Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Vítìzslav,
zítra Magdaléna.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

Mladí, krásní a zdraví (3)

Naposledy jsem vyprávìla o skuteènosti, ¾e skuteènì ka¾dý stárne. A to u¾ od minuty zrození. Teï jak na to, abychom nestárli zbyteènì, pøedèasnì, a vytøískali z toho ¾ivota maximum!
Já vím, já vím! U¾ toho bylo napsáno a naslibováno rùznými reklamami tolik, ¾e jde jednomu hlava kolem. Vyznat se v nepøeberném mno¾ství nabízeného - zcela nemo¾né! Kdyby mìl èlovìk vyzkou¹et v¹echno, tak stráví ¾ivot testováním krémù, olejíèkù, mazadel a vitamínù. Není to v lidských silách.
Taky jsem si jednou dala tu práci a spoèítala, kolik èasu bych dle "zaruèených" rad musela vìnovat svému tìlu, abych uèinila zadost svým nabytým znalostem a uvedla je v ¾ivot.

Vìøte nebo ne, potøebovala bych, aby den mìl 28 hodin a nedìlat NIC jiného, ne¾ o sebe peèovat!
Jen namátkou:
(v¾dycky to zaèíná skoro stejnì, v¾dy» staèí tak málo!)

Staèí, kdy¾ si budete dennì masírovat suchým kartáèkem nohy, staèí pouhých 10 minut! pak je ponoøíme do vlahé láznì a po 15 minutách dosucha vytøeme. Vetøeme mastný nebo vý¾ivný krém, obleèeme si bavlnìné pono¾ky, a mù¾eme jít spát s klidným svìdomím, ¾e jsme udìlaly v¹e pro své ¹lapky.

Kdy¾ dennì budeme vìnovat pouhou ètvrt hodinu masá¾i nohou a pùl hodinu polo¾íme no¾ièky vý¹, ne¾ je vá¹ pas, nohy si urèitì odpoèinou a zítra vás nebudou tak bolet!

Pak je tu je¹tì nabídka cvièení, které
  a)
      rozproudí krev
  b)
      uleví bolavým svalùm
  c)
      zocelí va¹e zkrácené svaly
  d)
      posílí ochablé a stáøím bolavé no¾ky..

a staèí cvièit pouze dvacet minut dennì!
To jsme u nohou!

Ple» na oblièeji (?) - jak jednoduché!

Staèí ka¾dý veèer poøádnì odlíèit, nejlépe nejprve ple»ovým mlékem, poté ple»ovou vodu, vetøít vý¾ivný krém. Ráno - opláchnout nejprve teplej¹í, pozdìji studenou vodou, ruèníkem jemnì vymasírovat oblièejové svaly, vetøít podkladový denní krém - a následuje líèení, podle nátury a zvyku.
Jednou týdnì - ple»ová maska, náv¹tìva kosmetického salonu jednou za tøi týdny. Oblièejová gymnastika, staèí opravdu jen dvacet minut dennì (!!!) na zpevnìní svalù oblièejových. K tomu pøipoèítat odstraòování ne¾ádoucích chloupkù, ono opravdu staèí (!) jen jednou týdnì pou¾ít nìkterý z bombových pøípravkù, a» je to vosk, gel, rùzné depilaèní krémy atd, nezapomeòte poté natøít kù¾i uklidòujícím krémem! Kdo má je¹tì chlupy v nose, staèí taky jen jednou týdnì pár minut! Strojkem. Máte vrásky na krku? Jak jednoduché! Staèí olejový zábal, dvakrát týdnì!
Nedej bo¾e, máte-li je¹tì roz¹íøené ¾ilky, pigmentové skvrny, rùzné nerovnosti pleti èi fleky neznámého pùvodu. Taky v¾dy staèí JEN pár - deset, patnáct minut dennì.
Cvièení proti  podbradku? ®ÁDNÝ problém! Jen jeden. Staèí JEN deset minut dennì.

