Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Drahomíra,
zítra Èenìk.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

SOUZNÌNÍ 2010 - 12. roèník
Mezinárodní festival adventních a vánoèních zvykù, koled a øemesel


16. - 19. 12. 2010 - Ostrava, Beskydy – Kozlovice, Václavovice


Pestrý program nabízí od ètvrtku do nedìle koncerty a pøedstavení v kostelech, koncertních sálech, exteriérech. A také doprovodné výstavy, umìlecká øemesla, filmovou projekci a slavnostní mši svatou. Souèástí je i oblíbený Vánoèní jarmark se zvykoslovným programem a letos rozšíøená nabídka regionálních kulináøských specialit v Kozlovicích.


Mezi øemeslníky se na festivalu pøedstaví øezbáø s betlémy, tvùrci vánoèních ozdob ze slámy a šustí, ruèního malování vánoèních banìk, zdobení perníkù, háèkování a palièkování, ruèního tkaní kobercù, øemeslníci pøi výrobì zuberské výšivky - krajky, sí»ování, výrobì ozdobné i spotøební keramiky, košíkù a jiných vìcí z proutí.

 


Festival, který je ojedinìlou mezinárodní pøehlídkou tohoto typu, vrcholí nedìlní ukázkou i prodejem výrobkù umìleckých øemeslníkù, koštem vybraných nápojù a závìreèným Galakoncertem s bohatým programem v Domì kultury mìsta Ostravy. V nedìli si lidé v Domì kultury mìsta Ostravy budou moci prohlédnout také Mezinárodní výstavu betlémù a vánoèních pohlednic významných kumštýøù i dìtských tvùrcù.

 


NOVINKY
Premiérovì vznikne nová scéna v kostele sv. Václava ve Václavovicích. Poprvé se na festivalu zamìøujeme na regionální gastronomii s akcentem na pùvodní salašnické receptury (Poláci) z Karpat (Beskydy) s ohledem na tradièní zpracování. Na festivalu mù¾ete ochutnávat z nabídky sýrù – korbaèikù, oštìpkù, beskydských rolád, jadel… K ochutnání i k zakoupení budou i uzeniny a masné speciality. Kozloviètí vèelaøi nabídnou široký sortiment výrobkù z medu (perníèky, Ondøejnický medovník nebo medové koláèky) a z propolisu (potravinové doplòky, kosmetika), novì i kozlovickou medovinu podle staré receptury.


V sobotu v horním sále Valašského pivovaru v Kozlovicích novì nabízíme i projekci zajímavých ekofilmù, minulých roèníkù Souznìní a Vatikán 1999.


Poøádáme charitativní sbírku pro Místní klub náhradních rodin.


Øeditel festivalu Souznìní Zdenìk Tofel se nejvíce tìší na všechny úèinkující a na plné sály i exteriéry – tedy na diváky:
„Nejvíce budu potìšen, kdy¾ si ka¾dý z úèastníkù vybere nìjaký program a bude spokojený. Vìøím, ¾e všichni úèinkující nabídnou veškerý kumšt na nejvyšší mo¾né úrovni.“

 

Foto: Souznìní 2009
Více o programu  Souznìní 2010 na 
www.souzneni-festival.cz 

 
Mgr. Petr Bohuš



Komentáøe
 
 Datum
Jméno
Téma