodou ich najvnútornej¹ej duchovnej podstaty, ktorá povstala z Ducha Bo¾ieho, z Ducha Svätého, z Vôle Stvoriteµa a je preto automaticky k tejto Vôli a k tomuto Duchu pri»ahovaná.

My µudia sme zostúpili do hmotného sveta za úèelom ná¹ho duchovného vývoja a hlboko vo svojom podvedomí máme vtlaèené v¹etky vy¹¹ie uvedené skutoènosti. Zmyslom ná¹ho duchovného vývoja tu na Zemi je prebudi» ich k plnému vedomiu. Plne vedome sa stoto¾ni» s tým, èo nesieme podvedome ukryté v håbke seba samého. Ak to dosiahneme, staneme sa duchovne zrelými, duchovne slobodnými a plne zjednotenými so svojou skutoènou slobodnou vôµou.

No a úèelom Moj¾i¹ových prikázaní, Kristovej náuky, èi iných hodnotných duchovných uèení je, aby sme sa rozpomenuli. Aby sme sa na základe náuky, prichádzajúcej z Ducha rozpomenuli na svoju najvnútornej¹iu podstatu. Na to, ¾e sme duchovnými bytos»ami, ktoré vznikli z Vôle Bo¾ej a preto chcú zo svojej najvnútornej¹ej prirodzenosti k tejto Vôli smerova».

Ná¹ ka¾dodenný ¾ivot v súlade s náukami, prichádzajúcimi z Ducha má v nás teda prebudi» k ¾ivotu a k plnému uvedomeniu to hlboko skryté, podvedomé v nás. Máme sa jednoducho tu na Zemi rozpomenú» na nádherný, rozprávkový sen, z ktorého sme sem dolu do hmotnosti pri¹li. Na nádherný a rozprávkový sen, ktorého je na¹a najvnútornej¹ia duchovná podstata neoddeliteµnou súèas»ou. Máme koneène pochopi», kým naozaj sme. Máme odlo¾i» na¹e najrozmanitej¹ie názory, náhµady, tú¾by a priania, fixované iba na hmotný svet, ktorých pestovanie pova¾ujeme za legitímny prejav svojej slobodnej vôle. Máme koneène nájs» na¹u skutoènú slobodnú vôµu, ktorá je spojená so slobodou ná¹ho ducha a tým s veµkou Vôµou Stvoriteµa.

Ak ste sa niekdy s plnou vá¾nos»ou ponorili napríklad do Kristových slov, museli ste predsa tu a tam hlboko vnútorne vycíti», ¾e vo vás nieèo prebúdzajú. ®e vyvolávajú akúsi tajomnú odozvu. ®e vo vás nieèo rozochvievajú. ®e je to èosi ako ako sen, ktorý sa vám kedysi sníval a na ktorý sa pod vplyvom týchto slov nejasne rozpomínate.

Je to preto, ¾e Kristove slová, èi slová prorokov sú volaním. Volaním Ducha k duchu èloveka! Volaním urèeným k precitnutiu. Volaním urèeným k prebudeniu. K pozemskému znovuzrodeniu do reality Ducha, z ktorej sme pri¹li, z ktorej pochádzame a s ktorou sa máme tu na Zemi opä» plne stoto¾ni». To je ná¹ cieµ a to je zmysel ná¹ho ¾ivota!

Stvoriteµ nás teda v nijakom prípade nezotroèuje svojimi prikázaniami, ale naopak, ukazuje nám nimi cestu k skutoènej slobode.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.©
 
Datum:
04.12.2016  10:41
Od:
Jiøí (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Moj¾í¹ 40 let na pou¹ti uèí vychovat za pomocí knì¾í generaci
Hebrejcù(¾idé) která bude vládnout svìtu. Kdo se postavil na
odpor je popraven. Kasta knì¾í Levité urèili
nábo¾enství(Talmud),který platí do dnes. Talmud (Baba mecia,
fol. 114, sl. 2) pøece jasnì øíká:
Vy, izraelité, jste nazýváni lidmi, zatímco národy svìta si
nezasluhují jména lidí, nýbr¾ zvíøat. A v Talmudu (Jebamoth, fol.94, sl. 2) stojí psáno: Sémì cizince je jako sémì zvíøete.Tím jsou tedy podle svatých spisù ®idù køes»ané i pohané prostì zvíøaty a ne lidskými bytostmi. Po katastrofì na zemi docházelo køí¾ení lidí s opicemi,neandrtálci atd.
Skuteèní levité, ochránci starých tajných znalostí, poèínaje
pozdním støedovìkem a konèe na¹í dobou, øídí v¹echny
aristokratické domy Evropy a Ameriky. Proniknout do
královských rodin, klanù lordù, pairù, vévodù a baronù jim
pomohla nejen znalost øízení lidské psychiky, ale i vùle jejich
pána.Kdo je ten pán?V ¾idovské tradiciji nazývají
Elonchi,Jahve nebo Saboath.Nìkdy, napøíklad,
v Kabale Tetragramoton.Jahve je Elonchim, a Saboath je navíc i bohem køes»anù. Mimochodem, i muslimský Alláh je jen
pozmìnìné jméno Elonchim. Kdo za tím stojí?Egregor slou¾í jako
bùh pro muslimy a køes»any, pro ¾idy, pøedev¹ím pro levity, je
svého druhu mystickou zástìrou. Kdy¾ toto pochopíme,tak víme
proè Je¾í¹ nazýval ¾idovského boha Ïáblem proè byl ukøi¾ován a
jeho uèení pomocí køí¾ových válek likvidováno. Slované,praví
køes»ané(ti co chápali Je¾í¹e)byli a jsou likvidovány. Tady je
potøeba rozli¹it. Je¾í¹ hlásá Otce-stvoøitel vesmíru. Egregor-
bùh(ïábel)to je ve¹keré nábo¾enství na zemi. Vatikán,Alláh jsou
nástrojem Ïábla.
Tak tedy Bùh je smy¹lená postava k ovládání naivních lidí.Je potøeba se koneènì probrat a zbavit se strachu.
 
Datum:
24.11.2016  17:21
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Bezhotovostní platba jako cesta k totálnímu zotroèení

U¾ jenom ti star¹í za¾ili a pamatují èasy, kdy dostávali mzdu pøímo na ruku, èili v hotovosti. Pak pøi¹la doba, kdy se bylo mo¾né rozhodnout, zda budeme dostávat peníze v hotovosti, nebo na úèet. Svoboda výbìru nakonec skonèila celoplo¹nou povinností zøízení úètù v bankách.

Tento krok byl samozøejmì zdùvodòován výhodami, jaké to pøinese. Argumentovalo se zejména bezpeèností, spoèívající v odstranìní rizika no¹ení vysokých èástek v hotovosti. Peníze bude mít toti¾ ka¾dý bezpeènì ulo¾eny v bance, odkud si je mù¾e kdykoliv vybírat prostøednictvím bankomatu.

V¾dy, kdy¾ se dìlá nìjaká zmìna podobného druhu, probíhá zpravidla podle vý¹e uvedeného scénáøe. Na jedné stranì se cílená propaganda rozplývá nad pozitivy a výhodami pro bì¾ného obèana, ale na druhé stranì se pokrytecky mlèí o ziscích, které banky z toho mají. Av¹ak nehledì od tìchto ziskù, ¹lo o jeden z prvních, ale zásadních krokù k úplnému zotroèení obyvatel.

Druhým pøipravovaným krokem má být absolutnì odstranìní hotovosti, èili reálných, papírových penìz a mincí. V¹echny platby by mìly probíhat u¾ jenom bezhotovostnì, prostøednictvím platebních karet.

V souèasnosti ¾ijeme v dobì, kdy je je¹tì mo¾né platit i hotovì, i platební kartou. V¹e ale smìøuje k absolutnímu odstranìní hotovosti.

A opìt, jako ve zmínìném prvním pøípadì se bude propagandisticky hovoøit pouze o výhodách pro lidi. A opìt, jako v prvním pøípadì to bude jenom lesklé vnìj¹í pozlátko, skrývající jiné zámìry. Pozlátko, zastírající zásadní krok ve smyslu absolutního zotroèení obyvatelstva, které se tímto pádem stane vydáno bankám na milost a nemilost.

