Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Drahomíra,
zítra Èenìk.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Via Lucis II
 
Zámìrem knihy je zamyslet se nad projevy duchovního vzestupu, který v souèasné dobì velmi intenzivnì všichni pro¾íváme. Naše tìla synchronizujeme se zvyšujícími se vibracemi planety Zemì a to v nás zpùsobuje velké zmìny. Ráda bych se v této knize na nìkteré tyto zmìny zamìøila, jak je mù¾eme poci»ovat, jak mù¾eme tento významný duchovní vzestup vnímat. Co zpùsobují navyšující se vibraèní systémy v našem zdraví, ve fyzickém tìle, v naší psychice, myšlení, konání, v duchovní sféøe. 
 
Zmìny duchovního vzestupu planety Zemì, to je trvale zvyšujících se vibrací, se projevují zároveò v pøírodních anomáliích, v poèasí. Týkají se nás povodnì, sucha, zemìtøesení, sopeèné èinnosti. Planeta se probouzí, prosvìtluje, mìní.
 
Za¾íváme spoleèenské zmìny. Mìní se velmocenské postavení, hroutí se dosavadní systémy, dostávají se na veøejnost a¾ doposud skrytá zákulisní jednání. Rùzné manipulace, na které døíve nebylo vidìt, a jeho aktérùm procházely. Najednou jsou vystaveny, zviditelnìny, všem na oèích. Jako na jevišti. Za¾íváme dobu velkých kosmických zmìn, konèících a zaèínajících nových cyklù, které mladé lidstvo doposud neza¾ilo.
 
Mìníme se také my, lidé. Mìní se nám naše fyzická tìla, jsme citlivìjší, psychicky zranitelnìjší, mìní se nám mentální svìt. Pro¾íváme duchovní vzestup. Zmìny, které sledujeme ve vnìjším svìtì, jsou odrazem našeho svìta vnitøního. Staré, vyslou¾ilé, nemocné, které pøestalo být funkèní, se boøí, zaniká a vedle toho souèasnì se rodí nové. Tento proces není bezbolestný, ale je naplnìn láskou, nadìjí a vnitøním mírem. Pojïme, ka¾dý sám za sebe a pøitom spoleènì, tuto cestu prozkoumávat.
 
Pojïme se uzdravovat.
 
Dnešní rychle se mìnící doba pøináší velké zmìny, na které naše tìlo reaguje. Nìkoho bolí hlava, za krkem, mezi lopatkami, v bedrech, bolí klouby. Jiný má virózu, kašle, nemù¾e dobøe dýchat, bývají rùzné prùjmy èi psychické problémy. Euforie a deprese se støídají. Svádíme to na tlak, poèasí, stresy, šéfy, finance, man¾elku èi man¾ela, svoje nevinné dìti. Uvìdomujeme si, ¾e naše páteø, kostra, tìlo, emoce, myšlenky, ale také naše mravnost, to všechno spolu souvisí, v sobì se odrá¾í, má své pøíèiny a následky.
 
Tato kniha by nás ráda pøivedla ještì na další aspekt pøíèin bolesti, a sice duchovní. Mnozí mystici, hledající, u¾ vìdí, nìkteøí tuší, mnozí mají s otevíráním se duchovnímu svìtu ve fyzickém tìle ji¾ zkušenosti. Hovoøí se o osvícení, otevøení se, napojení, rozšíøeném mimosmyslovém vnímání. Po celé zemìkouli je organizováno velmi mnoho rùzných škol, semináøù, kurzù, kde zkušenìjší pøedávají svá poznání hledajícím.
 
Hledejme však pravdu.
 
Ráda bych v této knize nabídla pohled na energetický systém našeho tìla, na jeho propojenost s matkou pøírodou a vyšší kosmickou hierarchií, Univerzem. Ráda bych nabídla pøedstavu duchovního vývoje jednotlivce, jeho postupné zdokonalování, bloudìní a opìtné nalézání správné vývojové cesty.
 
Jiná je oblast bederní páteøe, kam patøí kost køí¾ová a kostrè, jiná je oblast hrudní páteøe a páteøe krèní.
 
