Olej, cibule, v¹echna mo¾ná koøenová zelenina, brokolice, vloèky, tavený sýr trojúhelníèek, sùl, pepø, trochu oregana nebo majoránky, zelená petr¾elka. Místo brokolice mohou být zbytky kvìtáku, tøeba i obaleného.
Postup pøípravy
Do hrnce na olej dáme na drobno pokrájenou cibuli, pøidáme na hrubo nastrouhanou zeleninu - mrkve, petr¾el, pastiòák, celer, kousky brokolice. V¹e na oleji lehce osma¾íme. Zalijeme vodou, osolíme. Asi po 5 minutách varu pøidáme vloèky, asi tak hrst na litrový hrnec, ale mù¾e být více, dle obliby. Pøidáme majoránku, nebo oregano a vaøíme do polomìkka. Pak pøidáme tavený sýr a dovaøíme. Sýr se rozpustí a polévku pìknì zahustí. Zkusila jsem pøidat i tavený sýr s pøíchutí plísòového sýru, èi ¹unkou a bylo to super. Do hotové polévky pøidáme mletý pepø a petr¾elku na drobno nasekanou. A mù¾eme se pustit do jídla. Dobrou chu».
Polévky, takøka v¹echny , se dají taveným sýrem velmi dobøe zahustit a myslím, ¾e je to i chutnìj¹í ne¾ jí¹ka.