Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Magdaléna,
zítra Libor.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Starosta vyzval strá¾níky na souboj v bìhu do 187 schodù

Osmipatrový Penzion ve vì¾i v Bohumínì a jeho 187 schodù

 

U¾ sedmým rokem láká v¾dy v bøeznu desítky bì¾cù k tomu, aby otestovali svou kondici a zkusili prosklené schodištì dobýt a co nejrychleji vybìhnout. V pondìlí 5. bøezna se jej odvá¾ilo vybìhnout 60 bì¾cù ve vìku od 16 a do 77 let. Nechybìl mezi nimi ani bohumínský starosta Petr Vícha. Ten letos dokonce vyzval na souboj osm mu¾ù zákona z øad mìstské policie.  

 

"Na letošní roèník jsem po veèerech trénoval na schodech bohumínské radnice. Abych se dostal do formy, chodil jsem si pùjèovat na bìh neprùstøelnou vestu od strá¾níkù. Nìkolikrát jsem si tak s ní vybìhl i tisíc schodù. Strá¾níci ale mìli obavy o mé zdraví a ¾ivot, a tak mì chtìli pøijít po ètvrthodinovém bìhu s vestou na radnici radìji zkontrolovat. A tak jsem je vyzval na souboj a v ¾ertu jim pohrozil "padákem", kdy¾ budou mít v soutì¾i horší èas," prozradil Petr Vícha.

 

  

Petr Vícha

 

Na start tak nastoupilo 8 strá¾níkù. Porazit svého 48letého šéfa však dokázal jen jediný z nich - Radek Benda. Ten byl s èasem 50,06 vteøin rychlejší o 1,69 sekundy ne¾ o dvanáct let starší starosta. "Na závod jsem nijak speciálnì netrénoval a kdy¾ jsem slyšel, ¾e starosta, který je znám jako všestranný sportovec, trénuje s neprùstøelnou vestou, nemìl jsem ambice ho porazit. Nakonec se asi projevilo mých pìtadvacet let aktivního hokeje. Sice jsem s kariérou hokejisty pøed dvanácti lety skonèil, ale zøejmì ve mnì zùstalo, ¾e mì od mých sedmi let dìda nutil bìhat nìkolikrát dennì s aktovkou na zádech sedm pater po dvou schodech ve vì¾áku, kde jsme s rodièi bydleli," prozradil Radek Benda.

 

Radek Benda 

 

Starosta za svùj výkon skonèil ve své kategorii od 40 do 59 let jako druhý. "Pravidelnì mívám èas kolem 50 vteøin. V poèátku soutì¾e jsem mìl dokonce èas 46 vteøin, co¾ je mùj rekord. Navíc se od prvního roèníku pøetahujeme o umístìní s uèitelem z bohumínské støední školy Jardou Thérem. V¾dy je to o setinky sekundy. Letos se mi ho podaøilo porazit o 23 setin," doplnil Vícha. Oba mu¾e však porazil 40letý Bohumíòák Radek Tomáš s èasem 49,52 vteøin.

 

V kategorii mu¾ù od 16 do 19 let vybìhl schody nejrychleji student bohumínského gymnázia Radek Güyre v èase 40,85 sekund a stal se tak absolutním vítìzem letošního závodu. V kategorii od 20 do 40 let exceloval Jakub Pacner s èasem 46,34 vteøin. Nejstarším úèastníkem závodu a vítìzem ve své kategorii nad 60 let se stal 77letý Jaroslav Gaman z Havíøova, který prosklené schodištì zdolal v èase 1:41:28. O necelé dvì vteøiny tak porazil domácího 76letého Miloslava Šustra z Bohumína-Záblatí, který se bìhu do schodù úèastní ka¾dým rokem. Závodu se i letos zúèastnila jeho ¾ena Hildegarda, která schodištì vybìhla s èasem 1 minuta a 19 vteøin. 66letá ¾ena se tak ve své kategorii nad šedesát let radovala z vítìzství.

 

    

 

V kategoriích ¾en mìla opìt nejlepší èas 46letá Lenka Ptáková z Bohumína, která vybìhla na vrchol vì¾e za 57 vteøin, a ve své vìkové kategorii ¾en od 40 do 60 let tak zvítìzila. Porazila i všechny své mladší kolegynì. V kategorii ¾en od 16 do 19 let vyhrála Hana Dendisová z bohumínského gymnázia s èasem 1 minuta a 2 vteøiny. Vítìzkou v kategorii od 20 do 40 let se stala 32letá Veronika Kleinová, která schody vybìhla za 1 minutu a 8 sekund.

Lucie Balcarová

Foto:Pavel Èempìl



Komentáøe
Poslední komentáø: 13.03.2012  12:42
 Datum
Jméno
Téma
 13.03.  12:42 Jarek
 13.03.  08:31 ferbl
 13.03.  08:30 Pavel