Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Drahomíra,
zítra Èenìk.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

III. roèník SeniorSTAR zná své vítìze


Do netradièní pìvecké soutì¾e SeniorSTAR, kterou poøádala Diakonie ÈCE – støedisko ve Vsetínì, poslalo své døíve narozené reprezentanty hned tøináct obcí a mìst Zlínského kraje. Na 1. místo odborná porota v èele s Janem Rokytou umístila zástupce Dolní Beèvy pana Miroslava Porubu, cenu divákù za svùj pìvecký výkon získala paní Bohumila Špùrková z obce Zašová. Ètvrteèní odpoledne ve vsetínském Domì kultury znovu ukázalo, ¾e ve zpìvu nehraje vìk ¾ádnou roli.


Soutì¾ SeniorSTAR je urèena lidem starším 60 let, kteøí rádi zpívají lidové písnièky. Letos je doprovodila cimbálová muzika Vsacan. „Souèasná doba hledá, fandí a podporuje pøevá¾nì mladé hvìzdièky, naším cílem je hledáèek pøesunout i na ty vìkem pokroèilé, kteøí si s mladými v nièem nezadají a pøinášejí svou zkušenost, stabilitu, moudrost i pokoru,“ vysvìtlil ideu pìvecké soutì¾e pro seniory øeditel vsetínského støediska Diakonie ÈCE Dan ®árský.

 

  


Jeho slova potvrzuje i radní Zlínského kraje Ta»ána Nersesjan: „Dnešní senioøi jsou velice akèní, jsou rádi v obraze a zároveò u¾iteèní, co¾ mi zapadá do koncepce projektu Rok aktivního stárnutí, který je vyhlášen pro letošní rok. Zlínský kraj tuto soutì¾ podporuje a dává pøíle¾itost vítìzùm SeniorSTAR vystupovat pøi dalších pøíle¾itostech,“ dodala.
Soutì¾ící i návštìvníky pozdravil na dálku také Jiøí Pavlica, primáš Hradiš»anu, významná osobnost lidové písnì i èeské hudební scény. „Jsem mladý nebo starý podle toho, zda mám chu» být mladým nebo starým,“ stálo mimo jiné v jeho pozdravu soutì¾ícím i divákùm.

 


Køiš»álovou plaketu a diplom spolu s vìcnými dary si nakonec odnesli tøi nejlepší: Miroslav Poruba z Dolní Beèvy, Antonín Baran z Valašské Polanky a Stanislav Tomanec ze Vsetína. Vítìzem diváckého hlasování se stala Bohumila Špùrková ze Zašové.

 


Akci, která se konala ve ètvrtek 19. dubna 2012, poøádala Diakonie ÈCE – støedisko Vsetín za finanèní podpory Ministerstva kultury ÈR, Zlínského kraje a sponzorù, kteøí se postarali o hodnotné vìcné dary pro soutì¾ící.

Mediálními partnery akce byli: Rádio Valašsko, Beskyd TV a Vsetínské noviny.

Pavel Hanych



Komentáøe
Poslední komentáø: 24.04.2012  16:29
 Datum
Jméno
Téma
 24.04.  16:29 ZdeòkaT.
 24.04.  10:15 Jarka