40 dkg uzeného sýra, 10 dkg libového (¹unkového èi jiného salámu), trochu mletého pepøe, strouhanku, olej na sma¾ení, 2 vejce, petr¾elka nebo pa¾itka.
Postup pøípravy
Sýr nejprve najemno natrouháme. Pak k nìmu pøidáme na malé kostièky nakrájený ¹unkový nebo jiný mìkký salám. Opepøíme a pøidáme 2 vejce a nakrájenou pa¾itku. V¹e dobøe smícháme, aby se smìs dobøe spojila. Ze smìsi pak dìláme malé tenèí placky, které obalíme ve strouhance. Rozpálíme panvièku s olejem a usma¾íme. Po usma¾ení je polo¾íme na ubrousek, aby se pøebyteèný olej do nìj vsákl.
Jako pøílohu podáváme zeleninový salát, krokety, brambory, tatarku, keèup.
Placky nesolíme, nebo» uzený sýr a uzenina jsou dost slané.