Kuskus je tvrdozrnná pšenice zpracovaná na drobouèké kulièky, která slou¾í jako výchozí surovina pokrmu. Dá se pøipravovat naslano i nasladko. Kuskus je zároveò vý¾ivný i lehounký, mù¾ete ho mít jako hlavní jídlo i jako dezert a celé "vaøení" zabere sotva pár minut.
jednoduchých a¾ po slo¾ité labu¾nické kreace. Pokud ho pojmete jako hlavní jídlo, pak staèí vmíchat kousky masa, které dusíte v páøe, nad ní¾ se vaøí kuskus, nìkdy i zeleninu. No øeknìte, není to geniální zpùsob pøípravy? Jestli byste ráda vyzkoušela "kuskusový salát", inspirujte se libanonským taboulé. Pøipravený kuskus osolíte, opepøíte a vmícháte do nìj olivový olej, š»ávu z limetky, petr¾elku a mátu. Pøidáte rajèata a jemnì nakrájenou cibulku, šoupnete do lednièky a po hodinì je hotovo! Pokud vás honí mlsná a dala byste si nìco sladkého, pak do kuskusu pøidejte máslo, mouèkový cukr, ovoce, oøíšky a podle chuti okoøeòte vanilkou a skoøicí. Tady jsou tøi zpùsoby, jak si pøipravit základ:
Potom nádobu pøikryjte a vlo¾te na pouhou minutu do mikrovlnné trouby.