Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Drahomíra,
zítra Èenìk.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Senior slevenka


Zaèíná dlouho oèekávaný projekt komplexních slev a výhod pro seniory – Senior slevenka


Starší lidé na severní Moravì a ve Slezsku mají dùvod k radosti. Koncem kvìtna zaène projekt, který pøinese úspory jejich penì¾enkám a souèasnì jim umo¾ní ¾ít aktivnìji. Tak zvaná Senior slevenka poskytne lidem starším 55 let a tì¾ce zdravotnì posti¾eným ucelený systém slev a výhod ze všech oblastí, které se ¾ivota døíve narozených dotýkají. Zejména jde o zdravotnictví, lázeòství, lékárny, slu¾by, ubytování, cestování, kulturu, sport a volný èas. Projekt Senior slevenka je pøitom první svého druhu v Moravskoslezském kraji.


Nositelem projektu je Krajská Rada seniorù Moravskoslezského kraje. „O slevovou kartu, která zastøeší poskytovatele dlouhodobých slev pro seniory usilujeme bezmála dva roky“, øíká Milan Fabián, pøedseda krajské rady. „Vìtšina našich seniorù má hluboko do kapsy, proto by je Senior slevenka mìla zajímat. Vzniká toti¾ databáze poskytovatelù, kteøí garantují, ¾e dr¾itelùm karty poskytnou slevu od 5 - 50 %. Takových poskytovatelù je u¾ jen z našeho kraje pøes padesát. A doufáme, ¾e jich bude nìkolikrát více. Napøíklad Horský hotel Sepetná nebo Horský hotel Ondráš v Beskydech dají dr¾itelùm karty v sezónì slevu 5% a mimo sezónu 15 %. Literární kavárna Academia v Ostravì vyhlásila slevu 10% na všechny druhy káv. Jenom v Ostravì máme smlouvy s osmi lékárnami, které seniorùm odpustí poplatek za recept a ještì dají slevu na vitamíny,“ upøesòuje Milan Fabián.


K poskytovatelùm patøí také Lékárna U Zlaté koruny na Masarykovì námìstí v Ostravì. „Senioøi jsou naši stálí zákazníci,“ potvrzuje majitelka Lea Lesáková. „Víme, ¾e poèítají ka¾dou desetikorunu. Proto jim vycházíme vstøíc. Kromì bonusu za recept a výhod pøi akcích dáme dr¾itelùm karty i pìtiprocentní slevu na volný prodej,“ doplòuje majitelka lékárny.


Úèastníky projektu jsou mimo jiné i Láznì Darkov, Priessnitzovy láznì Jeseník, zámek Linhartovy u Krnova nebo vì¾ Hláska v Opavì. Mezi poskytovateli nechybìjí ¾ádané úklidové slu¾by, hodinoví man¾elé, masá¾e, kadeønice, kosmetické salóny, cestovní kanceláøe a další.


„V naší jídelnì se mohou dr¾itelé Senior slevenky najíst a za dobrou cenu“, zdùrazòuje øeditel Mìstské nemocnice Ostrava Tomáš Nykel. „Senioøi se, doufám, sami pøesvìdèí, jak dobøe se v naší nemocnici vaøí. V nabídce mají tøi jídla dennì, o víkendu dvì. Na menu dáváme 7 % slevu. Navíc ještì 25 % na nadstandardní pokoj“, vysvìtluje øeditel Nykel.


Podrobnosti o projektu stejnì jako databázi poskytovatelù najdou senioøi a poskytovatelé na webových stránkách www.seniorslevenka.cz „Databázi budeme pravidelnì aktualizovat, navíc vyjde i katalog poskytovatelù, který dostanou kluby seniorù v celém Moravskoslezském kraji,“ doplòuje koordinátor projektu Ivan Sekanina a dodává:„webové stránky budou v provozu od 20. kvìtna, kdy celý projekt zaène.“


Slevová karta bude k mání na tøech místech v Ostravì, napøíklad v¾dy:


-  ve ètvrtek od 12:00 -16:00 hod. v budovì Alliance francaise v centru mìsta,
-  v pátek dopoledne si kartu mohou koupit zájemci v Charitním støedisku Gabriel na námìstí SNP v Ostravì-Zábøehu,
- ve støedu mezi 9:00-12:00 hod. se slevenka prodává v budovì Armády spásy Ostravì - Porubì, konkrétnì v prostorách Mìstské organizace Svazu dùchodcù Ostrava v ulici Marie Majerové.


Po Ostravì zaène prodej v èervnu i v dalších mìstech kraje. Pøesnìji v Opavì, Karviné, Bohumínu, Hluèínì, Kopøivnici a Frýdlantu nad Ostravicí. Postupnì by karty mìly být k dispozici v klubech seniorù nebo informaèních centrech dalších mìst. Zájem má napøíklad Krnov, Bruntál, Nový Jièín a Havíøov. Po prázdninách by se pak projekt mìl rozšíøit do dalších krajù republiky.


Senior slevenka vydaná letos má platnost do konce roku 2014 a její cena je 100 Kè.