Bankám? Prvoplánovì ano, ale ve skuteènosti lidem, kteøí jsou jejich majiteli. Jde o pár nejbohat¹ích rodin svìta, které dìlají v¹echny vý¹e zmínìné kroky vyslovenì zámìrnì, za úèelem absolutního ovládání v¹ech a v¹eho. Za úèelem absolutního a bezvýhradného ovládání lidí, jejich¾ finance se dostanou pod kuratelu elity. A elita, v skrytu usilující o svìtovládu mù¾e pak kdykoli finanènì znièit ka¾dého nepohodlného jednotlivce, èi celé skupiny lidí, které by se chtìly jejich zámìrùm postavit na odpor jednodu¹e tím, ¾e jim zablokují úèty. Takovým zpùsobem bude mo¾né lidmi manipulovat a prostøednictvím financí je donutit podøídit se ¾ivotu, nebo pøesnìji øeèeno otroctví v souladu pøáními, zámìry a pøedstavami elity.

No a jeliko¾ obyvatelstvo bude nosit platební kartu neustále u sebe, bude mo¾né jejím prostøednictvím pøesnì urèit pohyb ka¾dého jednotlivce, místo jeho pobytu, jako¾ i to, co konkrétnì prodává a kupuje.

Ale proto¾e bude docházet k pøípadùm, ¾e nìkdo kartu nebo ztratí, nebo zapomene, nebo zámìrnì nebude chtít nosit sebou, pøistoupí se k tøetímu a závìreènému kroku. Nejdøíve, jak je ji¾ zvykem, pouze k dobrovolné nabídce. Pozdìji v¹ak k povinnosti dát si implantovat podko¾ní èip.

A propaganda bude opìt hovoøit pouze o výhodách. Pravý úèel v¹ak bude úplnì jiný. A to zavr¹ení zotroèení lidí, kterými bude mo¾né prostøednictvím implantovaných èipù libovolnì manipulovat. Èipy budou mít toti¾ mnohem významnìj¹í funkce, jako je pouze bezhotovostní platba a mo¾nost urèení pøesného místa pobytu. Existují indicie, ¾e prostøednictvím implantovaných èipù je mo¾né lidi emocionálnì a my¹lenkovì ovlivòovat.

Jako tøeba napøíklad vy dnes ovládáte svùj televizní pøijímaè dálkovým ovládáním a pouhým stlaèením knoflíku volíte programy, a» u¾ zábavu, sport, film, píseò, nebo cokoliv jiného, ​​na co se budete dívat a co na vás bude vnitønì pùsobit, pøesnì stejnì mù¾e nìkdo z neznámého centra maèkat ovladaè a prostøednictvím implantátu ve vás aktivovat rùzné psychické stavy, jako je tøeba zoufalství, strach, úzkost, touhu zabíjet a tak dále a tak dále. Lidé se tímto zpùsobem stanou doslova roboty v nìèích rukou, kterými se dá podle libosti manipulovat. A pokud elita uzná za vhodné, prostì ve vás vyvolá sebevra¾edné sklony a odstraní vás z tohoto svìta va¹ima vlastníma rukama.

Jinak za úèelem absolutního ovládnutí lidské psychiky byly a jsou kromì podko¾ních implantátù vyvíjeny taky mnohé jiné technologie, jejich¾ vzájemným spolupùsobením lze doslova modelovat lidskou psychiku a podle potøeby manipulovat lidským vnitøním ¾ivotem.

Proè by mìl ka¾dý alespoò co to vìdìt o tìchto skuteènostech?

Proto, abychom se mohli proti ním postavit. Abychom se nenechali jako ovce manipulovat médii, ovládanými elitou, které nás budou l¾ivì pøesvìdèovat, ¾e v¹e co se chystá je pouze pro na¹e dobro a pro ná¹ prospìch. Jen si napøíklad vzpomeòme na známou lidovou moudrost: kdy¾ ptáèka lapají, pìknì mu zpívají.

Buïme si proto dobøe vìdomými toho, ¾e témìø v¹echny oficiální média jsou v rukou elity a tato elita nemá s plebsem ¾ádné dobré, ani humanistické zámìry. Nejsme pro nì nièím! Jsme pouze masou, která má být zotroèena, aby slepì slou¾ila elitì.

A v¹echno toto, co se mnohým zdá být nanejvý¹ absurdní se mù¾e dít jenom proto, ¾e lidé ztratili schopnost posuzovat vìci srdcem. Proto¾e lidé se stali pouze lidmi èistého rozumu, které lze kdykoli podle potøeby oklamat rafinovanou rozumovou l¾í. Kdyby v¹ak více dbali na hlas svého srdce, byli by schopni v¾dy rozpoznat za zdánlivì navenek proklamovaným dobrem zákeønì èíhající zlo, které dobro vìdomì zneu¾ívá jenom jako zástìrku. Jako zástìrku skuteèných, èerných a zrùdných zámìrù.

Dávejte si velký pozor na v¹echny ty, kteøí k vám budou pøicházet jako beránci, zatím co ve skuteènosti jsou to draví vlci! Tyto maximálnì výsti¾né slova nebyly nikdy tak aktuální, jako právì dnes.

Rozpoznávat vlky v rou¹e beránèím v¹ak doká¾e jenom èlovìk èistého a dobrého srdce. Èlovìk, který vnímá hlas svého srdce, èili hlas svého svìdomí a øídí se jím. Jedinì takový èlovìk, který je spravedlivým, proto¾e jej jeho srdce a jeho svìdomí vybízí ke spravedlnosti, který je èestným, proto¾e jej jeho srdce vybízí k èestnosti, který je ohleduplný, proto¾e jej jeho srdce vybízí k ohleduplnosti, který je dobrým, proto¾e jej jeho svìdomí vybízí k dobru, jedinì takový èlovìk je schopen rozpoznávat dobro od zla a zlo, které se za dobro pouze maskuje.

To, zda tedy bude a zùstane jednotlivec svobodným je pøímo závislé od svobody jeho ducha. Od toho, jakou míru svobody projevu dá v sobì svému duchu, svému srdci, svému svìdomí a svému citu, co ve skuteènosti jedno jest. A jeho duch, jeho srdce, jeho svìdomí, nebo jeho cit jej nemohou vést k nièemu jinému, ne¾ k dobru, cti a spravedlnosti.

S takovým èlovìkem pak u¾ v¹ak není mo¾né manipulovat, proto¾e se stává schopným ostrého rozli¹ování mezi dobrem a zlem. Stává se schopným rozpoznávat vlky v rou¹e beránèím a zlo, které se za dobro pouze vychytrale maskuje.

Jeliko¾ ale lidé obecnì nepøíli¹ dbají hlasu svého srdce, hlasu svého citu a svìdomí, které je v¾dy vybízí pouze k dobru, èestnosti, spravedlnosti a u¹lechtilosti, proto¾e lidé obecnì mnohem více vìøí kalkulatívnì úèelovému rozumu, ztratili schopnost rozpoznávat dobro od zla a proto hromadnì propadají za obì» zlu, které se zákeønì maskuje za dobro.

A toto zlo, obratnì vyu¾ívající fráze o svobodì, demokracii, lidských právech, multikulturalismu, pokroku, výhodách absolutního odstranìní hotovosti a mnoha jiných vìcech ¾ene lidstvo jako ovce do pasti totálního zotroèení. Do otroctví slu¾by svìtové elitì, která sama slou¾í silám Temna.

Nebo» ¾el v tomto stvoøení platí neúprosný zákon ¾e ten, kdo není svobodný v duchu, musí nakonec ztratit taky svobodu vnìj¹í.

Staòme se proto svobodnými v duchu! Dejme svobodu vlastnímu svìdomí, vlastnímu citu a vlastnímu srdci. Naslouchejme jejich hlasu, který nás vede ke spravedlnosti, èestnosti, dobru a u¹lechtilosti. Jedinì tak se staneme lidmi, podporovanými silami Dobra a tím pádem schopnými èelit nástrahám sil Temnoty a Zla, jejich¾ slu¾bì se propùjèila elita na¹eho svìta.

***

"A v¹ichni, malí i velcí, bohatí i chudí, svobodní i otroci pøijímají na pravou ruku a na èelo znak a nikdo nemù¾e kupovat nebo prodávat, pouze ten, kdo má znak."

"Tøetí andìl zvolal mocným hlasem: Pokud se nìkdo bude klanìti ¹elmì a jejímu obrazu a pøijme znak na své èelo a svou ruku, bude pít víno Bo¾ího hnìvu, které nalévá neøedìné do èí¹e svého hnìvu a bude muèen ohnìm a sírou ..."

"A dým jejich muk bude stoupat na vìky vìkù a nebudou mít odpoèinku ve dne v noci ti, co se klanìjí ¹elmì a jejímu obrazu, ani ten, kdo pøijal znak jejího jména."

