Hlívu oèistìte, no¾ky hub pokrájejte na plátky, klobouky na vìt¹í kusy. Hrubì nakrájenou cibuli osmahnìte na oleji, pøidejte pokrájené houby, zamíchejte a poduste. Pak mírnì podlijte vodou a duste tak dlouho, a¾ vám budou houby pøíjemné na "skus". Pak pøidejte papriku a pepø a sùl, promíchejte, dolijte vodou a vaøte asi 5 minut. Mezi tím pøipravte z másla a mouky svìtlou jí¹ku a omáèku zahustìte. Hotový gulá¹ posypte majoránkou a stáhnìte z ohnì.
Podávejte s rý¾í, dobrý je i bramborový èi houskový knedlík.
Nezapomeòte! Hlíva ústøièná je nejen dobrá, ale i zdravá. Mimochodem - dá se z ní pøipravit bájeèná "dr¹»ková"polévka, která si s originálem nikterak nezadá.