Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Drahomíra,
zítra Èenìk.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Relaxaèní køesla pro seniory


Jak si vybrat relaxaèní køeslo


Polohovací a relaxaèní køesla se bì¾nì vyu¾ívají v domácnostech, rekreaèních støediscích i domovech pro seniory. Nabízejí velmi pøíjemný relax s mo¾ností napolohování do Vám vyhovující polohy. Polohovací køeslo je místo, kde si odpoèinete, uvolníte se, zafandíte svému oblíbenému týmu ve fotbale èi hokeji, pøeètete si knihu atp. V této oblasti je naše spoleènost naprostá špièka, a proto se sna¾íme sortiment stále rozšiøovat a našim klientùm nabízet prvotøídní kvalitu.


Polohovací køesla jsou rozmìrovì stejná jako klasická køesla dodávaná k sedacím soupravám. Mají podobný design i stejný výbìr materiálù. Relaxaèní køesla jsou podstatnì pohodlnìjší ne¾ køesla klasická. Hlavní rozdíl mezi relaxaèním a klasickým køeslem je ve funkènosti a pou¾ití.


Køesla si poøizujeme do svých domácností právì kvùli pohodlí bìhem sezení. Není mo¾né sedìt u televize na kanceláøské nebo klasické ¾idli, zamezili bychom tak správnému odpoèinku a tìlo by bylo v neustálém napìtí.


Køesla polohovací a relaxaèní jsou daleko vìtší a mohutnìjší ne¾ kanceláøské ¾idle. Hlavním cílem polohovacích køesel je pohodlí a komfortnost bìhem sezení.


Hovoøíme-li o komfortu, polohovací køesla jsou plnì pøizpùsobitelná Vašim potøebám a Vaší poloze. Jistì všichni známe ten pocit, kdy sedíme na pohovce èi sedaèce a musíme se ka¾dou chvíli vrtìt a posouvat, proto¾e nejsme schopni najít tu správnou polohu, ve které bychom si øádnì odpoèinuli. U našeho polohovacího køesla se ji¾ nemusíte pøizpùsobovat Vy, naopak køeslo se dle Vašich pokynù pøizpùsobí Vám.


Polohovací køesla mají rùznou tvrdost dle typu a provedení polstrování. Pøed koupí si je tøeba uvìdomit, zda Vám více vyhovuje tvrdší nebo mìkèí sezení.


Druhy polohovacího mechanismu
Pøed výbìrem je tøeba zvolit vhodný polohovací mechanismus. Køesla se rozdìlují na modely s manuálním mechanismem, s elektrickým synchronizovaným mechanismem a na nezávisle elektricky ovládané modely. Jednotlivé mechanismy jsou dále rozšíøeny o naklápìcí i otoèné funkce.


Manuální mechanismus - Zata¾ením za páèku, která se nachází na boku køesla, se nadzvedne opìrka nohou. S touto opìrkou mù¾ete následnì mírným tlakem volnì pohybovat smìrem dolù. Stejným pohybem, tedy slabým tlakem, lze polohovat také zádovou opìrku.S tímto mechanismem mohou mít problém obzvláštì osoby se sní¾enou pohyblivostí.


Elektrický mechanismus synchronizovaný - Elektrické polohování køesla je øízené pomocí dálkového ovládání. Køeslo se polohuje prostøednictvím pístù. Synchronizované polohování znamená, ¾e zádová opìrka a opìrka nohou se polohují souèasnì. Køesla mohou mít i funkci pro usnadnìní vstávání a nasedání.


Nezávisle elektrický mechanismus - Køeslo je vybaveno dálkovým ovladaèem. Ovládání opìrky zad je nezávislé vùèi podpìrce nohou. Tato køesla jsou vybaveny i funkcí pro usnadnìní nasedání a vstávání. Poloha pro usnadnìní nasedání probíhá tím zpùsobem, ¾e stiskem tlaèítka se køeslo zaène zvedat a pozvolna naklápìt. Ke køeslu se postavíte zády, mírnì se pokrèíte v kolenou a sednete si. Stiskem druhého tlaèítka se køeslo pomalu polohuje i s Vámi zpìt do výchozí polohy klasického sedu. Pro nasedání a vysedání nemusíte vydávat ¾ádnou energii.

 

Volba materiálu:
Námi dodávané køesla jsou vyrobena z kvalitní syntetické kù¾e s vìtší odolností proti opotøebení. Syntetická kù¾e je velmi elegantní, jemná, pøíjemná na dotek a snadnìjší na údr¾bu. Látkový potah je nároènìjší na odstraòování neèistot.


Velikost køesla


Køesla se rozdìlují podle velikosti. Dle postav doporuèujeme následující modely:
MD-17: velmi pohodlné, mìkké polstrování, vhodné pro všechny typy postav, výška do 195 cm.


MD-39: velmi pohodlné, polstrování støednì mìkké, vhodné i pro obézní postavy, výška do 188 cm.


Výška je brána jako maximální výška postavy, pøi které na køesle nebudeme zaklápìt hlavu.


Petr Zahrádka




Komentáøe
Poslední komentáø: 01.08.2012  08:12
 Datum
Jméno
Téma
 01.08.  08:12 Ivo Milokoc
 01.08.  00:25 Milokoc
 31.07.  19:42 Jaroslav
 31.07.  10:16 Alena
 31.07.  09:41 Ivo