l balení zmrazených krabích tyèinek, sterilované ¾ampiony, hrá¹ek, kukuøice, jablko, tatarská omáèka ( nebo nízkotuèný jogurt pro dietáøe)
( okurek, cibulka)
Na ozdobu: List hlávkového salátu, rajèe, paprika, petr¾el
Postup pøípravy
Krabí tyèinky necháme tro¹ku rozmrazit. Pak si pohodlnì sedneme, tyèinku jemnì promneme, aby se uvolnila vlákna, a pak odloupáváme jednotlivá vlákénka. Èím tenèí, tím lep¹í, ale pokud loupáte pro více jak 4 osoby, èasem asi budeme prou¾ky odlupovat hrub¹í.
Do takto rozkouskovaných tyèinek dáme na hrubo nastrouhané jablko (rad¹i kyselej¹í), sterilované ¾ampiony - bez nálevu, hrá¹ek a kukuøici, také bez nálevu. Mù¾eme mírnì posolit a opepøit.
Lehce promícháme.
( dle chuti mù¾eme pøidat i kyselou okurku nakrájenou na drobno, nebo i cibulku, pokrájenou na velmi dorobno! Krásnì barevná je èervená cibule)
Do velké èí¹e dáme omytý list hlávkového salátu, na nìj navr¹íme kopeèek salátu, a ozdobíme èerveným rajèetem, ¾lutou a zelenou paprikou, mù¾eme pøizdobit petr¾elkou.
Podáváme s banketkami, vekou, nebo chlebem.
Star¹í veku mù¾eme opéct v opékaèi, a pak je jídlo pro bohy!