Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Libor,
zítra Kristýna.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Astronauti v ostravském Avionu!


Ostravský Avion se stal vesmírným centrem, a to doslova! Galérií procházejí malí astronauti, kteøí se intenzivnì vzdìlávají a pøipravují na let do kosmu. Nechybí zde ani replika mìsíèního modulu NASA s 3D simulací, skuteèný astronautùv oblek nebo vesmírný teleskop. O víkendu zde byla toti¾ zahájena naprosto unikátní interaktivní vesmírná expozice, která potrvá a¾ do 18. dubna!


„Expozice je zamìøena na všechny vìkové kategorie, ale cílenì øízené exkurze s prùvodcem, které probíhají v¾dy v urèitou hodinu, jsou urèeny pøedevším dìtem ve vìku od 6 do 12 let. Pro nì jsou zde mimo jiné pøipraveny také repliky èásti skafandrù, v nich¾ zhruba 40minutovou nauènou prohlídku absolvují. Pro nejmenší dìti je pøipraven také minivesmír se spoustou nauèných her a soutì¾í o ceny,“ popisuje výstavu Kateøina Je¾ková, øeditelka Avion Shopping Parku v Ostravì. Interaktivní výstava je urèena všem návštìvníkùm, ale mohou se sem objednat také mateøské a základní školy, pro které jsou pøipraveny zvláštní nauèné exkurze.


A co zde mù¾ete na vlastní oèi spatøit? Vesmírná expozice, jejím¾ cílem je pøiblí¾it návštìvníkùm nejen poèátky kosmických programù, ale i jejich postupný vývoj, a seznámit je se souèasnými trendy, zahrnuje celkem dvanáct exponátù, které jsou soustøedìny pøedevším v obchodní galerii v prostoru z ul. Výškovické. Jsou mezi nimi napøíklad vìrné repliky vesmírného nebo mìsíèního modulu NASA s 3D simulací, skuteèný astronautùv oblek nebo replika vesmírného teleskopu. V rámci exkurze je pøipravena také projekce, která dìtem zábavnou, ale zároveò velmi praktickou formou pøiblí¾í mnoho zajímavostí o vesmíru a pøednášejí zde i odborníci ostravské hvìzdárny.


Zajímá vás tajemný a neprobádaný svìt hvìzd a planet? Víte, kdy odstartovala první raketa Vostok 1 do kosmu a kdo byl na její palubì? Znáte název kosmické lodi, která vynesla do kosmu prvního èeského astronauta Vladimíra Remka? Nechejte se zcela pohltit vesmírnou interaktivní výstavou, která bude ještì do 18. dubna v ostravském Avion Shopping Parku.

Lenka Hatlapatková

 

 



Komentáøe
 
 Datum
Jméno
Téma