Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Magdaléna,
zítra Libor.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Mikláš ze Zlína je nejen Ámosem,
ale i rytíøem z Berchtoldu

V sobotu 24. bøezna veèer na Kantorském bále, který probíhal na zámku Berchtold, byl slavnostnì korunován Zlatý Ámos 2012. Profesor Michal Mikláš ze Zlína ke korunkám a šerpám Dìtského a Zlatého Ámose dostal ještì titul rytíø z Berchtoldu. Do této hodnosti ho slavnostnì pasoval spolumajitel zámku Berchtold Václav Rù¾ièka.


Novou ámosovskou korunkou se mù¾e pyšnit i Michal Pavelka ze ZŠ Bezruèova v Mìstci Králové, na základì hlasování pomocí sms byl zvolen Ámosem sympa»ákem a Tomáš Zahoø (ZŠ v Praze Lysolajích), který dostal nejvíce hlasù od novináøù pøítomných na finále a stal se tak Média Ámosem 2012.

     

®ádný z titulù letos nedostaly ¾eny – na finále je reprezentovaly Šárka Brixiová ze ZŠ Èeská v Liberci, Petra Bürglová z Gymnázia Jakuba Škody v Pøerovì a Radka Polívková ze ZŠ Masarykova v Rychnovì nad Knì¾nou. Michal Mikláš pøerušil jejich ètyøleté vládnutí na uèitelském trùnì.

„Je skromný, mluvil za kantory, ne za sebe,“ øekl bezprostøednì po finále o vítìzi pøedseda poroty Jan Cimický. Naplòuje se tak poslání ankety Zlatý Ámos. „Vítìz mù¾e být v anketì samozøejmì jenom jeden, ale reprezentuje všechny bezvadné kantorky a kantory, kteøí byli do ankety nominováni. Vyhráli to u svých ¾ákù a to je dùle¾ité,“ doplòuje pøedsedu poroty øeditel ankety Slávek Hrzal.

 


Spoleènou fotografií finalistù u stromu Ámosovníku, který roste v zámecké zahradì na Berchtoldu, skonèil 19. roèník ankety Zlatý Ámos. Ale u¾ teï je mo¾né ve školách pøemýšlet o tom, koho pøihlásit do dalšího, jubilejního 20. roèníku. Ten startuje toti¾ u¾ za chvíli, 5. øíjna 2012.


Zdenìk Pšenica


Vzkaz Zlatého Ámose ke Dni uèitelù


Já, Zlatý Ámos devatenáctý, píši vám, všem souèasným uèitelùm, na školách èeských roku 2012 pùsobícím.


S radostí v srdci pøipomnìl bych vám všem, ¾e 28. bøezna slavíme ji¾ 420 let od narození mého.

V tento den sna¾te se svým ¾ákùm pøipomenout zejména mé heslo “škola hrou” a zkuste s ¾áky v tento den o¾ivovat mimo znalostí i úsmìv a prostøednictvím hry èi povídání nechte je ukázat jejich veselou mysl a netrapte je negativním hodnocením. Pochvalami však nešetøete a uka¾te, ¾e umíte ocenit individualitu, nápad a vtip.


Omnia sponte fluant, absint violencia rebus. - Vše nech» se dìje po dobrém, nech» není násilí v nièem.


Všechny vás srdeènì zdravím.
Váš Michal Mikláš, Zlatý Ámos XIX.



Komentáøe
Poslední komentáø: 28.03.2012  18:30
 Datum
Jméno
Téma
 28.03.  18:30 Jindra
 28.03.  09:20 ferbl
 28.03.  08:07 Jarka