Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Kristýna,
zítra Jakub.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Energetická ohniska uprostøed trojské zahrady
 
Praha je usazena na místech, kde silnì pùsobí energetické proudy a kde je koncentrováno pøírodní vìdomí. Tvrdí to alespoò lidé kolem Marka Pogaènika a Jana Talboše, kteøí zkoumali pra¾skou pøírodní krajinu a objevovali hlavní rysy její energetické soustavy.
 
V letech 2000 – 2003 provedl Marko Pogaènik (*1944, slovinský sochaø a geomant - cestuje po Evropì a po svìtì, „mìøí“ rùzná vyzaøování krajiny a na oslabených místech vztyèuje své litopunktury -  opracované kameny slou¾ící jako jakési akupunkturní body) prùzkum, jeho¾ výsledkem bylo zjištìní, ¾e pùvodní krajinný systém Prahy je ve znaèné nerovnováze. „Pokud bychom si ho chtìli pøedstavit, vypadal by jako prostorový køí¾ uvnitø kruhu, èi spíše koule,“  upøesòuje Jan Tajboš. „Ramena køí¾e by na jedné stranì vytváøela polární body Dìvína a oblasti Troje – sv. Kláry a linie Bøevnovského kláštera, Hradèan s Petøínem, ve vztahu k Vinohradùm a ®i¾kovu na stranì druhé. Svislý rozmìr jeho pùsobení dotváøí proudìní kosmických sil, které se do krajiny vnoøují v oblasti ®i¾kova a  Vinohrad. Pod povrchem jsou smìøovány ke Strahovskému klášteru, aby se spojily s kvalitou sil vyvìrajících z hlubin zemì a byly pak spoleènì rozvádìny za hranice mìsta do široké oblasti èeské krajiny...“
 
V Botanické zahradì hl. mìsta Prahy se nacházejí nejménì dvì zajímavá ohniska: První má støed nad záhonem s cibulovinami podle odborníkù se zde nachází centrum setkávání planetárních sil vyvìrajících z nitra kopce a kosmických sil utváøejících obsahy pro lokální úroveò pra¾ské krajiny. Druhé se nachází na „temeni“ vrcholu areálu, v borovicovém lese nad areálem Jih (døíve úvodní expozicí). „Zde je zcela výjimeèná situace, kdy se v atmosféøe nad oblastí projevuje kvalita umo¾òující propojení mìstské krajiny Prahy s celkem daleko pøesahujícím Èechy i Evropu. Domníváme se, ¾e  jde o typ sil vysokých kosmických vibrací spojujících celky Pøírody na vesmírné úrovni,“ píše Jiøí Tajboš ve své knize z pøipravované série Posvátná místa Pøírody s titulem Kosmos Pra¾ské krajiny, která mìla køest jak jinak - v botanické zahradì.
 
Tímto slavnostním aktem vyvrcholil týden vìnovaný podpoøe planetární rovnováhy: CELEK – Equilibrium, je¾ ve spolupráci s botanickou zahradou v Troji zorganizovala spoleènost Cultura in Forma Bohemia, o. s. Šlo o týden mezinárodních geomantických dílen, spojený s pøedstavením vybraných krajinných fenoménù Evropy, kterých se osobnì úèastnil i Marko Pogaènik.
Na dílny navazuje do 9. záøí výstava fotografií a kosmogramù (dennì 9 – 18 hodin).
Upozoròuje na existenci energetických ohnisek „hromádka“ kamenù: V areálu Jih (úvodní expozice) nalezneme spirálovitou geopunkturní kompozici s kosmogramy krajinných planetárních fenoménù. V borovicovém lese nad expozicí je geopunkturní kompozice s dvanácti kameny s støedovým kosmogramem. Obì kompozice jsou v zahradì umístìny nastálo.
 
Dennì od 9 do 19 hodin se k nám mù¾ete pøijít „nabít“!
 
Marcela Uhlíková, BZ Praha
 
Foto: V areálu Jih nalezneme spirálovitou geopunkturní kompozici s kosmogramy krajinných planetárních fenoménù.
 


Komentáøe
Poslední komentáø: 17.08.2007  17:42
 Datum
Jméno
Téma
 17.08.  17:42 Ludmila T
 17.08.  00:25 Jana Vesuvanka Rù¾ence
 16.08.  16:43 Rù¾ena Janì Vesuvance
 16.08.  08:21 Jana Vesuvanka autorce èlánku a Rù¾ence
 15.08.  22:48 Rù¾ena
 15.08.  15:19 pepa
 15.08.  07:47 Jaroslav chudák tramvaják
 15.08.  05:57 Mirka