Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek 1. svátek vánoèní,
zítra ©tìpán.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz
SeniorTip kuchaøka
Zpìt na výpis kategorie
Obecné informace
Název receptu:
Jableèný ocet
Autor:
Helena Sumarová
Datum vlo¾ení:
23.10.2005

Ingredience
1 kg omytých jablek, studená voda

Postup pøípravy
Z jablek vykrájíme okvìtí a stopky, jadøince a slupky ponecháme. Nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do 5 litrové sklenice, zalijeme studenou vodou asi 5 cm pod okraj, pøikryjeme talíøkem a asi 2x dennì zamícháme. Podle teploty pøestanou jablka kvasit po 8 - 10 dnech, pøecedíme do vymyté sklenice pøes hrub¹í nerezové nebo umìlohmotné síto, pøikryjeme a postavíme do chladu, pøikryjeme látkou a necháme octovatìt. Octovou blánu, ktzerá se udìlá na povrchu stáhneme. Podle teploty trvá octovatìní a¾ 3 mìsíce. Kdy ochutnáním zjistíme, ¾e ocet je u¾ tak akorát, odsajeme jej hadièkou do vypaøených láhví a vzduchotìsnì zazátkujeme. Ukládáme na le¾ato.


Hodnoceni (prùmìrná známka je: 1.75)
       

Komentáøe
 
 Datum
Jméno
Téma