Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Drahomíra,
zítra Èenìk.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Nejkrásnìjším nádra¾ím roku 2013 jsou Rynoltice


Ji¾ tradiènì vás v našem magazínu seznamujeme se zajímavou soutì¾í. Vzhledem k tomu, ¾e vìtšina seniorù jezdí pøevá¾nì vlakem, je dobré znát vítìze a v dalších roènících se také do hlasování o nejlepší nádra¾í se zapojit.


V sedmém roèníku soutì¾e o titul Nejkrásnìjší nádra¾í v Èeské republice nejvíce hlasù získala ¾eleznièní stanice v Rynolticích na Liberecku. Soutì¾ poøádá obèanské sdru¾ení Asociace Entente Florale CZ–Souznìní. Sna¾í se tak majitele nádra¾í motivovat k dobré péèi o nì.


Vítìz byl slavnostnì vyhlášen v Senátu Parlamentu Èeské republiky 12. prosince 2013. Stala se jím stanice Rynoltice v Libereckém kraji.


Cenu Pohádkové nádra¾í získaly ¾eleznièní stanice Vèenièka a Horní Lipová, ocenìní za vynikající spolupráci obce a veøejnosti v soutì¾i získaly stanice Nedvìdice a Grygov. Pøi slavnostním vyhlášení bylo vylosováno také deset hlasujících, kteøí získali vstupenky do Království ¾eleznic. Bylo pøijato celkem7064 platných hlasù.

 

  


Autoøi prostøednictvím soutì¾e chválí dobrou práci lidí, kteøí o svá nebo svìøená nádra¾í dobøe peèují a dávají tak dobrý pøíklad ostatním. Smyslem soutì¾e je zlepšit stav našich nádra¾í a ocenit vzornou péèi a kvìtinovou výzdobu. Velkým pøínosem je spolupráce se Správou ¾eleznièní dopravní cesty pod vedením øeditele Jiøího Koláøe a se zástupci Èeských drah.


Jednotliví finalisté získali ocenìní za následující poèiny:
Bìšiny v Plzeòském kraji | Za zdaøilou rekonstrukci, kvalitní péèi o objekt stanice a za pìknou kvìtinovou výzdobu.

 


Èervený Kostelec v Královéhradeckém kraji | Za pøíhodnou barevnost fasády, vstøícnou obsluhu, provázanost s návaznou dopravou a èisté, upravené prostøedí.

 


Èeský Brod ve Støedoèeském kraji | Za zdaøilou rekonstrukci památkovì cenné budovy ve stylu „geometrické moderny s prvky kubismu“, provázanost s návaznou
dopravou a výbornou péèi o stanici a její okolí.

 


Èeský Tìšín v Moravskoslezském kraji | Za zdaøilou rekonstrukci památkového objektu na pomezí tøí zemí a za kvalitní péèi o její prostøedí.

 


Grygov v Olomouckém kraji | Za kvalitní a citlivou opravu památkovì chránìných budov na hlavní trati, za pøívìtivou obsluhu, velmi pìknou kvìtinovou výzdobu a za
vynikající spolupráci obce a veøejnosti v soutì¾i.

 


Nedvìdice z Jihomoravského kraje | Za zdaøilou opravu objektu a velmi dobrou péèi o nìj, za bohatou kvìtinovou výzdobu, laskavý vstøícný personál a za vynikající
spolupráci obce a veøejnosti v soutì¾i.

 


Veøovice v Moravskoslezském kraji | za kvalitní opravu, èistotu a pìknì upravené okolí.

 


* * *


Titul Pohádkové nádra¾í získaly stanice Vèelnièka a Horní Lipová
Vèelnièka v Kraji Vysoèina na jindøichohradecké úzkokolejce za slu¾bu, kterou odvedla v dobì prosperity místního zemìdìlství a sklárny, s podìkováním vlastníkùm tratì za velmi dobrou péèi o objekt a paní Jiøinì Kukaèkové za obìtavou péèi o èistotu okolí a útulnost stanice a stanice Horní Lipová v Olomouckém kraji, le¾ící na trati slezského Semmeringu, za pøívìtivé prostøedí, milý personál, obdivuhodné muzeum a zachovaný historický kolorit s prvorepublikovou atmosférou.

 

  


Presti¾ní titul Nejkrásnìjší nádra¾í roku 2013 získává ¾eleznièní stanice Rynoltice v Libereckém kraji za pøíkladnou péèi o budovu a její okolí, za zázraènou promìnu èekárny a za pravou nádra¾áckou duši Kvìtu Slabou, která nad stanicí bdí.

 

 

  


Sopoluvyhlašvateli soutì¾e jsou Mikroregion Konstantinolázeòsko, obèanské sdru¾ení Plzeòská dráha a obèanské sdru¾ení ®elPage, spolupracují akciová spoleènost Èeské dráhy, státní organizace Správa ¾eleznièní dopravní cesty, obèanské sdru¾ení Posázavský Pacifik, akciová spoleènost Království ¾eleznic a další.


Zbynìk Konvièka

Pøedcházející vítìzové soutì¾e:
2007 – Ostromìø
2008 – Trutnov
2009 – Zahrádky u Èeské Lípy
2010 – Choceò
2011 – Uherské Hradištì
2012 – Opava – východ

 



Komentáøe
Poslední komentáø: 15.01.2014  17:23
 Datum
Jméno
Téma
 15.01.  17:23 Vesuvanka díky
 15.01.  13:48 ferbl
 14.01.  11:50 Vendula
 14.01.  11:08 Blanka B.
 14.01.  09:40 ZdenekJ
 14.01.  09:30 Von
 14.01.  07:35 LenkaP
 14.01.  07:05 Jindøich
 14.01.  06:17 Milu¹