Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Kristýna,
zítra Jakub.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Nechme lásku kvést
 
Pohled na XI.roèník celostátní sportovní olympiády v lehké atletice s mezinárodní úèastí pro mláde¾ s mentálním posti¾ením o putovní pohár pod záštitou Statutárního mìsta Frýdku-Místku.
 
Místo konání – Atletický stadion TJ Slezan Frýdek-Místek
Den konání – Pátek 21.9.2007
 
Poøadatelem letošního roèníku byl jako v letech minulých denní stacionáø pro mláde¾ s mentálním posti¾ením-Škola ¾ivota ve Frýdku-Místku. Letošního roèníku se zúèastnilo rekordních 120 závodníkù s mentálním posti¾ením z celé ÈR a Polska.
 
Soutì¾ilo se v tìchto disciplínách:
Hod kriketovým míèkem na dálku
Skok do dálky
Bìh na 50m
štafetový bìh 5x80m
pøetahování lanem
bìh na 400m
 
V rámci integrace naší mláde¾e do spoleènosti ostatních spoluobèanù jsme také letos zaøadili do programu závod ¾ákù základních škol okresu Frýdek – Místek v bìhu na 1000 m.Tohoto závodu se zúèastnilo 20 sportovcù. Zajímavou a diváky velmi aplaudovanou disciplínou byl vlo¾ený závod vozíèkáøù na 100m. Zúèastnilo se ho šest borcù z Klubu vozíèkáøù Frýdek-Místek.
 
O dobrý prùbìh celé této sportovní akce se postaralo 20 profesionálních rozhodèích vèetnì hlasatele a výpoèetní techniky a 30 studentù Frýdecko-Místeckých støedních škol jako technická èeta,psaní diplomù a ostatních èinností. Závodùm pøihlí¾elo asi 2000 divákù, pøevá¾nì ¾ákù ZŠ a SŠ našeho mìsta a klientù ostatních zaøízení SPMP v kraji.
 
Slavnostní zahájení se uskuteènilo v 9,00hod, kdy se na plochu stadionu snášeli tøi parašutisté za nadšeného potlesku divákù i všech závodníkù a hostù. Pak za zvuku svi¾ného pochodu pøivedlo patnáct ma¾oretek všech 146 závodníkù k tomuto slavnostnímu zahájení pøed hlavní tribunu. Dvìma závodníky – mu¾em a ¾enou, probìhlo slavnostní zapálení olympijského ohnì a ihned zaznìla naše olympijská hymna „Nechme lásku kvést“, kterou zazpíval sbor klientù Školy ¾ivota a Našeho svìta z Pr¾na. Za závodníky pøednesl slib nevidomý Tomáš Fajkus ze Školy ¾ivota. Zahajovacího ceremoniálu se zúèastnila námìstkynì hejtmana MS kraje PhDr.Jaroslava Wenigerová a primátorka statutárního mìsta Frýdek-Místek Ing.Eva Richtrová, které v krátkých projevech pozdravily všechny závodníky a diváky na tribunách a popøály všem pro¾ití krásného dne. Poøadatelùm podìkovaly za vzornou a dùstojnou pøípravu celé akce. Zahájení se zúèastnily také další známé osobnosti Frýdecko-Místecka. Za KV SPMP byl pøítomen jeho pøedseda Ing.Jiøí Slamìník. Po krátkých povzbuzujících projevech si vzal slovo øeditel Školy ¾ivota a autor projektu Günther Kuboò a olympiádu zahájil.
 
Bìhem dopoledního sportovního programu zaøadili poøadatelé také vystoupení zpìváka Martina Ševèíka a vystoupení leteckých modeláøù.
Pro závodníky byly pøipraveny hodnotné ceny, medaile, poháry a dárkové balíèky, které byly všem dle poøadí a umístìní pøedány na stupních vítìzù bìhem soutì¾í a v závìru sportovních her. Pro všechny závodníky, rozhodèí, technickou èetu i ostatní èinovníky bylo taky zajištìno obèerstvení, svaèina a pitný re¾im. V 16,00 hodin byl pro všechny pøipraven slavnostní obìd a pak následovala diskotéka.
Pøi uhašení olympijského ohnì si všichni slíbili úèast na XII. roèníku olympiády v roce 2008. S finanèním pøispìním hlavních sponzorù Moravskoslezského  kraje a mìsta Frýdku-Místku a ostatních námi oslovených sponzorù se to jistì podaøí.
 
Výsledky závodu dru¾stev:
 
1.místo:Praktická škola Nový Jièín
2.místo:SPMP Brno
3.místo:SPMP Bruntál
4.místo:Škola ¾ivota Frýdek-Místek
 
Nejlepší ¾enský výkon: Marcela Èerveòáková Náš svìt Pr¾no, poboèka Frýdek-Místek
Nejlepší mu¾ský výkon: Martin Hübner Praktická škola Nový Jièín                         
 
 
Frýdek – Místek 25.9.2007                              
Antonín ®áèek, tajemník sportovních her


Komentáøe
Poslední komentáø: 28.09.2007  20:11
 Datum
Jméno
Téma
 28.09.  20:11 wiki
 28.09.  09:26 janina
 28.09.  09:10 Ivo Opravdoví sportovci
 28.09.  08:09 Kamila