Máte povislá prsa? Nevadí! Denní studená sprcha  - nejlépe deset minut, ráno i veèer, vetøít vý¾ivný krém, a cvièení s èinkami. a ple» na òadrech! NEVADÍ! Staèí opravdu jen dvakrát týdnì vý¾ivný zábal!

Dámy ( ale i pánové), vybrala jsem pro struènost jen nohy, oblièej a prsa. Dal¹í rady, jak být zase mladá a krásná - jen¾e, to by èlovìk opravdu musel zaèít ráno a skonèit veèer a nezbyl by mu èas na ¾ivot samý.

U¾ jsem vyzkou¹ela leccos. I snahu dohonit èas pomocí v¹ech tìch metod JEN DESET MINUT DENNÌ. Vzdala jsem to! Tak moc krásná zas být nemusím a taky pro koho a na co, kdy¾ na nic jiného ne¾ na starost o sebe u¾ nemám èas?
Pøed pìti lety, zaplavena nabídkami v¹ech mo¾ných firem se zázraènými preparáty, které zaruèenì odstraní v¹e, èím trpíte, jen kdy¾ je budete pravidelnì brát - jsem to také vzdala. Kdy¾ jsem proèítala jakýkoliv leták, bylo na mne v¹echno! Potøebovala bych v¹echny nabízené pøípravky a na to zas nestaèilo mé konto. 

Vybrala jsem si tedy jeden preparát, který byl ve v¹ech èasopisech prezentován nádhernou a stále mladou Studénkovou, (ale fotky klamou, potkala jsem ji in natura, a byla jsem velmi zklamaná.). Imedeen. Za bratru 1800,- Kè na mìsíc jsem bìhem krátké doby mìla být zase èupr holka. Kdy¾ je to tak drahé, mrcha, tak to musí být dobré! Vsugerovávala jsem si.

Ètyøi mìsíce jsem poctivì u¾ívala a vono nic.. øíkala jsem si, no jo, tøeba kdybys to neu¾ívala, byla bys u¾ staøena! Ov¹em vrá¾et mìsíènì osmnáct stovek  do nìèeho, o èem ani nevím jestli vlastnì pomáhá nebo ne - tak to zas takový úbytek mozkových bunìk za nemám!

Vzdala jsem to. Ubìhly dva roky, známky stárnutí byly úmìrné bì¾ícímu èasu.
Pak mne  zviklala pøedná¹ka jednoho mého známého lékaøe. Nepøemlouval mne. Nevnucoval, ani nesliboval zázraky. Jen øíkal - zkus to. Nic víc.
Tak jsem nejdøíve zkusila Piimax Pro-V.

Je to kombinace pøírodních látek, které ovlivòují dobrý stav kloubù a kostí a zároveò mají kladný vliv na vysokou kvalitu vlasù, nehtù a pleti. Pro tyto úèinky si ho prý nejvíce pochvalují ¾eny a to v¹ech vìkových kategorií. Zlep¹uje kvalitu vlasù a zpomaluje jejich ¹edivìní. Zpevòuje nehty a omezuje vznik bílých skvrn. Navrací poko¾ce po¹kozený pigment, pomáhá pøi exémech, lupénce a akné a také zmíròuje bolesti páteøe, uvolòuje køeèe dolních konèetin.
©edivím.

Mám skvrny pigmentové i jiné.
Vlasy øídnou a lámou se.
Nehty? ©koda mluvit.
Exémem trpím od dìtství a musím si dávat poøádnì pozor, aby se nerozjel do formy léèitelné u¾ jen ve ¹pitále!
Bolest páteøe a køeèe v nohou? - to snad máme ka¾dý! 