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.©
 
Datum:
24.10.2016  15:10
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Sýrie, USA, Rusko! Svìtová válka na spadnutí?

Ve v¹ednosti dnù si mnozí lidé ani nev¹imli, ¾e jsme se ocitli na pokraji vojenské konfrontace mocností. Ameriètí generálové chrlí výhrù¾ky o ruských vojácích, kteøí zaènou hromadnì pøicházet domù ze Sýrie v igelitových pytlích. A také o tom, ¾e ji¾ není otázkou, zda-li vypukne válka s Ruskem, ale kdy vypukne.

Co se vlastnì stalo? Americké letouny zaútoèily na pozice syrské armády, zabili asi ¹edesát vojákù a mnoho jich zranili. Okam¾itì poté následoval pozemní útok takzvané umírnìné opozice, bojující spolu s radikály s Islámského státu, co vypadalo jako koordinovaná akce.

Americká strana tvrdila, ¾e ¹lo o chybné urèení souøadnic. Ruská strana to vylouèila jako málo pravdìpodobné, proto¾e u¾ déle vládne podezøení, ¾e USA podporují ka¾dého, kdo bojuje proti Asadovi, a to i vèetnì teroristù z Islámského státu.

Rusové proto prohlásili, ¾e sestøelí ka¾dé letadlo, které zaútoèí na vojáky syrské armády. Tím pádem se Rusko dostalo v Sýrii do pøímého vojenského konfliktu s USA. A hrozí velké nebezpeèí, ¾e jejich spor mù¾e pøerùst do vzájemného konvenèního konfliktu na území Sýrie a nakonec gradovat a¾ do jaderné konfrontace, jak o tom ji¾ zcela otevøenì øíká americká generalita.

Proè ale Rusko podporuje Asada? Je Asad opravdu krve¾íznivým diktátorem? Na èí stranì stojí v syrském konfliktu vìt¹í morální právo?

Sýrie byla nábo¾ensky tolerantní, sociálnì a ekonomicky stabilní zemì, orientující se na Rusko. V dobì, kdy se zaèaly komplikovat vztahy Ruska s Ukrajinou, zaèalo Rusko uva¾ovat o ji¾ní vìtvi plynovodu, vedoucí do Evropy mimo území Ukrajiny pøes Sýrii a Asad s tím souhlasil.

Zámìrem USA v¹ak bylo nìco jiného. Chtìli odstavit Rusko od mo¾nosti prodávat plyn Evropì ji¾ní vìtví. Z tohoto dùvodu se do té doby mírumilovný Asad stal náhle diktátorem, proti kterému zaèala na zpùsob importovaných oran¾ových revolucí vystupovat takzvaná umírnìná opozice. Jejím zámìrem bylo svr¾ení Asada a nastolení loutkové vlády poplatné zájmùm USA, která by následnì umo¾nila vybudování plynovodu z Kataru, èím¾ by Rusku znemo¾nila prodej jeho plynu.

Jedno je v¹ak tøeba zvlá¹» zdùraznit. Rusko vojensky podporuje Sýrii na ¾ádost legitimnì zvoleného prezidenta Asada, zatímco USA vojensky podporují islamisty, kteøí místo toho, aby usilovali o politickou zmìnu pøirozenou cestou prostøednictvím parlamentních voleb, usilují o ni se zbraní v ruce, bez ohledu na materiální ¹kody a lidské ¾ivoty. Ve skuteènosti jde toti¾ pouze o ¾oldáky a vrahy, kteøí bojují za mocenské a geopolitické zájmy USA tak, jak se to ji¾ nesèíslnìkrát událo v mnoha jiných èástech svìta. Kvùli tìmto zájmùm byla znièena prosperující Libye, co¾ mìlo za následek záplavu imigrantù proudících z Afriky do Evropy a kvùli tìmto zájmùm byl destabilizován Irák.

Av¹ak tím nej¾ádanìj¹ím soustem americké globalistické elity je Rusko samotné se svými obrovskými pøírodními zdroji a to zejména na Sibiøi. Za èasù Jelcina ho u¾ mìli témìø na kolenou a jeho vojenský potenciál byl masivnì demontován. Pak ale pøi¹el Putin a Rusko se zaèalo opìt ekonomicky a vojensky stabilizovat. Jak v¹ak mù¾eme v souèasnosti z úst amerických generálù sly¹et, své provokace dotáhli úspì¹nì a¾ tak daleko, ¾e hlavní otázkou pro nì zùstává, kdy si svou vojenskou silou pøivlastní v¹echny bohatství Ruska? Kdy nastane ten nejvhodnìj¹í èas?

Nebo» i kdy¾ v souèasnosti má Rusko mnohé vojenské systémy lep¹í a modernìj¹í, jako jsou americké, demontá¾ za èasù Jelcina se pøece jen podepsala na nedostateèném poètu výzbroje. Pokud tedy ji¾ má být válka, podle amerických generálù èím døíve, dokud není Rusko zcela dozbrojené. Stejného názoru je i americká zbrojaøská lobby, s ní¾ je ve spojení Hillary Clintonová. Strategickým zámìrem USA je vyprovokovat vojenský konflikt Ruska se západní Evropu, aby se síla v¹ech úderù vybila pøedev¹ím v evropském prostoru a území USA zùstalo více ménì bez újmy, nebo vyvázlo s co nejmen¹ími ¹kodami.

Pøibli¾nì taková je tedy souèasná situace bez jakéhokoli obalu a ml¾ení, pøièem¾ v¹ak v¹echny evropské média, poplatné zájmùm USA vymývají mozky veøejnosti démonizací Ruska jako agresora a tímto zpùsobem pøipravují obyvatelstvo na eventuální váleèný konflikt, ve kterém budou samozøejmì NATO a USA bojovat za ty neju¹lechtilej¹í ideály. O tom, kdo je skuteèným, zákeøným agresorem v¹ak svìdèí fakt, ¾e ne Rusko se pomalu pøibli¾uje a¾ k hranicím USA, ale právì naopak. ®e právì západ poru¹il v¹echny své sliby o ne¹íøení paktu NATO smìrem na východ, tak¾e dnes tato agresivní aliance, s rukama od krve tisícù nevinných stojí témìø na ruských hranicích. Velmi jednodu¹e a struènì øeèeno, válku chtìjí USA a ne Rusko!

Jak je v¹ak nìco takové je¹tì mo¾né v 21. století? Jak je mo¾né, ¾e globalistická elita tak, jak tomu bylo v minulosti, ¾ene svìt opìt do stra¹livé války? Proè jsou národy tohoto svìta vydány do rukou bezohledné elity, která si s nimi dìlá co chce? Proè toto globalistické Zlo ve své zrùdnosti plánuje znièit civilizovaný svìt, ne-li celou planetu? A proè vùbec mohou vládnout na na¹í planetì takovéto síly Zla? Jak je vùbec mo¾né, ¾e se na vrchol pozemské moci dostávají lidé právì takovéhoto druhu?

To v¹e je mo¾né pouze proto, ¾e Zlo má obrovskou podporu. Nebo» toto Zlo ¾iví, udr¾ují a ustaviènì podporují ti nejobyèejnìj¹í lidé prostøednictvím v¹ech svých ¹patných a negativních vlastností, které v sobì mají. A z tìchto malých pramínkù zla, proudících od v¹ech lidí vzniká øeka, která se vlévá do moøe. Do moøe Zla, které v souèasnosti opìt v celé své zrùdnosti zvedá hlavu.

A právì globalistická elita, stojící na nejvy¹¹ích pøíèkách hierarchie Zla chce znovu rozpoutat vra¾ednou válku, ve které se Zlo chystá znièit miliony svých vlastních ¾ivitelù. Nebo» Ïábel, jeho¾ obyèejní lidé na¹í planety zplodili a vyvolaly k ¾ivotu svými zdánlivì malými, ¹patnými a negativními vlastnostmi, tento Ïábel se jim nemù¾e odmìnit nièím jiným, ne¾ peklem, které na zemi rozpoutá.

Za v¹echno toto, co se k nyní nám blí¾í v¹ak mohou ti nejobyèejnìj¹í lidé, z nich¾ ka¾dý svým vlastním, jednotlivým zlem, neèistotu a neu¹lechtilostí umo¾nil povstat hlavì Draka, která se nás chystá roztrhat na kusy.

Na¹ím nejvìt¹ím a nejzarytìj¹ím nepøítelem není tedy ten, kdo nám je jako nepøítel v souèasnosti mediálnì pøedkládán. Na¹ím nejvìt¹ím nepøítelem je a zùstává pøedev¹ím zlo a negativita, které neseme v sobì a které jsou skuteènou pøíèinou v¹eho.

