Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Kristýna,
zítra Jakub.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Volby pohledem horoskopu

Pozn. redakce: Volby se sice nekonaly, ale proto¾e paní Janou byl horoskop sestaven, pøišlo mi líto ho nezveøejnit. Tak posuïte, zda je dobøe nebo špatnì, ¾e jsou volby odlo¾eny.  Ludmila Holubová

 
9. øíjna 2009 - Tento termín urèený pùvodnì pro volby do parlamentu státu se zdál být pøíznivý.

V den zahájení voleb 9. 10. 2009 ve 14 hodin, nastala tato hvìzdná konstelace: Mìsíc v Blí¾encích vytvoøil dobì¾nou opozici s Plutem v Kozorohu a kvadraturu se Saturnem, Merkurem a Venuší v Pannì v opozici na Uran v Rybách. Vzniklá planetární konfigurace nazývaná grandkvadratura vytvoøila napìtí.

Opozice Saturn v Pannì a Uran v Rybách pùsobí pøibli¾nì od øíjna 2008 a pøináší velké ekonomické, politické i sociální zmìny. Smyslem tohoto pùsobení je zmìnit dosavadní nefunkèní a zastaralé struktury a nahradit je moderním funkèním systémem.


Konjunkce Merkura a Venuše se Saturnem posílí stabilitu a racionální pøístupy. Je šance zmìnit zákony ve prospìch lidových mas.
Zároveò pùsobí také velký vzdušný trigon - Slunce ve znamení Vah, Mìsíc v Blí¾encích a konjunkce Jupiter Neptun ve Vodnáøi. Toto postavení mù¾e dát budoucí vzniklé vládì šanci uspoøádat zákony a morálku v národì ve prospìch lidu.


Jaké šance mohla vláda vyu¾ít k nápravì vìcí veøejných
Mìsíc v Blí¾encích na ascendentu horoskopu republiky má silnou pozici, zesiluje levicové zamìøení státu. Posílí schopnost vlády pøizpùsobit se stávajícím pomìrùm a vytvoøit pøíznivé reformy v sociální oblasti. Bude se daøit obchodu. Planeta Mars ve znamení Raka posílí rozvoj dopravy, diplomacie bude aktivní a má mo¾nost zvýšit spolupráci se sousedy.


Planeta Merkur jako vládce ascendentu je v astrologii vnímána jako patron obchodníkù, cestovatelù a duchovní léèitel. Ve znamení Panny má šanci konkrétnì pøeuspoøádat dosud zavedené systémy. Ve spojení se Saturnem zesiluje pevnost a stabilitu a s Venuší - vládkyní znamení Vah ve kterém stojí Slunce, posiluje vládu. V tomto planetárním postavení se mù¾e daøit pøedevším školské reformì. Postavení je pøíznivé pro pedagogy, umìlce, zábavní podniky, divadla. Saturn posiluje vytrvalost a mù¾e ve školství pøinést návrat k tradièním konzervativním metodám. Planetární postavení posiluje nadìje vkládané do mláde¾e a dává jí mo¾nost uplatnìní. Lze oèekávat pokrok ve školství, nadprùmìrnou péèi o mláde¾.


Lze oèekávat vzrùst produktivity práce, zvláštì pøíznivé pro podniky zabývající se umìním.


Ve svìtì diplomacie lze oèekávat úspìchy. Mírová jednání mohou pøinést dobré výsledky. Pluto, které pùsobí dlouhodobou promìnu v domì mezinárodních vztahù, mù¾e pøispìt ke zvláštní politické promìnì. Dají se oèekávat neobvyklé akce v mezinárodních vztazích.


Dobré postavení Jupitera na MC horoskopu republiky pøinese lesk a slávu vládci, úspìchy vlády, vláda má respekt obyvatel, posílí zdravé národní vìdomí. Vládce je významnou osobností.


Harmonie s Uranem dovolí vládì vytvoøit velké reformy ve vìdì, technice, politice i ekonomice.


Co by škodilo pøíznivému pùsobení vlády
Rozhádanost a rozdílné názory politických stran se mìní v neprospìch lidí. To pøinese mo¾nost stávek, zhoršení zdravotního stavu obyvatelstva, nespokojenost, neklid.


Ztrátu dobré pozice ve výchovì a umìní, napjaté vztahy se sousedy.
Masmédia zneu¾ívají svou moc, nehody a neštìstí v dopravì, poklesy na burze, mo¾nost zdra¾ení cen potravin.


Výdaje za zábavu a luxus jsou pøehnané, mohou se objevit problémy s vyu¾itím volného èasu, špatná morálka, nárùst neman¾elských dìtí, nevìry.


Mo¾ná stagnace školství, krize, nemocnost a vìtší úmrtnost. Zesílí zloèinnost, problémy ve výchovných zaøízeních, zábavních støediscích. Sní¾í se porodnost.


Násilné akce na veøejnosti, snad i problémy v diplomacii, snahy vnucovat názory, manipulace s veøejností. Zbyteèná nádhera a pompéznost vlády, její finanèní potí¾e, po¾ivaènost, mohou zpùsobit pád vlády, úmrtí vládce. Neklid v parlamentu, nejednotnost pøi hlasování, bouølivé debaty, svr¾ení ministra.


Mìjme na pamìti, ¾e ¾ivot není èernobílý, ale barevný, pøináší chvíle dobré, zdárné i ty neklidné. Pøejme si, aby ¾ivot v naší zemi byl v rámci mo¾ností lepším, radostnìjším a morálnì zdravìjším.

 

Tì¾ko øíct, zda by vláda vzešlá z tìchto voleb vyu¾ila své šance.


Jana Muroòová



Komentáøe
 
 Datum
Jméno
Téma