Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Drahomíra,
zítra Èenìk.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Studenti starostu v šachách neporazili

 

 

Dvì hodiny a pìt minut obcházel ve støedu 16. listopadu starosta Bohumína Petr Vícha stoly ve tvaru písmene „U“ se dvaceti šachovnicemi v prostorách bohumínského Gymnázia Františka ®ivného. U nich letos zasedlo 25 studentù, kteøí se s prvním mu¾em mìsta utkali pøi tradièní šachové simultánce. Ta se letos uskuteènila u¾ pošestnácté.

 


Nejmladšímu soupeøi bylo pøitom pouhých deset let, nejstarší u¾ naopak dosáhli plnoletosti. Nikomu z nich se však nakonec starostu porazit nepodaøilo. Dvìma nejmladším soupeøùm, sourozencùm Vojtovi (10) a Ondrovi (13) Šrámkovým z Bohumína-Skøeèonì však starosta nabídl remízu.


„Vojta s Ondrou hrají šachy závodnì, tak¾e jsem si u nich dával pozor, abych neudìlal nìjakou chybu a jsem rád, ¾e se mi s nimi podaøilo remizovat. I mezi ostatními soupeøi ale byli dobøí šachisté a udolal jsem je a¾ v závìru, kdy¾ protihráèù zùstává ménì a zkracuje se doba pro jejich pøemýšlení tím, ¾e rychleji obcházím stoly. S výsledkem jsem tedy velmi spokojen. Dobøe jsme si zahráli a pro studenty tak zùstává i na pøíští rok výzva, aby mne po delší dobì porazili,“ okomentoval letošní simultánku Petr Vícha. Na svém kontì má tak starosta po letošním roèníku 303 vítìzství, 13 remíz a 5 porá¾ek. V posledních pìti letech v simultánce pøitom neprohrál.


„Hra se zaèala lámat v 19. tahu, kdy starosta porazil pøes šest hráèù. Ve 22. tahu nabídl remízu Vojtovi Šrámkovi a ve 24. tahu pak jeho bratru Ondrovi. Po 30. tahu postupnì kapitulovali ostatní protivníci. Nìkteøí mìli a¾ do poslední chvíle šanci na vítìzství, ale bohu¾el udìlali chybu, se kterou u¾ se pak nedalo nic dìlat. To nìkteré studenty, kteøí hráli na vítìzství, zklamalo, ale zase tak mají motivaci to starostovi pøíští rok oplatit,“ øekl poøadatel simultánky Kazimír Palka z bohumínského gymnázia.


Text a foto:Lucie Balcarová



Komentáøe
Poslední komentáø: 23.11.2011  14:54
 Datum
Jméno
Téma
 23.11.  14:54 Ludmila
 23.11.  11:18 ferbl
 23.11.  11:09 Ivo