V èervnu je u¾ zpravidla teplo a ve vzduchu je cítit léto. Nejlep¹í èas na oslavu dne èokoládové zmrzliny. Otázkou zùstává, zda si ji dáte v kelímku, v kornoutu, jako kopeèek èi dva, nebo toèenou, s bonbony, nebo jako osvì¾ující milkshake?
Zmrzlina je mra¾ený výrobek z mléka èi smetany, vajec a cukru. Dal¹í pøísady jsou pak charakteristické pro danou chu» zmrzliny. Asi se nikdo nebude podivovat, ¾e ovoce chladili ledem u¾ ve starovìkém Øecku nebo Egyptì. Klasickou hladkou zmrzlinu, která pøipomíná tu dne¹ní, známe od 16. století, ale vzhledem k pracnosti pøípravy si ji mohli dopøát jen ti bohat¹í.
Pokud jste milovníci èokoládové zmrzliny, dne¹ní trh nabízí nezmìrné mno¾ství rùzných druhù i provedení vèetnì krásných míst, kam se za zmrzlinou vydat.