Velikost textu: normln | zvtit | zmenitInternetov magazn nejen pro seniory  

Navigace

Svtek
Dnes slav svtek Markta,
ztra Karolna.

Mete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
Uivatel: nepihlen

Vce informac o klubu a lenstv v nm se mete dozvdt na strnkch naeho klubu.

Anketa
Nvtvnci strnek - vk nvtvnk. Dkujeme za hlasovn!
 
 
 
 

E-mail
Nemte-li zde svou e-mail schrnku (adresu), mete si ji zdarma vytvoit.

Statistika



Podporuj ns
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydv: Spolenost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz
SeniorTip kuchaka
Zpt na vpis kategorie
Obecn informace
Nzev receptu:
obyejn pent
Autor:
Dagmar Jaroov
Datum vloen:
22.10.2005

Ingredience
l krabice zmrazenho pentu (500g) nebo l kg erstvho pentu, l cibule, 50g msla, 20 g hladk mouky, 1 loutek 1 strouek esneku, sl, trochu mlka

Postup ppravy
Z msla, cibule a z hladk mouky pipravme cibulovou jku a zedme ji jednou sbrakou vody. Do tohoto hustho krmu vlome zmrazen pent, za chvli jej rozdlme noem na men kousky a mchme, a se rozmraz. Chvli podusme, pidme esnek uten se sol a nakonec mlko s rozlehanm loutkem. Pipravujeme-li pent z erstvch dobe vypranch list, potme na stejn mnostv jeden kilogram pentu. Listy krtce povame ve vtm mnostv vody, ocedme a umeleme nebo propasrujme a pidme pak do pipravenho zkladu.
CHYBY, KTER DLME:
vame erstv pent v malm mnostv vody, m ztrc krsnou zelenou pbarvu. Proto vame pent ve vtm mnostv vody a hrnec zpotku nepikrvme poklic.
Vynechvme mlko: Do pentu pidvm mlko nejen pro zjemnn chuti zeleniny, ale i poto, abychom neutralizoali inek kyseliny avelov a nebyli ochuzeni o vpnk.
pent dlouho dusme: ztrc pak ezlenou barvu a je nevzhledn.


Hodnoceni (prmrn znmka je: 1.65)
       

Komente
 
 Datum
Jmno
Tma