Velikost textu: normální | zvětšit | zmenšitInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Miroslava,
zítra Vendula.

Můžete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
Uživatel: nepřihlášen

Více informací o klubu a členství v něm se můžete dozvědět na stránkách našeho klubu.

Anketa
Návštěvníci stránek - věk návštěvníků. Děkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Společnost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz
SeniorTip kuchařka
Zpět na výpis kategorie
Obecné informace
Název receptu:
Chléb venkovský
Autor:
Ludmila Tobyšková
Datum vložení:
05.02.2006

Ingredience
750 g hladká mouka + 750 g žitná mouka
60 g kvasnic
3 vařené strouhané brambory
2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu
asi 850 ml vody

Postup přípravy
Obě mouky smísíme se solí a kmínem.Kvasnice rozmícháme ve vodě, přidáme k mouce a vymícháme těsto. Těsto posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a na teple necháme 1 hodinu kynout.
Pak vytvarujeme šišku nebo bochník a dáme je kynout na silně moukou vysypaný plech 30 min. Až těsto pěkně nakyne, potřeme je osolenou vodou a vložíme do trouby vyhřáte tak na 200 st.
Teplotu po čtvrt hod. zmírníme a pečeme asi hodinu. Upečený chléb opět potřeme slanou vodou.


Hodnoceni (průměrná známka je: 1.6)
       

Komentáře
 
 Datum
Jméno
Téma