Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Drahomíra,
zítra Èenìk.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Pohádka nekonèí
od 1. záøí 2012 nesou skokanské mùstky jméno Jiøího Rašky


Kdy¾ se 27. ledna tohoto roku konalo ve Frenštátì pod Radhoštìm rozlouèení s velkým frenštátským rodákem a sportovní legendou Jiøím Raškou øekl jeden ze smuteèních øeèníkù s odkazem na slavnou povídku Oty Pavla „¾e pohádka o Raškovi skonèila“. Otázkou je, zda je tomu opravdu tak. Pohádky a legendy pøece mnohdy vznikají a¾ po té, co jejich hrdinové odejdou a naplno se projeví jejich význam.

 

 

Osm mìsícù po smrti prvního olympijského vítìze na zimních olympijských hrách, èekala areál skokanských mùstkù ve Frenštátì pod Radhoštìm velká sláva, jejich pøejmenování. Tuto událost spojili frenštátští skokané na ly¾ích s návratem ke slavné sportovní tradici. U¾ od roku 1973 se na frenštátském mùstku konaly mezinárodní závody Grand Prix, letos vznikla tradice nová. Prvního záøí se uskuteènil Memoriál Jiøího Rašky & Mistrovství Èeské republiky s hvìzdnou úèastí zahranièních hostí.


Mezi pozvanými byli i A - team Polska a Itálie. Svou úèastí mistrovství ozdobilo také nìkolik sportovních legend z klubu èeských olympionikù, kamarádù Jirky Rašky.
Samotný program v areálu skokanských mùstkù zaèal v sobotu 1. záøí  zkušebním kolem závodu a vystoupením kapely u doskoèištì velkého skokanského mùstku K95. Závod pokraèoval prvním soutì¾ním kolem, ve kterém zmìøilo síly nìkolik desítek závodníkù.


Na øadu pøišel i pomyslný vrchol memoriálu. Za pøítomnosti rodiny Jiøího Rašky, starostky Frenštátu pod Radhoštìm Zdeòky Lešèišinové a dalších významných hostí, došlo k slavnostnímu pøejmenování skokanského areálu na Areál Jiøího Rašky. Pøi této pøíle¾itosti byla odhalena pamìtní deska, umístìná na správní budovì skokanských mùstkù. Následné vyhlášení výsledkù závodu poøadatelé spojili s autogramiádou a tombolou.


Zuzana Kalinová
Frenštát pod Radhoštìm



Komentáøe
Poslední komentáø: 07.09.2012  12:00
 Datum
Jméno
Téma
 07.09.  12:00 ferbl
 07.09.  07:09 KarlaA
 07.09.  06:44 Jarmila