Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Kristýna,
zítra Jakub.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Doba seniorù
 
To je èasopis, který se mi dostal do rukou zaèátkem kvìtna, a který vydává Rada seniorù ÈR. Vidìl jsem jej poprvé, a tak jsem si ho hned prolistoval, abych  vìdìl, zda si ho za 9 Kè pøíštì, 25. 5., koupím.
Hlavním èlánek bylo vyjádøení Rady Seniorù ÈR k daòové reformì, které podepsal ing. František HINZ, místopøedseda Rady. (Nevím, zda jsem tak zaostalý, ale o nìjaké takové Radì jsem dosud neslyšel). Prohlášení konstatuje, ¾e daòová reforma nezjednoduší systém, ani nesní¾í vìtšinì zamìstnancù danì. Rada oznaèuje reformu za marketingový trik, který pøipraví 60 % obyvatel o èást ¾ivotní úrovnì a po¾aduje na vládì zásadní zmìnu. Pozitivnì hodnotí slevu na dani pro pracující dùchodce a po¾aduje, aby pracující dùchodci nemuseli platit dùchodové pojištìní a pøíspìvek na zamìstnanost.
Další èlánek pøináší rozhovor s pøedsedkyní novì vzniklé Strany dùstojného ¾ivota Janou Volfovou. Ta vysvìtluje ètenáøùm, jak tato strana ve svém pamatuje na  seniory.  Vládní reformu oznaèuje za katastrofu. Redakce pak v tabulce ukazuje procento domácností podle èistých mìsíèních pøíjmù.
Také pøedseda Rady seniorù Zdenìk PERNES potvrzuje, ¾e na reformu by senioøi doplatili a jako jediné plus vidí, ¾e by se penze vypoèítávaly z hrubé mzdy, co¾ by je posunulo na úroveò západních sousedù.
Témìø celá dvoustrana probírá téma vydìdìní  a  samozøejmì vysvìtluje základní pojmy dìdictví. Dalším významným èlánkem je rozhovor s ministrem Èunkem o bydlení a hodnì místa je vìnováno józe. Nechybí køí¾ovka  a praktické rady pro spotøebitele, napø. jak zvolit mobil a operátora, jak vychovat štìnì, kdo platí za vymetání komínu atp.
Pro nás by mohl být zajímavý sloupek Aktivní senior, kde moderátorka e-magazínu Jana Kunová hovoøí o internetové stránce www. Seniorklub.cz. Na stránku mù¾ete zabrousit sami a udìlat si obrázek o obsahu i návštìvnosti a eventuálnì to porovnat se Seniortipem. Myslím, ¾e by nebylo na škodu, kdyby  na téma Seniortip poskytla Dobì seniorù rozhovor i naše Ludmila Holubová.
Ivo Krieshofer


Komentáøe
Poslední komentáø: 18.06.2007  13:15
 Datum
Jméno
Téma
 18.06.  13:15 Petr Kopøiva na Seniortip nemaj?
 06.05.  11:13 janina
 06.05.  08:54 Zdenka
 06.05.  07:54 Magdalena Pro pana Høebejka
 06.05.  07:24 Helena poradna
 06.05.  02:17 Senior
 05.05.  23:26 Zdenìk Høebejk Seniorský vìk není jenom o zábavì
 05.05.  18:25 Magdalena na Seniortip nemaj