3 velké brambory uvaøené ve slupce
1 malá konzerva rajèatového protlaku
1 l¾ièka sádla
1 l¾ièka papriky
2 jarní cibulky
2 strou¾ky èesneku
1 feferonka
sùl
mletý pepø
Postup pøípravy
Cibuklu nasekáme na drobno. Rozpustíme sádlo a podusíme v nìm polovinu cibulky (do sklovata).
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pøidáme rozetøený èesnek a feferonku.
Pak pøidáme protlak a mícháme a¾ ztmavne. Odstavíme a pøidáme mletou papriku. Promícháme a necháme zchladnout.
Brambory smícháme s protlakem, pøidáme zbytek cibulky. Osolíme, opepøíme dle chuti a necháme v chladu odle¾et.
Podáváme na topinkách.