Ano, obyèejní lidé dali svou nízkostí povstat Zlu, které chce znièit svìt. Mù¾e za to na¹e vlastní plytkost v my¹lení, na¹e vlastní povrchnost, na¹e po¾ivaènost, na¹e chamtivost, bezohlednost, egoismus, materialismus, konzumnost, neu¹lechtilost, neèistota, nenávist, le¾, nedostatek duchovnosti a zájmu o poznání smyslu ¾ivota a tak dále a tak dále.

Nicménì postavit se proti proti Zlu a bojovat proti nìmu skuteènì efektivnì a pravým zpùsobem je mo¾né jedinì dobrem. Jedinì rozvíjením a posilováním dobra v sobì, abychom ji¾ více nepodporovali Zlo a abychom jej tímto zpùsobem oslabily.

Bojovat proti Zlu je tedy mo¾né pouze rozvíjením lidských ctností, jako je smysl pro spravedlnost a èest. Rozvíjením dobrosrdeènosti, ohleduplnosti, laskavosti a u¹lechtilosti. Rozvíjením touhy po vìcech vy¹¹ích a vzne¹enìj¹ích, jako jsou pouze ty hmotné. Rozvíjením duchovnosti a hledáním odpovìdí na otázky o smyslu vlastního ¾ivota. Tím v¹ím mù¾eme v sobì rozvinout dobro a postavit se na odpor proti silám Zla, které v souèasnosti vládnou svìtu a chtìjí ho znièit, proto¾e se jim k tomu dostalo sil také od nás samotných.

Ubozí nevìdomí lidé! Myslíte si, ¾e ke v¹emu tomu, k èemu na zemi dochází, vèetnì souèasné hrozby atomové katastrofy, ¾e k tomu dochází jenom tak náhodou? Musí to mít pøece nìjakou pøíèinu! A ta pøíèina tkví ve vás! V ka¾dém jednotlivém druhu zla, které v sobì máte a pìstujete! A to va¹e malé a zdánlivì nepatrné zlo, spolu se zlem milionù ostatních lidí dalo sílu velkému Zlu, které nás plánuje bezohlednì znièit.

Ubozí lidé, kteøí jste v¾dy ignorovali a stále ignorujete v¹echny nabádání k dobru, cti, spravedlnosti a u¹lechtilosti jako cosi v souèasnosti ji¾ nemoderní, zastaralé a pøekonané. Pro va¹i ignoranci se vám v¹ak nyní zlo, kterému jste se tak naivnì oddávali jde zhroutit na hlavu, aby vás pohøbilo pod sebou.

Va¹im úhlavním nepøítelem nejsou USA, ani globalisté, ani americké zbrojaøské firmy, které si pøejí válku! Nebo» kdybychom snad èistì teoreticky pøipustili, ¾e by se Rusku podaøilo znièit centrum Zla bezohledných, globalistických a svìtovládný zámìrù, povstane toto Zlo po nìjakém èase opìt, proto¾e jej v podobì zdánlivì malého zla a nectností budou lidé nadále nést v sobì a tím pádem mu døíve nebo pozdìji umo¾ní opìt pozvednout hlavu.

Vý¹e uvedeným, èistì teoretickým pøíkladem o vítìzství Ruska nemá být samozøejmì øeèeno, ¾e jde o nìjakou ideální krajinu bez chyb. To rozhodnì ne! Nicménì ka¾dopádnì pøece jen souèasné Rusko pøedstavuje urèitý zdravìj¹í protipól vùèi agresivnímu americkému globalismu. Ji¾ tøeba jenom tím, ¾e si nepøeje válku, ale je k ní zámìrnì smìrované právì americkými globalisty.

Pochopme tedy koneènì, ¾e jedinì dobro, ono prosté a jednoduché dobro mù¾e zachránit svìt! Jedinì rozvíjením dobra mù¾eme vzít ¾ivnou pùdu Zlu a oslabit jej tak, ¾e nakonec padne úplnì. Nebo» pamatujme, ¾e aneb my znièíme Zlo, aneb Zlo znièí nás! Ka¾dý osobnì, svým vlastním pøíklonem k dobru se proto vynasna¾me, aby tomuto svìtu ji¾ nikdy nevládli síly Zla, jako je tomu je¹tì dnes, ale pouze síly Dobra.

Vìzme proto v¹ichni, ¾e jedinì dobro, toto¾né se ctí, spravedlností, lidskostí, ohleduplností, u¹lechtilostí, laskavostí, skromností a duchovností je záchranou tohoto svìta, jako i jeho lep¹í a krásnìj¹í budoucností. Nic jiného nás nezachrání a v nièem jiném není pro nás ¾ádné lep¹í budoucnosti.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.©
 
Datum:
22.09.2016  16:42
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Burknini! Lekce mravnosti nemravné Evropì!

Burkini jsou celotìlové plavky muslimek, které se zejména na francouzských plá¾ích staly jednou z nej¾havìj¹ích témat tohoto léta. Reportérka Mathilde Cousinová byla napøíklad svìdkem poni¾ujícího pokutování ¾eny za to, ¾e nemìla obleèení "respektující dobré mravy a sekularismus". Vypadalo to dost násilnì, kdy¾ tøi policisté obklíèili dotyènou ¾enu, pøièem¾ jeden z nich dr¾el prst na spou¹ti slzného plynu.

A jeliko¾ jde opravdu o dost radikální postoj, jakým se souèasná moderní Evropa rozhodla chránit "dobré mravy", podívejme se blí¾e na celý problém právì z hlediska mravnosti a morálky. Z hlediska toho, co je opravdu mravné a co nemravné, bez ohledu na to, zda jde o islám, nebo evropské hodnoty.

Zámìrnì nepou¾ívám pojem køes»anství, proto¾e souèasná Evropa u¾ ¾el nemá se skuteènými køes»anskými hodnotami témìø nic spoleèného. A je nanejvý¹ paradoxní, ¾e z hlediska problému burkin se islámský pohled na vìc a skuteèné køes»anské hodnoty absolutnì shodují.

Pojïme v¹ak pøímo k vìci. ®ena v islámu chodí zahalená proto, aby mu¾e neprovokovala k smyslné neèistotì. Aby mu¾i ¾enu prvoplánovì nevnímali jenom jako objekt svých smyslných choutek, ale aby v ní na základì absence vnìj¹í smyslnosti byli nuceni hledat hodnoty vy¹¹í. Hodnoty du¹e a ducha. ®ena v islámském svìtì chodí tedy zahalena proto, aby chránila mu¾e od zla a nízkosti, ale zároveò aby ​​chránila od nízkosti smyslných pohledù také samu sebe.

S velkým pøekvapením v¹ak zjistíme, ¾e nejvy¹¹í autorita køes»anství, samotný Je¾í¹ Kristus má na vìc stejný názor. V tomto ohledu toti¾ øekl: "Kdo chtivì vzhlédne na ¾enu, u¾ s ní zcizolo¾il ve svém srdci. Pokud tì tedy svádí tvé oko na høích, vyloupni jej a zahoï od sebe, proto¾e lep¹í je ti vejít s jedním okem do ¾ivota, jako skonèit s obìma oèima v zatracení".

Pokud by se tedy Evropa dosud dr¾ela køes»anských hodnot tak, jak tomu bylo v minulosti, evropské ¾eny a dívky by se nemohly promenádovat po plá¾ích a koupali¹tích tak, jak se po nich promenádují dnes, provokujíc mu¾e k smyslné neèistotì.

Ale dne¹ní realita je jiná a tento druh obecnì akceptované nemravnosti, vzdálené od pùvodních køes»anských hodnot je v souèasnosti naopak pova¾ován za tradièní evropské hodnoty a za "dobré mravy", které je tøeba chránit. Tøeba i násilím, pokutami a hrozbou pou¾ití slzného plynu.

A tak dochází na francouzských plá¾ích k zvlá¹tnímu precedentu, kdy¾ se právì muslimky ve svém plá¾ovém odìvu sna¾í hájit skuteènou mravnost, jako¾ i skuteèné køes»anské hodnoty. Tím ale zároveò nepøíjemným zpùsobem nastavují zrcadlo nemravnosti dne¹ní Evropy a její odklonu od vlastních, tradièních køes»anských hodnot. A na¹e takzvaná moderní Evropa reaguje tak, ¾e represivním zpùsobem útoèí na projevy skuteèné mravnosti a násilím se sna¾í prosazovat takzvané "dobré mravy a sekularismus", které jsou v¹ak ve skuteènosti nemravností a otevøeným výsmìchem pravé mravnosti.

