Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Libor,
zítra Kristýna.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

U¾ijte si jaro s kozami


Bìhem celého mìsíce dubna bude v Praze 1 na Kozím plácku (køi¾ovatka ulic Kozí, Haštalská, Vìzeòská a U Obecního dvora) v galerii VICE veøejnosti zpøístupnìna sbírka exempláøù s kozí tématikou. V pøípadì, ¾e máte nìjaký takový pøedmìt, pøípadnì historku, fotografii, pohled s kozami a chcete jí pøedat do chystaného Kozího muzea, pøijïte a udìlejte to. Výstava bude volnì zdarma pøístupná ka¾dý den od 10 hod. do 17 hod mimo pondìlí. Pro školní výlety a dìtské krou¾ky pøípadnì rodinné výlety lze domluvit krátkou poutavou pøednášku. Návštìvníci budou moci nakreslit obrázek s tématem koz, ochutnat kozí tvaroh a dostanou dárek na památku.


V sobotu 17. dubna bude na Kozím plácku celé odpoledne a veèer probíhat první roèník Kozích slavností, pøi kterém zahrají muzikanti, divadelníci a promítneme kozí film a pohádku.
Více o programu naleznete na www.kozy.cz nebo od zaèátku dubna pøímo na Kozím plácku a v Galerii VICE.


V pøípadì, ¾e máte intelektuální zamìstnání ve mìstì a láká Vás èas od èasu ¾ivot v pøírodì se zvíøátky, vezmìte s sebou kamarády, dìti a další rodinné miláèky a pøijeïte si odpoèinout pøi zemìdìlských, chovatelských a zahradnických pracích k nám do Milkovic. Napø. koncem kvìtna a zaèátkem èervna sušíme první trávu na seno. Do té doby sbíráme klacky a vìtve v sadech, kameny z polí, vyhrabáváme zahrádky, ryjeme záhony a vìnujeme se dalším pracím, kde je vidìt okam¾itý výsledek. Nabídka dozvìdìt se nìco o chovu koz a oslù, hospodaøení v pøírodì pro školní dìti, výlety a krou¾ky platí i letos. Staèí se jen domluvit na èase vašeho pøíjezdu.


Pár obrázkù najdete v galerii fotografii z Milkovic.


30. listopadu 2009 to bylo 10 let, co ¾iji na samotì Milkovice u Libánì v Èeském ráji.

 

V bøeznu 2000 vznikl Spolek pøátel koz, aby pokraèoval v bohulibé práci v propagaci koz a ¾ivota s nimi, jak ve svém ¾ivotì prakticky pøedvádìl Ladislav Lis (na obr. vpravo), který pøed 10 lety zemøel ve vìku 73 let.

Láïa Lis pro¾il svùj ¾ivot naplno, po válce byl podporovatel nastupujícího komunistického re¾imu, aby se v 70. a 80. letech stal jeho jedním z nejvìtších odpùrcù. Èeská televize odvysílala v dobì jeho úmrtí dokument o jeho ¾ivotì. Pochopením Lisova ¾ivota mù¾eme pochopit novodobé èeské dìjiny. V údolí Peklo u Èeské Lípy jsme v roce 2002 umístili na jeho poèest pamìtní desku. 


 S pøáním všeho dobrého

Stanislav Penc



Komentáøe
Poslední komentáø: 04.04.2010  09:16
 Datum
Jméno
Téma
 04.04.  09:16 venca
 01.04.  10:22 NaïaD
 01.04.  08:22 kvìta