Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Libor,
zítra Kristýna.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Ohmatáváme do nedìle


A
motýlové se líhnou a líhnou...

V nedìli skonèí 13. Hmatová výstava, která nás zavedla a¾ Na vrcholky hor. K tomu se ve skleníku Fata Morgana poøád líhnou tropické baboèky a otakárci.

 

13. Hmatová výstava: NA VRCHOLKY HOR: do 26. dubna 2009, dennì 9 – 18 hodin, Botanická zahrada hl. mìst Prahy – výstavní sál areál Jih.

 

Mo¾ná jediná výstava, kde vás hlídací slu¾ba nezmrazí upozornìním: „Nesahejte na exponáty!“ skonèí u¾ tuto nedìli - 26. dubna. Bìhem prvních 5 dnù si ji pøišlo ohmatat 1.200 návštìvníkù. a nejen nevidomých a slabozrakých, pro které pøedevším byla uspoøádána. Bromélie, kaktus, tilandsie, akácie, nefalšované tichomoøské pobøe¾í se slaným minimoøem, vejce tuèòákù Humboldových a pštrosa nandu, banánovník, ananas, eukalyptus, brambory, proso, laskavec, kukuøice, párek morèat, motyka, kùra z keøe Polylepisu, nefalšovaný peruánský klobouk, snopky trav, svetr a pono¾ky z alpaky, kámen porostlý lišejníkem, borovice kleè, sušené borùvky a švestky, semínka lnu setého, stonek révy vinné, koniklec – to je podrobný výèet všeho, co vás mù¾e potkat cestou Na vrcholky hor...

 

Ve støedu 22.4. dorazila další zásilka s tisícovkou motýlích kukel. Teoreticky by jich v líhništích na terase skleníku mìlo viset (jsou v øadách pod sebou pøilepeny na døevìných tyèkách) 4.000. To by se z nich ale nesmìli „klubat“ motýli. Skuteènost je taková, ¾e se líhnou jak na bì¾ícím pásu...

 

Výstava exotických motýlù: do 3. kvìtna 2009 (úterý a¾ nedìle 9 – 18 hodin), Botanická zahrada hl. mìsta Prahy v Troji – skleník Fata Morgana.

Marcela Uhlíková



Komentáøe
Poslední komentáø: 25.04.2009  10:03
 Datum
Jméno
Téma
 25.04.  10:03 Kamila