230 g hladké mouky
100 g cukru
70 g mletých loupaných mandlí
200 g másla
citrónová kùra
Krém:
125 g cukru
3 ¾loutky
125 g loupaných a mletých mandlí
3 strouhané hoøké mandle, rum
Postup pøípravy
Z mouky, cukru, mandlí a másla vypracujeme tìsto, ochutíme citrónovou kùrou a necháme nejménì odpoèinout v chladu. Odpoèinuté tìsto vyválíme, vykrájíme na koleèka a na vyma¹tìném a moukou vysypaném plechu je upeèeme.
Pak si pøipravíme krém. Cukr a ¾loutky utøeme do pìny, vmícháme mandle a dochutíme rumem. Krémem pak spojujeme jednotlivá koleèka a zdobíme bílkovou èi èokoládovou polevou. Mù¾eme posypat ozdobnou rý¾í.