Uvìdomujeme si vùbec, v jaké dobì to dnes vlastnì ¾ijeme? ®ijeme toti¾ v dobì tak neuvìøitelnì pokøivené a pomýlené, ve které je èerné pova¾ováno za bílé a bílé za èerné. V dobì, ve které je trestána snaha o mravnost a naopak, nemravnost evropských ¾en na plá¾ích, ale i mimo nì v podobì mini módy je pova¾ována za "projev dobrých mravù".

Je oèividnì evidentní, ¾e Evropa se vzdálila a stále více vzdaluje od té nejelementárnìj¹í mravnosti a morálky. Nicménì morálka a mravnost patøí mezi základní duchovní hodnoty co¾ znamená, ¾e vzdalováním od nich se zároveò vzdalujeme od hodnot ducha, èím¾ nevyhnutelnì duchovnì upadáme. Duchovnì se propadáme do hlubin, ve kterých u¾ ani nejsme schopni rozpoznávat èerné od bílého, dobré od zlého a mravní od nemravného.

V otázce mravnosti stojí tedy souèasná Evropa proti hodnotám ducha. Nicménì na¹e univerzum, ve kterém ¾ijeme povstalo z Ducha! A proto má v nìm budoucnost pouze to, co se o hodnoty Ducha opírá a co je respektuje. Naopak v¹e, co tyto hodnoty ignoruje se dobrovolnì vydává na cestu úpadku.

Úpadek ducha, morálky, mravnosti a spolu s nimi také napøíklad smyslu pro èest, spravedlnost, u¹lechtilost a jiné vy¹¹í hodnoty, takovýto druh v¹eobecného úpadku v¹ak sebou zákonitì a nevyhnutelnì pøiná¹í úpadek materiální. Úpadek ducha, toto¾ný s vnitøním rozvratem osobnosti sebou automaticky pøiná¹í rozvrat vnìj¹í.

Dne¹ní vnitøní hodnotový rozvrat souèasné Evropy tedy zcela zákonitì spou¹tí nejrozliènìj¹í rozvratné procesy a pøímo k sobì pøitahuje nejrozmanitìj¹í rozvratné ¾ivly, které se mají stát vnìj¹ím, fyzickým a tedy reálným vykonavatelem tohoto rozvratu. Jedním z takových èinitelù mù¾e být tøeba i souèasný pøíliv imigrantù a spolu s nimi pøíliv islámu v jeho agresivní, netolerantní a støedovìkým zpùsobem kruté podobì.

Zastavit rozvrat je mo¾né jedinì návratem ke skuteèným hodnotám! K hodnotám ducha! K hodnotám skuteèné a pravé mravnosti, morálky, cti a spravedlnosti. Pokud toto Evropa nepochopí a nedoká¾e, je ztracena. Bude muset být ve své souèasné podobì absolutnì rozvrácena, proto¾e její vnìj¹í rozvrat se stane nevyhnutelným a zákonitým dùsledkem její rozvratu vnitøního a hodnotového. Nebo» natrvalo prostì není mo¾né ¾ít bláznivém bludu, ¾e èerné je bílé a bílé èerné. ®e dobré je ¹patné a ¹patné je dobré. A ¾e právì evropská nemravnost je tìmi "dobrými mravy a tradièními hodnotami", které je tøeba chránit. Nebo» jak øekl Kristus, jedinì mravnost je cestou do ¾ivota, zatímco nemravnost cestou do záhuby.

PS. V ètenáøích mù¾e vzniknout oprávnìná otázka, na jakých pozicích to vlastnì stojím, pokud na jedné stranì vyzdvihuji pøístup islámu k plá¾ové módì, av¹ak na druhé stranì mluvím o islámu jako o agresivním a støedovìkým zpùsobem krutém nábo¾enství.

Osobnì se v¾dy sna¾ím stát na pozicích skuteèné mravnosti a skuteèných duchovních hodnot bez ohledu na jakékoliv nábo¾enství. Pravdou toti¾ je, ¾e pravá mravnost a skuteèné duchovní hodnoty tvoøí zdravý základ v¹ech nábo¾enských systémù, zatímco to scestné, pomýlené, agresivní a netolerantní do nich z nejrùznìj¹ích dùvodù vnesli pouze lidé samotní. Tak byly lidskou rukou zkøiveny a dehonestovány v¹echna nábo¾enství. Av¹ak pravá mravnost a skuteèné hodnoty ducha jsou neznièitelné a nelze je nikdy zprofanovat.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.©
 
Datum:
25.08.2016  15:20
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Proè mì iritují pøedpovìdi kolapsu civilizace?

Pøed nedávnem jsem se na internetu setkal s textem, který hovoøil o mo¾nostech pøe¾ití po kolapsu civilizace. Èlánek byl napsán formou testu. Podle poètu získaných bodù dostal ètenáø urèitý komplexní obraz o mo¾nostech svého osobního pøe¾ití, nebo nepøe¾ití takové krizové situace.

Otázky v testu se týkaly oblastí, jako je fyzická kondice, jídlo a zásoby, pøístup k pitné vodì, zdravotní zruènost a vybavenost, mo¾nost tepla a úkrytu, momentálnì dostupná finanèní hotovost, nebo zbraní a ochrany bezpeènosti.

Pokud se trochu hloubìji podíváme pod povrch svìtového dìní, musíme chtì nechtì pøiznat, ¾e ¾el podobné èlánky mají své opodstatnìní. ®e lidé by prostì mìli být pøipraveni a poèítat i takovou alternativou.

Co je ale pak na tom tak iritující?

V¹echny informace podobného druhu, které ¾el vzhledem ke stavu souèasné spoleènosti mohou mít svou cenu se pøece jen vyznaèují urèitým druhem slepoty. Slepoty, zpùsobené omezeným vnímáním ¾ivota, zamìøeného pouze na hmotné. V na¹em konkrétním pøípadì v omezení záchrany pouze na záchranu èistì hmotného druhu. Èili pouze na èistì fyzické pøe¾ití.

Mnozí si tedy na jedné stranì uvìdomují, ¾e na¹e civilizace se øítí ke kolapsu, av¹ak na druhé stranì jsou schopni uva¾ovat o svém vlastním pøe¾ití jedinì stejným zpùsobem, kvùli kterému se kolaps pøibli¾uje. Èili pouze zpùsobem hmotným, materiálním a fyzickým.

A právì v tomto tkví ona, nesmírnì iritující, ba a¾ pobuøující skuteènost. Lidé se toti¾ vùbec neptají na pøíèiny, jejich¾ poznáním a eliminací by se je¹tì dalo mnohé zachránit. Lidé uva¾ují jedinì o zachování vlastního ¾ivota a neuvìdomují si, ¾e právì jejich dlouhodobì egoistický a materialistický zpùsob uva¾ování má pøíchozí zhroucení na svìdomí.

Nadchází v¹ak èas, kdy si budeme muset koneènì uvìdomit, ¾e takto to dál jít nemù¾e. Kdy si budeme muset uvìdomit, ¾e èlovìk v¾dy byl a je pøece jen více, ne¾ hmota a tìlesné funkce. A proto jeho my¹lení, sna¾ení a ¾ivotní úsilí nemù¾e a nesmí být zamìøeno pouze na hmotu. Takový druh omezenosti a osobnostní degradace v nás toti¾ aktivuje jen samé negativní vlastnosti, jakými jsou sobectví, chamtivost, bezohlednost, egoismus, konzumnost, plytkost, neèestnost, nespravedlnost a mnohé jiné.

A to pak vyvolává konflikty, nedorozumìní, spory, násilí a války. Lidstvo drancuje Zemi a pøírodu, zneèi¹»uje vodu a vzduch. Preferováním scestných hodnot spìjeme ve své slepotì, omezenosti a bezohlednosti k velkému celosvìtovému kolapsu.

Èlovìk v¹ak, jak ji¾ bylo øeèeno, v¾dy byl a v¾dy bude více ne¾ hmota. Èlovìk je toti¾ bytost duchovní. No a právì v na¹em vzdalování se od hodnot ducha a zamìøování se pouze èistì na hmotné se skrývá pravá pøíèina toho, ¾e jsme to jako civilizace nakonec dotáhli a¾ k hranici katastrofického zhroucení.

