Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Kristýna,
zítra Jakub.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Ministr varuje
 
Kdy¾ jsem vèera otevøel server iDnes, hledìl jsem do oèí fešáckému, i kdy¾ ponìkud zakulacenému, panu ministru dopravy . Aleš Øebíèek vyzýval a upozoròoval všechny øidièe v Èeské republice, ¾e se podle pøedpovìdí do Èeské republiky blí¾í silné snì¾ení, které mù¾e ztí¾it podmínky na silnicích. Apeloval na všechny šoféry, aby zkontrolovali vybavení svého vozu a pøípadnì doplnili vše nezbytné pro provoz v nároèných povìtrnostních podmínkách. Nejlépe je však podle ministra v tìchto zhoršených podmínkách nevyjí¾dìt. „ Zatím nelze úplnì pøesnì urèit, jaké mno¾ství snìhu napadne, jaké budou srá¾ky a teploty. Po prvních hodinách snì¾ení budeme vìdìt více, a podle toho pøípadnì pøijmeme další opatøení,“ vyhlásil ministr dopravy Aleš Øebíèek.
Zdùraznil, ¾e sypací vozy budou mít jako ka¾dý rok ztí¾ené podmínky, nebo» vìtší èást protiskluzového posypového materiálu mù¾e být na vozovky umístìna a¾ po skonèení silnìjšího snì¾ení. Nejvíce se chtìjí silnièáøi soustøedit na prùbì¾né odklízení snìhu na dálnicích a rychlostních komunikacích a pozdìji na sypání vozovky pokrývkou soli a dalšími materiály.
 
Na varování ministra zdravotnictví, ¾e kouøení zpùsobuje rakovinu jsme si u¾ zvykli. A teï tady máme varování  dalšího ministra, které urèitì øidièe pøesvìdèí, aby si honem koupili zimní pneumatiky,  podívali se, zda mají v autì pøedepsané nemrznoucí smìsi, lano apod. A silnièáøi se koneènì z odpovìdných úst dovìdìli, jak si mají poèínat.
Myslím, ¾e to je pøíkladný postup, z nìho¾ by si mìli vzít vzor i ostatní ministøi. Tak napø. ministr zemìdìlství, nepochybnì odborník ve své bran¾i, by mìl zemìdìlcùm øíci, aby vyu¾ili zimních mìsícù k opravám zemìdìlských strojù, a a¾ se definitivnì oteplí a pole oschnou, ¾e by mìli zahájit jarní práce.
Dùle¾itá oznámení by mìli chystat i další vládní èinitelé. Ministrynì kultury napø., by mìla pøipomenout hercùm, aby se dobøe nauèili své role, muzikantùm, aby procvièili obtí¾nìjší pasá¾e v partu, a divákùm, aby chodili vèas a nešustili sáèky s bonbony. Zvláštní zpráva by mìla být urèena divákùm Národního divadla: mìli by mít povinnost chodit ve vìtším poètu, aby se drahé inscenace rentovaly.
Záva¾né poselství lze oèekávat od ministra financí. Ten by mìl upozornit obèany, aby neskladovali peníze doma ve slamníku, jako jistý pan Èunek, proto¾e nevìdí, kdy je nìjaká zhrzená milenka mù¾e obvinit z korupce. Mìli by své pøebytky ruèe odnést do nìjaké banky a pominout, ¾e poplatky zhltnou úroky a banka mù¾e zkrachovat spolu s celým virtuálním finanèním systémem. Také by je mìl vyzvat, aby si nebrali pøíklad z nìkterých VIP osob, a platili své dluhy jak obchodním partnerùm, bankám, tak i danì státu.
Tì¾kou roli má pan ministr zahranièí. Má chudák v Èesku jistý jazykový handicap, a to je jistì dùvod, proè tolik lidí nechce pochopit jeho slova, ¾e americký radar zvýší naši bezpeènost. Ti palièatí Èeši stále vìøí komunistické propagandì, ¾e ameriètí naftoví monopolisté vedení Bushem chtìjí kontrolovat svìtové zásoby ropy a jsou ochotni kvùli tomu, pod praporem šíøení svobody a boje proti terorismu, válèit kdekoliv na zemìkouli. (I za pomoci naší exportní profesionální armády.) Naši zaoceánští spojenci u¾ se chystají se pøesvìdèit, zda potmìšilí Peršané nìkde neskrývají Saddámovy zbranì hromadného nièení, vèetnì své vlastní atomové bomby. O nutnosti takového kroku nás naše bezpeènostní rada jistì ujistí, a¾ nadejde èas.
První tøi dny nemoci bez dávek. Úspornìjší neschopenky pøi kratším marodìní. To jsou dva hlavní kroky, ohlášené  ministrem práce Petrem Neèasem. Zatím nemá pøesnì rozmyšleno, jak by neplacené neschopenky fungovaly. "Jednou z mo¾ností je, ¾e lidé by první tøi dny vùbec nemuseli jít k lékaøi. To by sní¾ilo i výdaje ve zdravotnictví," nechal se slyšet ministr práce podle HN.IHNED. Uva¾uje i o variantì, ¾e by první tøi dny bez dávek neplatily pro všechny. "Ka¾dý èlovìk by napøíklad dostal mo¾nost jednou v roce být nemocen s tím, ¾e dostane i tyto první dny proplacené," øíká Neèas. Je to koneènì po dlouhé dobì zase ministr, který nám nenápadnì nabízí tøi dny placené dovolené navíc. Patøí mu za to mé podìkování.
Tìším se na zítøek a na poselství dalších nových ministrù. Jejich péèe o mé blaho je oèividná.
(Bodej» by nebyla, za ty peníze, co mì stojí na daních.)
Ivan Krýs
 


Komentáøe
Poslední komentáø: 27.01.2007  15:57
 Datum
Jméno
Téma
 27.01.  15:57 Anita ministr varuje
 25.01.  01:12 Josef.r.