Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Libor,
zítra Kristýna.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Parní mlýn na kroupy a krupici

 

Vá¾ení pøátelé,


dozrála doba, abychom vytvoøili expozici o vodních mlýnech, které existovaly v Moravské Ostravì a Pøívoze. Mezi nimi byl i ten náš mlýn „Parní mlýn na kroupy a krupici“ na Nádra¾ní tøídì. Mo¾ná víte, mo¾ná nevíte, ¾e tento mlýn je nejmladším mlýnem v Moravské Ostravì a Pøívoze a vznikl v roce 1886. Budova mlýna jako jediného mlýna v Moravské Ostravì se dochovala do dnešních dní.

 

 


Letos oslaví tato budova 123 let od svého vzniku. To je další dùvod pro vytvoøení expozice nebo minimuzea o vodních mlýnech v Ostravì. Expozice bude zøízena v prostorách Galerie Mlejn jako její trvalá souèást. Pøedpokládané otevøení 7. listopadu 2009.


Proto¾e v našem mlýnì se nedochovalo nic s mlýnské technologie, ¾ádné dobové obrázky rozhodli jsme se oslovit všechny, kteøí mohou nìjakým zpùsobem pomoci. Hledáme exponáty související s prací mlynáøù, výrobou krup, mlýny jako takovými, pøípadnì dokumentaci, dobové fotografie. Budeme rádi, pokud se najdou takoví, kteøí nám exponáty do muzea vìnují nebo zapùjèí, proto¾e zaèínáme vlastnì od nuly. Pokud disponujete nìjakýmy zajímavými pøedmìty, ketré by se mohly stát exponáty v muzeu, nebo jste poskytnout jakékolv informace související s tématem vodních mlýnù v ostravì neváhejte a informujte nás.


Kontaktní osoba:
Spolek Mlejn, obèanské sdru¾ení
Eda Riedl
mobil: 608713890
e-mail: spolekmlejn@mlejn.com

v Moravské Ostravì 9. èervence 2009



Komentáøe
 
 Datum
Jméno
Téma