Naši pøedkové vývojovou cestu páteøí znali a zanechali nám svùj odkaz v mytologiích. Vydejme se proto po jejich stopách…

 
* * *

Pìt bederních obratlù
 
Jsou silné, jsou to mohutné podstavce, na kterých musí rovnì stát celá naše kostra. Kostra tvoøí základ. Na ní visí svaly a šlachy, kù¾e. V pánvi, hrudním koši a lebce jsou ulo¾eny naše orgány. Ka¾dý orgán je ovlivòován nìkterým z obratlù, ka¾dý obratel nìco symbolizuje. Rovná a zdravá páteø dìlá zdravou a silnou osobnost, slabá a køivá nás pak zavádí do potí¾í.
 
Uzdravení naší páteøe, našich orgánù, naší psychiky mù¾eme hledat také z opaèného konce. Z duchovních pøíèin naší bolesti. Jejich poznáním, upøímnou touhou po nápravì pak mù¾eme dosáhnout odstranìní bolestivosti, mù¾eme dosáhnout uzdravení.
 
Vydejme se hledat.
Pìt bederních obratlù, pánev a v ní pìt obratlù køí¾ových s kostrèí ukazují to, èím jsme procházeli v minulosti. Odrá¾í naše dìtství. Ukazují hodnoty, které vyznávala naše rodina, rod, pøedkové, co nás nauèila škola. Jsou to vìtšinou programy ne zcela duchovnì èisté, jsou deformované bolestí a tì¾kou ¾ivotní zkušeností pøedkù.
 
Oblast pánve a beder ovládají planety Mìsíc, Merkur a Venuše. Jsou to planety nám nejbli¾ší. Ve sluneèní galaxii stojí mezi Sluncem a Zemí. Staøí kabalisté jejich pùsobení v tìle nazývali oblastí dolního trojúhelníka, hovoøili o zemích vod, kde se z chaosu rodí nový ¾ivot.
 
Mìsíc vládne našemu poèetí a jeho sídlo nalézáme v podbøišku. Zde jsou ulo¾eny také naše reprodukèní orgány. Otec a matka se spojují, aby zplodili dítì. Nové dítì roste a musí se pak ve svém ¾ivotì starat o to, aby vklad svých biologických rodièù pøedalo zpìt matce pøírodì a vesmíru ve zlepšené kvalitì. V kvalitì naplnìné ¾ivotními zkouškami, zkušenostmi, které jsme v prùbìhu ¾ivota nasbírali. Naše zkušenosti jsou nám pak ukládány do nových programù, které tvoøí ony vývojové duchovní schody. Ka¾dá duše je povinna zvládnout dvanáct duchovních schodù, dvanáct vývojových archetypù kosmického zvíøetníku, a to jak v pozitivní kvalitì, tak i v kvalitì negativní. Jak praví klasik: „ nic lidského mi není cizí“.
 
Nová, právì zrozená duše je èistá jako nepopsaný list papíru. Nemá ¾ádné zkušenosti, nic neumí, je odkázána na pomoc a závislá na jiných. Stará, zkušená duše, která prošla u¾ vším, je moudrá, láskyplná, obìtavì se dìlí o své zkušenosti. Plní svùj úkol, umí pøedávat.
 
Pìt bederních obratlù, køí¾ová kost a pánev uchovávají pøedevším zkušenosti pøe¾ití. Instinkty. Zvláštì dobøe jsou instinkty vybaveny pøírodní národy, které nezasa¾eny zkušeností civilizace si dokázaly uchovat èisté zemské napojení. S pøibývajícími intelektovými schopnostmi ubývá u jedincù i národù síla a èistota instinktù a lidé se uèí vyu¾ívat jiných zkušeností.
 
V prùbìhu vývoje jsou rodové programy zneèištìny a chybné informace a zkušenosti nám pokøivily páteø. Pøestali jsme se chovat podle pøírodních zákonù a pøestali vnímat duchovní zákony Univerza. Nahradili jsme je zákony lidskými, rozumem sestavenými, nevhodnými a neúèinnými. Nyní je èas to zmìnit. Je nutné nalézt, pojmenovat a odstranit staré, nevyhovující a pokøivené lidské programy a nahradit je novými, potøebnými pro dnešní dobu.
 
Autorka knihy: Jana Muroòová; www.janamuronova.mysteria.cz
 


Komentáøe
Poslední komentáø: 09.04.2016  10:34
 Datum
Jméno
Téma
 09.04.  10:34 Von
 09.04.  08:55 Muroòová Jana
 08.04.  09:24 Jaroslav