Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Ilja,
zítra Vítìzslav.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Ná¹ tip pro zdraví 


S pøibývajícím vìkem èlovìk zji¹»uje, ¾e tam ho bolí, tam ho píchá a dostavují se i dal¹í neduhy. Pak dojde k závìru, ¾e to chce nìjakou údr¾bu, odpoèinek a relaxaci. Ke stejným závìrùm jsme do¹li i my a hledali jsme jak. Jednou z mo¾ností byly termální láznì. Po dva roky jsme jezdili do Harkány (Maïarsko). S ohledem na znaènou vzdálenost jsme letos zvolili Podhájskou (Slovensko). Dobøe jsme uèinili a dovoluji si to tímto  doporuèit i Vám ostatním. Dále uvedu základní informace snad Vám budou k u¾itku.
 

Podhájská:

Malá vesnice 12 km od ©uran a asi 30km od Nitry. V roce 1973 byl navrtaný geotermální pramen silnì mineralizované vody o teplotì 80 stupòù a vydatnosti 50l za sekundu. Od té doby zapoèala výstavba a v souèasnosti jsou zde: 2 plavecké bazény, horký léèivý bazén, teplý sedací bazén, 2 dìtské bazény s tobogánem a pod., dal¹í relaxaèní bazén. To v¹e je v jednom areálu spolu s dal¹ími slu¾bami (perlièka, víøivka, masá¾e,solárium).

Voda v léèebných bazénech je podobného slo¾ení jako má Mrtvé moøe.
Tyto láznì jsou doporuèovány pro léèbu pohybových ústrojí, ko¾ní problémy vèetnì lupénky, alergie, prùdu¹ky. Slo¾ení vody zaruèuje, ¾e ve vodì se nemohou vyskytnout ¾ádné bakterie a pod.
Provoz je zde celoroèní, ale v zimì je v provozu jen horký bazén a slu¾by. Otevøeno je kromì pondìlka dennì, v sezónì je otevøeno i v pondìlí odpoledne. Vstupné do areálu je v sezónì 90Sk, mimo sezónu 70 SK. Je mo¾no si zakoupit permanentku, která vyjde levnìji.
Ubytování: Ka¾dý si mù¾e zvolit dle svých pøedstav a financí. Jsou  zde hotely Thermal a Borinka pøímo v areálu - cena s polopenzí cca 800 Kè. Dále rùzné penziony s polopenzí (400 Kè) i bez stravy (250Kè). V soukromí se ubytujete za ceny 200 - 250 Kè. V¹echny
uvedené ceny jsou orientaèní a uvedeny v èeských korunách.
Stravování: V soukromí i v nìkterých penzionech si mù¾ete vaøit sami, jsou tam vybavené kuchyòky. V areálu koupali¹tì je plno malých restaurací, kde se dá najíst velmi levnì a rychle.
Rozhodnì nedìlám propagaci èi dealerství Podhájské. Chci jen v¹em doporuèit to, s èím mám dobré zku¹enosti a co prokazatelnì pomáhá.

 

Irena Zbranková



Komentáøe
Poslední komentáø: 17.10.2006  20:42
 Datum
Jméno
Téma
 17.10.  20:42 Fredy Podhájska