1/2 kg cibule na koleèka, 5 kg nakrouhaného nebo nakrájeného zelí(na nudlièky, pokud ho krájíme no¾em), 2 hoøèicové sklenky POMLETÉHO køenu(4dcl), 2 hoøèicové sklenky oleje(4dcl), 1/2 kg krystal.cukru, 3/4 l octa, 1 balení DEKO.
Postup pøípravy
V¹echny ingredience dobøe promícháme a necháme 24 HODIN ULE®ET!!!. Nádoba se zakryje folií, aby nebylo zelí cítit po celém bytì. Druhý den plníme do sklenic od marmelády, které mají ¹roubovací víèko. Pøi plnìní do sklenièek hodnì pìchujeme zelí a nakonec zalijeme ¹»ávou, která se vytvoøí.
Já to dìlávám z polovièní dávky a dávám v¹echny suroviny do mísy, kterou mám na kynuté tìsto(bílá smaltovaná s uchama). Z polovièní dávky naplním 10 sklenièek od marmelády.
Místo krystalového cukru mù¾ete pou¾ít umìlé sladidlo, které nìkteøí pou¾ívají.