Olej, cibule, všechna možná kořenová zelenina, brokolice, vločky, tavený sýr trojúhelníček, sůl, pepř, trochu oregana nebo majoránky, zelená petrželka. Místo brokolice mohou být zbytky květáku, třeba i obaleného.
Postup přípravy
Do hrnce na olej dáme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme na hrubo nastrouhanou zeleninu - mrkve, petržel, pastiňák, celer, kousky brokolice. Vše na oleji lehce osmažíme. Zalijeme vodou, osolíme. Asi po 5 minutách varu přidáme vločky, asi tak hrst na litrový hrnec, ale může být více, dle obliby. Přidáme majoránku, nebo oregano a vaříme do poloměkka. Pak přidáme tavený sýr a dovaříme. Sýr se rozpustí a polévku pěkně zahustí. Zkusila jsem přidat i tavený sýr s příchutí plísňového sýru, či šunkou a bylo to super. Do hotové polévky přidáme mletý pepř a petrželku na drobno nasekanou. A můžeme se pustit do jídla. Dobrou chuť.
Polévky, takřka všechny , se dají taveným sýrem velmi dobře zahustit a myslím, že je to i chutnější než jíška.