Tato pøíèina tedy tkví v na¹em vzdalování se od hodnot ducha, tvoøících nejelementárnìj¹í pilíø samotné lidskosti. Tkví v odklonu se od nejpøirozenìj¹í lidské touhy po hledání èehosi vy¹¹ího a vzne¹enìj¹ího, co hmotu pøesahuje.

Tímto zpùsobem se zaèala vytrácet skuteèná lidskost, stojící na hodnotách spravedlnosti, cti, ohleduplnosti, skromnosti, jednoduchosti, u¹lechtilosti a pøirozené duchovnosti.

Pøíklonem lidí pouze k hmotnému zaèali naopak bujet a rozrùstat se v¹echny, ji¾ jednou zmínìné negativní lidské vlastnosti, s takovou omezeností spojené, jako jsou nespravedlnost, neèestnost, bezohlednost, egoismus, konzumnost, chamtivost, povrchnost, neu¹lechtilost, nízkost, zka¾enost a mnohé jiné.

Tak byla nastoupena cesta, která ani nemù¾e vést nikam jinam, ne¾ k totálnímu zhroucení. No a v tu¹ení tohoto nezbytného konce se lidé opìt mylnì domnívají, ¾e pøe¾ije pouze èlovìk svalù. Èlovìk hmoty. Èlovìk, který bude mít nejlep¹í kondici, nejvíce zásob a bude i po ostatních stránkách dobøe materiálnì pøipravený.

V¹e bude ale úplnì jinak! Tam toti¾, kde je jen tìlo, se shromá¾dí supi! To znamená, ¾e pouze èistì tìlesné a materiální nebude moci tentokrát obstát. Tentokrát bude toti¾ moci skuteènì obstát pouze to, co v sobì ponese také hodnoty ducha!

Kdo toti¾ hodlá zachránit pouze svùj hmotný ¾ivot, ztratí jej! Ka¾dý èlovìk bez hodnot ducha je ji¾ tedy teï v podstatì mrtvý. Av¹ak na druhé stranì, kdyby snad nìkdo i fyzicky zemøel, na základì jeho vnitøního naladìní k hodnotám ducha bude ¾ít.

K vysokým a u¹lechtilým duchovním hodnotám vzhlí¾ející èlovìk nemù¾e proto v nadcházející dobì absolutnì nic ztratit, zatímco èlovìk materialistický ztratí svou fyzickou smrtí absolutnì v¹echno.

Nikdo samozøejmì nechce tvrdit, ¾e se nemáme i hmotnì zodpovìdnì pøipravit na mo¾nou eventualitu fyzického pøe¾ití v pøípadì velkého celosvìtového kolapsu. Nicménì na¹e pøíprava nesmí v ¾ádném pøípadì zùstat pouze èistì hmotnou, proto¾e pokud se zodpovìdnì nepøipravujeme také duchovnì, nebude nám to nic platné. Rozhodující budou toti¾ tentokrát pøedev¹ím hodnoty ducha.

A je tu je¹tì jedna velmi vá¾ná vìc, která je zvlá¹tì iritující na v¹ech pøedpovìdích kolapsu civilizace. Je jí skuteènost, ¾e jejich ¹iøitelé si vùbec nekladou otázku, jak by se je¹tì dalo tomuto kolapsu zabránit, èi pøípadnì, jak by se v dne¹ní dobì je¹tì dali minimalizovat jeho dùsledky na nejni¾¹í mo¾nou míru. Jestli¾e toti¾ u¾ lidstvo ve své slepotì a tupé materialistické omezenosti prome¹kalo mo¾nost odvrácení kolapsu své pokøivené civilizace, mo¾nost minimalizace jeho úèinkù tu stále je¹tì je! A tato mo¾nost spoèívá v obratu co nejvìt¹ího poètu lidí k duchovním hodnotám.

Je proto doslova trestuhodné, kdy¾ nám nìkdo mluví o pøíchozím zhroucení civilizace a o tom, abychom se na nìj dobøe materiálnì a fyzicky pøipravili, ale neøíká nám o tom, ¾e stále je¹tì existuje velmi výrazná mo¾nost, jak pøicházející zhroucení minimalizovat.

A právì toto by mìlo být v dne¹ních dnech prioritou! Ka¾dý z nás osobnì se toti¾ mù¾e stát velmi výrazným èinitelem minimalizace nadcházejícího kolapsu na co nejmen¹í mo¾nou míru. A to svým vlastním, vá¾ným vnitøním obratem k hodnotám ducha. K hodnotám pravdy, cti, dobra a spravedlnosti. K hodnotám vìcí duchovních, které vysoce pøesahují úzké hranice racionálnì hmotného omezení. Toho racionálnì hmotného omezení, které lidstvo tlaèí k okraji propasti.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.©
 
Datum:
28.07.2016  16:31
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
O lidské schopnosti získat odpovìï na v¹echno

Je na¹í pøirozeností, ¾e si v¾dy budeme klást nejrùznìj¹í otázky. Nicménì èlovìk, nacházející se tváøí v tváø nejzásadnìj¹ím otázkám vlastního bytí by mìl vìdìt, ¾e na ka¾dou z nich existuje odpovìï a ¾e on sám se je schopen tìchto odpovìdí dopátrat.

A dojde tomu tehdy, kdy¾ se doká¾e správným zpùsobem napojit na informaèní zdroje univerza. Odpovìdi pak najednou vyvstanou v jeho nitru, jako jeho osobní vnitøní pøe¾ití. Jako nìco, o èem ví a jasnì cítí, ¾e je to pøesnì takto a ¾e to ani nemù¾e být jinak. O èem ví, ¾e je to prostì pravda.

Øeknìme si teï nìco blí¾e o zpùsobu, jakým je èlovìk schopen toho dosáhnout. Jde o metodu, která je sice odedávna známá, pouze v dne¹ním moderním svìtì se na ni jaksi zapomnìlo.

V dávných dobách existovaly takzvaní „poustevníci“. Byli to lidé, kteøí ode¹li na del¹í dobu nìkam do ústraní a do samoty, kde ¾ili velmi skromnì a svùj èas trávili v modlitbách, rozjímání a pøemý¹lení.

I kdy¾ poustevníci pøebývali na odlehlých místech, lidé o nich vìdìli a sporadicky je nav¹tìvovali. A to pøedev¹ím tehdy, kdy¾ si ve svém vlastním ¾ivotì nevìdìli dát v nìèem rady. Kdy¾ hledali odpovìï na nìjakou zásadní ¾ivotní otázku. A právì poustevníci jim mnohdy byli schopni poskytnout uspokojivé odpovìdi.

Otázka v¹ak zní, odkud èerpali svou moudrost a kde nacházeli tyto odpovìdi? V¾dy» pøece ¾ili dlouhou dobu v naprosté samotì a v odlouèení od tehdej¹í civilizace. V èem tedy spoèívalo jejich tajemství?

Jejich tajemství se skrývalo v duchovní zákonitosti hutnìní my¹lenek, jejím¾ prostøednictvím se dokázali napojit na informaèní zdroje univerza. Odtud èerpali své odpovìdi, korespondující s pravdou, to znamená s tím, jak se vìci opravdu mají. Jejich moudrost nebyla tedy moudrostí rozumového poznání a vzdìlání, ale pramenila z hloubky lidského vnitøního pro¾ívání.

Nebo» rozumové znalosti a vzdìlání je jedna vìc, zatímco skuteèná moudrost vìc druhá. Jasným a výmluvným svìdectvím tohoto tvrzení je právì dne¹ní doba plná vzdìlaných lidí, ve které paradoxnì skuteènou, hlubokou a pravou moudrost vlastní jen málokdo.

Tak¾e pojïme u¾ koneènì k jádru vìci a øeknìme si, jak se lze dopracovat k moudrosti prostøednictvím metody hutnìní my¹lenek. Tato metoda je zalo¾ena na principu my¹lenkového magnetismu, na jeho¾ základì je schopno na¹e osobní, hluboké vnitøní zaujetí nìjakým problémem k sobì magneticky pøitahovat odpovídající øe¹ení, pøicházející z informaèní databáze univerza.

Pøedstavme si, ¾e se vnitønì intenzivnì zabýváme nìjakým zásadním problémem. Tøeba hledáním smyslu ¾ivota. Není to otázka lehká, ani snadná. My v¹ak o ní intenzivnì uva¾ujeme, neustále se k ní vracíme, spøádáme své teorie a sna¾íme najít uspokojivou odpovìï.

