Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Kristýna,
zítra Jakub.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Jaké budou letošní vánoce z pohledu astrologie?
 
 
 
 
Letošní advent je a¾ neuvìøitelnì planetárnì silný. A bude zesilovat. Zimní slunovrat letos pøipadne na 22. 12.; 7.07 hod. Zkuste si jen všimnout, kolikrát je zde obsazeno posvátné èíslo sedm. Èíslo sedm je symbolem vstupu   ducha do hmotného svìta. Èíslo 2  oznamuje význam partnerských vztahù. Velmi zvláštní a mimoøádné je o letošních vánocích postavení planet. Èas rozjímání nám pøináší volbu.
 
Pøipomeòme, ¾e poslední osmina roku pøipadá vládì staøeny. Je symbolem tmy, umírání, zbavování se všeho pøebyteèného, odkládání ne¾ádoucího. Tma a smrt zde pùsobí oèistnì. V èas slunovratu nastane okam¾ik posvátného zastavení, které se vzápìtí promìní v oslavu zrození nového ¾ivota. Vláda Tmy pøedává vládu Svìtlu. Symbolem je zrození Slunce, zrození nového ¾ivota, návrat krále. Pøináší novou aktivitu, chu» a potøebu tvoøit, pøináší  pøíliv síly a radosti. Zrození Svìtla je oslavou pøíchodu nové poloviny roku, která bude zasívat plodnost a hojnost. Všichni chtìjí novému králi vyjádøit ty nejvìtší pocty, naklonit si ho, nále¾itì oslavit jeho pøíchod.
 
Zajímavé je, ¾e právì celosvìtová organizace skautù se ujala roznášení posvátného ohnì do všech pøíbytkù. Skautská organizace byla zalo¾ena pøed sto lety, 1. srpna. Je to den, kdy se léto kloní k podzimu, je tøeba se pøipravit na zabezpeèení úrody. Také na pøedání tradic a zkušeností potomkùm, nauèit je vyu¾ívat mu¾ských schopností. 1. srpna je svátek mu¾ù, svátek rituální oslavy mu¾ské síly. Ta se k nám nyní vrací a skautská organizace je u toho.
 
Letošní štìdrý veèer je ve znamení úplòku. Mìsíc v dobì úplòku pùsobí velmi silnì. Naše podvìdomí nám v tuto dobu pøedává odpovìdi na naše otázky, pochybnosti, hledání. Po úplòku víme, co a jak máme udìlat. Za úplòku jsme citliví, emoce jsou rozjitøené a dochází k jejich výboji. Nálada štìdrého veèera mù¾e vše zesilovat.
 
Na štìdrý den prochází Mìsíc znamením Raka, kde se setkává s Marsem. Rak a Kozoroh jsou dva obratníky. Mìsíc a Mars v Raku, Slunce, Merkur a Jupiter v Kozorohu. Pluto stojí na posledním stupni Støelce a 26. ledna rovnì¾ vstoupí do Kozoroha.  Takto významné hvìzdné  postavení bylo naposledy v roce 26 n.l. a pøineslo významné duchovní promìny.
 
Jaké ovlivnìní mù¾eme oèekávat?  Znamení Raka je mìsíèní, emoèní znamení a zvláštì ¾eny mohou být citlivé. Rodinné zále¾itosti budou v popøedí zájmu. Mars je bojovník. Astrologie spojuje Mìsíc a Mars s hádkami. Myslím, ¾e je dobré vìdìt o své pøecitlivìlosti a najít zpùsob, jak se ovládnout. Slunce v Kozorohu se cítí jako vládce, podpoøený Merkurem a Plutem, mù¾e svádìt k manipulaci. Jupiter jako vládce hojnosti si mo¾ná bude chtít dopøát a smysl pro støídmost a pøimìøenost mù¾e být ohro¾en.
 
To jsou ovšem nálady malého, hmotného svìta. Budeme-li se chtít povznést, duševnì a duchovnì pro¾ít slavnostní chvíle, najdeme zde jiné hodnoty. Mù¾eme za¾ít neobyèejné chvíle vzájemného souznìní, vzepìtí citovosti, láskyplných vztahù se svými blízkými. Mù¾e to být také èas pøíjemného popovídání si v kruhu blízkých, vyjasnìní a odpuštìní starých køivd, nalezení nového souladu. Jupiter jako vládce vyšších svìtù nám mù¾e pøipravit silné duchovní zá¾itky. Je to náš andìl strá¾ný.  
 
 
 

Pøeji vám všem nalezení souladu a plné pro¾ití významných okam¾ikù, které pro nás hvìzdy pøipravily. Pøeji vám, a» vaše duše splynou s vùlí nebes a dojdete sami v sobì k znovuzrození.

Jana Muroòová 



Komentáøe
Poslední komentáø: 23.12.2007  16:53
 Datum
Jméno
Téma
 23.12.  16:53 Vìra Heroutová
 21.12.  11:23 denda04
 21.12.  11:06 Rù¾ena
 21.12.  09:52 Milada
 21.12.  09:16 wiki
 21.12.  08:15 Bobo :-)))