Za 300 tablet jsem dala 467,- Kè. To mne nezruinuje jsem si øíkala. Ale moc jsem tomu nevìøila. Znáte to -  neuvìøím, dokud neuvidím.
Po mìsíci jsem nejdøív zjistila, ¾e mám nìjak prapodivnì dlouhé nehty. Nikdy se mnì nepodaøilo vypìstovat nehet del¹í ne¾ dva milimetry. Pak se zlomil. Nebo nìjak otøepal. Zjistila jsem, ¾e si vlasy musím barvit u¾ za dva týdny ( jasnì, dal¹í investice!), proto¾e mi zaèaly rùst jako zbìsilé. Rozhodla jsem se tedy pro dlouhé vlasy, proto¾e i ty se mnì v prùbìhu ¾ivota nepodaøilo vy¹lechtit! Dneska mám krásné, husté vlasy po ramena, a okolí tvrdí, ¾e mám paruku. Nemám.

Tak jo. Musela jsem pøítele lékaøe pochválit a podìkovat mu. Jen usmíval.

Ale! Chtìla jsem po nìm, aby mnì poopravil mé staøecké ruce, vypíchnul ¾íly, které trèely do prostoru, poradil, co s hnìdými skvrnami, které nebezpeènì pøipomínaly ( a také bohu¾el byly!) skvrny staøecké. Ukázala jsem mu svá vráskatá kolena, suchou a doslova ¹karedou ple» na nohách. ©upiny na holeni, na stehnech scvrkávající se  kù¾e. Na krku jsem mìla náhrdelník z ¹esti dlouhých vrásek. Oèní víèka by potøebovaly plastickou operaci, nad rtem se zaèaly kamarádit vrásky jako posedlé, a lokty a paty - hrùza!
Pøinesl mi Femidan. Ètu si pøilo¾ený  leták - tento speciální výta¾ek z rybí bílkoviny, který je vyroben podle japonského patentu, vy¾ivuje poko¾ku od základù. Zadr¾uje vlhkost v mezibunìèných prostorech a pùsobí zevnitø na spodní vrstvy kù¾e, kam se kosmetické pøípravky nedostanou. Vyhlazuje a vypíná ple», má výrazný omlazující efekt, který je dlouhodobý a výrazné zlep¹ení je patrné ji¾ po 2 mìsících pravidelného u¾ívání (!):

 Jednu dobu jsem la¹kovala s kolagenovými injekcemi, ale odradila mne cena, mo¾ná bolest, a taky - úèinek jen na jednom místì! A co zbytek tìla?

Femidan u¾ívám druhý mìsíc. Bez komentáøe.

Kolegynì mne podezírají, ¾e mám nového  milence, a ¾e jsem byla na plastice ( nevím teda kdy, døu jak mezek od rána do veèera) a to vidí jen oblièej! No¾ky mám zas jako za mlada, popraskané paty se ocelily, lokty zjemnily. kam se hrabe Imedeen!
Cítím se fajn!
Ptala jsem se, proè nevidím nikde reklamy ani ¾ádné propagaèní materiály! Ale vzápìtí jsem pochopila.  Finská firma, která vyrábí tyto produkty se øídí heslem - na¹e propagace je úèinnost. Kdo to jednou zkusil, u¾ se vrací stále.
Mají ve svém repertoáru pøes 400 výrobkù.  

Závìr?

U¹etøím za aplikaci umìlých nehtù - 500,- Kè poprvé, pak ka¾dé tøi týdny 200,- Kè.
Pøestala jsem brát v¹echny dal¹í podpùrné vitamíny a pøípravky z lékárny, kdy jsem pøibírala dle mých pøedstav tu Betakaroten, tu B vitamín, zinek, atd. atd. - u¹etøila jsem dal¹ích cca 400,- Kè. Pøestala jsem doma chodit èasto v pøedklonu, kdy jsem se po vysání celého bytu nemohla narovnat. Nohy nebolí! A to nosím vysoké podpatky - jako zamlada!
 Já jsem také nevìøila.  Ale jsem chodící reklama! A u¾ chápu, ¾e se kvùli tìmto výrobkùm nemusí nikde fotit naaran¾ovaná a dobøe nasvìtlená Studénková, navíc s mírnou retu¹í.

Nedoporuèuji - jen oznamuji. Funguje to!

Dana ©»astná



Komentáøe
 
 Datum
Jméno
Téma