Pokud je na¹e snaha opravdu vá¾ná a pokud v takovém intenzivním vnitøním zahloubení setrváváme del¹í dobu, na¹e citovì my¹lenkové zaujetí se stává silnì magnetickým. No a prostøednictvím tohoto intenzivního vnitøního magnetismu se na základì zákona stejnorodosti zaène pomalu vytváøet neviditelné vnitøní spojení s jemnìj¹ími hmotnými, nebo dokonce duchovními úrovnìmi univerza, z nich¾ se nám mù¾e dostat øe¹ení na¹eho problému.

A pokud o tìchto vìcech nemluvíme, jen se jimi intenzivnì vnitønì zabýváme, nakonec na¹e citovì my¹lenkové soustøedìní magneticky zesílí a¾ natolik, ¾e k sobì na základì ji¾ zmínìného zákona stejnorodosti skuteènì pøitáhne øe¹ení daného problému.

A èlovìk najednou zaène poznávat odpovìï. Po dlouhém období intenzivního hledání, ba dokonce a¾ vnitøních bojù a zápasení zaènou pøed ním odpovìdi vyvstávat s neobvyklou jasností. Dochází k tomu v jeho vlastním, osobním vnitøním pøe¾ití, kterému se v dávných dobách se øíkalo osvícení. Èlovìku se jednodu¹e vnitønì rozjasní a on ve svém nitru poznává, jak se vìci ve skuteènosti mají.

A èlovìk najednou ví! Najednou u¾ zná odpovìï! U¾ ví, ¾e je to právì takto, pøièem¾ má plnou vnitøní jistotu. Jasnì cítí, ¾e jeho poznání koresponduje s pravdou, proto¾e k nìmu pøi¹lo z vý¹in univerza.

Je to nìco úplnì jiného, ​​jak to nauèené. Je to moudrost, pramenící se zákonitostí univerza a zohledòující v sobì tyto zákonitosti. Je to moudrost, která koresponduje s pravdou. Je to nìco výjimeèného, ​​co ka¾dý èlovìk jasnì pocítí, kdy¾ se ho to dotkne. Je to moudrost, pøicházející k lidem z vý¹in univerza, ov¹em pouze za podmínek, ¾e se oni sami stali prostøednictvím svého vá¾ného, ​​intenzivního a upøímného zaujetí toho hodnými. Dokonalé zákony stvoøení toti¾ velmi snadno vylouèí ka¾dou povrchnost, plytkost, èi neupøímnost.

Prùmìrný, nevìdomý a racionálnì zalo¾ený èlovìk dne¹ka se mù¾e s nepochopením dívat na dávné, takzvané poustevníky a vnímat je jako nìjaké darmo¹lapy. Nechápe v¹ak, ¾e to byli lidé, kteøí omezili své osobní potøeby na minimum a kteøí se dobrovolnì zøekli bì¾ného ¾ivota ve snaze najít odpovìdi na základní otázky bytí. A kdy¾ to dokázali, kdy¾ naèerpali ze vøídla skuteèné moudrosti, zaèínala zpravidla druhá èást jejich pùsobení, kdy svou moudrostí, èerpanou z vý¹in pomáhali jiným.

V souèasnosti hledají lidé odpovìdi v tì¾kých, nebo nezvladatelných ¾ivotních situacích u psychologù, nebo v mnohem men¹í míøe u knì¾í. Co se týèe psychologù, jejich moudrost pochází pouze z rozumového vzdìlání. Svou profesi vystudovali na vysoké ¹kole a provádìjí ji v zohledòování nejnovìj¹ích moderních vìdeckých poznatkù a zku¹eností. Je to ale v¹echno pøedev¹ím èistý rozum, bez vnitøního spojení s informaèními databázemi univerza. Je to tedy nìco, co je jen nauèené.

®el, velmi podobné je to také u knì¾í, kteøí získali oprávnìní ke svému pùsobení absolvováním nároèného teologického studia s velkým mno¾stvím rozumových poznatkù, které musely zvládnout. Je to tedy také v jejich pøípadì opìt mnohdy jen to rozumové, kterému chybí hluboké, osobní, citovì my¹lenkové napojení na informaèní zdroje univerza. Na druhou stranu je ale tøeba poctivì pøiznat, ¾e právì knì¾í mají mnohem vìt¹í pøedpoklady k získání zvnitønìného pøijímání informací a inspirací z vy¹¹ích úrovní.

A nyní se dostáváme k hlavnímu úèelu tohoto textu, kterým je ukázání cesty k nabytí moudrosti. Cesty k schopnosti samostatnì se dopracovat k odpovìdím na dùle¾ité otázky vlastního bytí.

Úèelem tohoto textu je ukázat, jakým zpùsobem se mù¾eme stát plnì samostatnými osobnostmi. Osobnostmi, nezávislými na názorech, pouèkách a poznání jiných.

K tomu, aby se èlovìk stal v pravém slova smyslu moudrým se netøeba vùbec stát poustevníkem. Úplnì postaèí, pokud správnì pochopí princip fungování my¹lenkového magnetismu, prostøednictvím kterého, pokud to bude brát dostateènì vá¾nì a bude v tom dostateènì vytrvalým, se mù¾e stát on sám osobnì znalým v¹ech tajemství ¾ivota ve smyslu pravé a skuteèné vnitøní moudrosti.

Nebo» v¹echny velké vìci a v¹e nejzásadnìj¹í poznání se pro ka¾dého èlovìka nachází v tomto stvoøení jako na bohatì prostøeném stolu, av¹ak on sám se nejdøíve musí stát vnitønì schopným tohoto bohatství vìdomì dosáhnout.

Musí tedy splnit urèité podmínky a urèitá kritéria, konkrétnì v na¹em pøípadì musí svou vá¾nou vnitøní snahou dosáhnout takové intenzity osobního my¹lenkového magnetismu, která k nìmu v zákonitém dìji pøitáhne odpovìdi na v¹echny jeho zásadní otázky.

Ba jde to je¹tì dál, proto¾e tyto intenzivní vnitøní dìje nakonec pøerostou a¾ do hmotné reality a èlovìk mù¾e být nejednou dokonce i fyzicky a reálnì nasmìrován ke zcela konkrétním okolnostem, nebo lidem, kteøí mu mohou poskytnout rozhodující impuls v jeho hledání a nacházení odpovìdí. V nalézání odpovìdí na nejzásadnìj¹í otázky, týkající se lidského bytí, jeho smyslu, jeho hodnoty a v¹eho, co s tím souvisí. Je k tomu tøeba jenom vùle, snaha a trochu èasu na chvíle tichého soustøedìní.

Ka¾dý z nás je tedy schopen stát se moudrým a vnitønì osvíceným. Stát se èlovìkem vidoucím, vnímajícím a poznávající vìci v pravém svìtle. To jest tak, jak ve skuteènosti jsou.

Smutný fakt, ¾e takových lidí je na svìtì jen málo v¹ak ¾el svìdèí o tom, ¾e námahu s tím spojenou je schopen a ochoten vynalo¾it jenom málokdo. A proto má ná¹ svìt pouze vzdìlanost a vzdìlaných, ale ne moudrost a moudrých.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.©
 
Datum:
30.06.2016  18:41
Od:
oto (anonymní u¾ivatel)
Název:
Re: Èo, alebo kto je Boh?
 
Znièí nás to, co není vùbec vidìt?

Èlovìk dne¹ka je èlovìkem hmoty, uznávajícím jen to, co vidí, co doká¾e ohmatat, co podle nìj reálnì existuje a co mu pøiná¹í nìjaký viditelný a hmotný prospìch. Pouze to je hodné jeho úsilí, námahy a odøíkání.

V¹e ostatní, co do vý¹e zmínìné kategorie nepatøí, co¾ tedy není mo¾né vidìt, ohmatat a co z hmotného hlediska lze pova¾ovat za neexistující, to v¹e je pro souèasných lidí bezpøedmìtné a nehodné pozornosti.

A pøece! Pøece ka¾dodennì disponujeme nesmírnou neviditelnou energií, jejím¾ prostøednictvím si ve svém materiálním ignorantství vùèi v¹emu neviditelnému sami pro sebe formujeme zkázu, záhubu a znièení.

Podívejme se na na¹e slova a èiny. Slova sly¹et a èiny vidìt. V ¾ivotì èlovìka existují mnohé situace, ve kterých je nucen ovládat se v tom, co øekne a co udìlá. Pokud by toti¾ nedával pozor napøíklad na svá slova, mohl by být trestnì stíhán za køivé obvinìní a osoèování. A podobné je to i s na¹imi èiny. Nemù¾eme si prostì dìlat cokoli a chovat se jakkoliv, proto¾e bychom se mohli ocitnout ve vìzení, nebo bychom mohli ztratit dobrou povìst. Èlovìk se prostì musí ovládat a dbát na to, co udìlá a co øekne.

Vezmìme si tøeba takový malý pøíklad nutnosti ovládání se v øeèi. Existují lidé, který z urèitého lokál patriotismu, nebo jen ze zvyku øíkají doma náøeèím, av¹ak na veøejnosti, v úøadech a ve ¹kolách se sna¾í mluvit spisovnì. No a podobných pøíkladù, kdy se èlovìk doká¾e, ba dokonce musí dokázat ovládat ve své øeèi, jako¾ i ve svém jednání je mnoho. Doká¾e se a musí se dokázat ovládat, proto¾e se jedná o vìci viditelné a v¹em reálnì vnímatelné, za které nese osobní zodpovìdnost.

Ka¾dý èlovìk v¹ak zároveò manipuluje i s mohutnými, skrytými energiemi, které dává do pohybu svým my¹lením. Ale proto¾e pro materialistického èlovìka dne¹ní doby v¹echno to, co se nedá osahat a není viditelné neexistuje, dovolují si lidé v oblasti vlastního vnitøního ¾ivota cokoliv. Dovolují si myslet doslova na cokoliv! I na to nejbizarnìj¹í, nejfantastiètìj¹í, nebo nejska¾enìj¹í domnívajíce se, ¾e je to èistì jejich osobní vìcí, pokud to nikdo nevidí.

Èlovìk dne¹ka je sice schopen pøipustit, ¾e jeho nikým neviditelné my¹lení a inteligence existují a na vzdìlání, které je èistì vnitøní, rozumovou kvalitou jsou ochotni vynalo¾it i nemalé finanèní prostøedky. Ale jakékoliv jiné, vlastní my¹lenky a uva¾ování pova¾ují za cosi bezvýznamného a podru¾ného, ​​co je èistì jejich osobní zále¾itostí a co v podstatì nemá ¾ádnou cenu a tedy ani ¾ádný dopad na jejich ¾ivot.

Co by se tedy stydìli udìlat, èi dokonce i jen vyslovit, tím se klidnì zabývají ve svém my¹lení, proto¾e to nikdo nevidí a proto¾e jsou pøesvìdèeni, ¾e si to mohou dovolit. A tak si to dovolují!

Vnitøní my¹lenkový ¾ivot lidí je z tohoto dùvodu plný neuvìøitelné nízkosti, malosti, ¹píny, povrchnosti, zvrhlosti, agresivity, závisti, chamtivosti, sobectví a je¹tì mnohého jiného. Vnitøní my¹lenkový ¾ivot lidstva se podobá stoce, plné bahna a v¹eho mo¾ného odpadu.

Jaké ale musí mít následky taková lehková¾nost a absolutné ignorování ovládání se v my¹lení? Co to musí lidem pøinést?

Jakmile zformujeme nìjakou my¹lenku, ¾ivá síla, proudící stvoøením a pronikající v¹em, tedy i èlovìkem samotným vlije do námi vytvoøené my¹lenky ¾ivot a vytvoøí z ní zcela konkrétní formu. Konkrétní formu, pøesnì a bez pøíkras odpovídající obsahu dané my¹lenky. No a tato my¹lenková forma je pak po svém vzniku pøitahována podle zákona stejnorodosti do centrály my¹lenkových forem stejného druhu. A toto shroma¾di¹tì stejnorodých my¹lenkových forem mohutní stále více a zpìtnì pùsobí nejen na èlovìka, který do nìj svou my¹lenkovou formou pøispìl, ale i na celé lidstvo.

A proto¾e my¹lenkový ¾ivot lidí je ¾el v souèasnosti takový, jaký je, vznikly a neustále mohutní energetické my¹lenkové centrály pøedev¹ím negativního druhu, které zpìtnì pùsobí na jednotlivce, kteøí je vytvoøili a neustále ¾iví, jako¾ i na celé pozemské lidstvo.

No a lidé, nic netu¹ící o tìchto skuteènostech, lidé, domnívajíce se, ¾e na jejich my¹lenkový ¾ivot clo neplatí, lidé, pøesvìdèeni o tom, ¾e ve svém vlastním nitru a ve svých my¹lenkách si mohou dìlat co jen chtìjí, tito nevìdomí lidé ¾iví prostøednictvím jemných energií svého my¹lení obrovské a jejich pøièinìním stále se zvìt¹ující my¹lenkové centrály závisti, chamtivosti, sobectví, nenávisti, agresivity, nízkosti, zvrhlosti a tak dále a tak dále.

No a jak ji¾ bylo øeèeno, akumulováno zlo z tìchto my¹lenkových centrál pùsobí zpìtnì na své tvùrce, ale i na celé lidstvo a podnìcuje jej k ¹patnému. Je to jako obludný a stále rostoucí kolotoè nízkosti a zla, který ve svém ustavièném pùsobení na lidi strhává dokonce i ty, kteøí jsou lep¹ími. Strhává je ke zlu, které by snad oni sami nikdy nedìlali a kterým by se oni sami od sebe nikdy vnitønì nezabývali.

A tak se na¹e zemì spolu s jejími obyvateli pomalu propadá do temnoty, proto¾e temné a neustále rostoucí energetické centrály nejrozliènìj¹ích lidských nízkosti ji pomalu, ale jistì strhávají do záhuby. Do záhuby, spoèívající v absolutním potlaèení v¹eho vy¹¹ího, vzne¹enìj¹ího, èistìj¹ího a u¹lechtilej¹ího, co se v lidech nachází. Do katastrofálního úpadku ducha a lidskosti. Do úpadku ducha, který musí nakonec vyústit do úpadku reálného a hmotného.

Toto je cesta zkázy, kterou dnes kráèí lidstvo. Cesta zkázy, skrývající se v podceòování a ignorování subtilních energií vlastního my¹lení, co se navenek projevuje úpadkem v¹ech vy¹¹ích hodnot ve vzájemných vztazích mezi lidmi a ve spoleènosti.

Pokud se to nezmìní, èeká nás konec! Konec duchovní a hmotný. Za situace, jaká vládne na zemi dnes je to u¾ jen otázkou èasu.

Zmìnit je to v¹ak mo¾né pouze prostøednictvím poznání tìchto skuteèností. Pouze pochopením obrovské zodpovìdnosti za vlastní, osobní, vnitøní ¾ivot, jeho¾ kvalita pøiná¹í rozkvìt a nekvalita úpadek a zhroucení lidské civilizace.

Zmìna k lep¹ímu a zároveò cesta lid¹tìj¹ímu a mnohem hodnotnìj¹ímu ¾ivotu na zemi je tedy spojena s pøevzetím osobní odpovìdnosti ka¾dého èlovìka za své my¹lení. Lidé si musí uvìdomit, ¾e ve svém nitru ji¾ nesmí ¾ivit nízkost a zabývat se zlem, ale naopak, ¾e toto musí vytìsnit a ve svém nitru rozvíjet pouze dobro a dopøát pozornosti pouze u¹lechtilému. Tímto zpùsobem se pak zaènou vytváøet a sílit energetické shroma¾di¹tì my¹lenek mnohem u¹lechtilej¹ího druhu. Zároveò zaènou chøadnout a zmen¹ovat se shluky dosavadní nízkosti a neèistoty. U¹lechtilej¹í my¹lenkové centrály budou pozitivním zpùsobem ovlivòovat my¹lení a jednání jednotlivcù a tím se zaène zlep¹ovat v¹echno kolem nás. Vztahy ve spoleènosti i mezi lidmi. A zem se ji¾ nebude pøepadávat do temnoty, ale naopak stoupat ke Svìtlu.

Èlovìèe, dbej proto na èistotu a u¹lechtilost svého vnitøního ¾ivota! Stane¹ se tím strùjcem vzestupu civilizace, ale i strùjcem vzestupu sebe samého!

Èlovìèe, uvìdom si, ¾e ve tvých rukou a ve tvém nitru se skrývá klíè k lep¹í budoucnosti. K lep¹í budoucnosti na¹eho svìta i tebe samého! Vykroè proto s plnou vá¾ností tímto smìrem a pøestaò podceòovat význam toho, èím se zabývá¹ ve svém nitru. Nebo» v podceòování tìchto skuteèností se pro tebe i pro tento svìt skrývá zkáza.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.©
Re¾im zobrazení: v¹e / strom
<<< Novìj¹í pøíspìvky     Star¹í pøíspìvky >>>