Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Vítìzslav,
zítra Magdaléna.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

 

Nemoc, nebo zlozvyk?

 
 

O tom, zda zaøadit obezitu mezi choroby, nebo ne, se vedou dlouhé spory. Jinak to vidí obezitologové, jinak dietologové. A» tak, èi onak, nadváze se v na¹ich krajích velice líbí.

Jak jinak si vysvìtlit, ¾e ve výskytu obezity u ¾en ve vìku mezi ètyøicítkou a ¹edesátkou stojíme mezi evropskými zemìmi na prvním místì? Pokud jde o mu¾e, dìlíme se o první místo s Poláky a Francouzi. Vyjádøeno v procentech, 37 % èeských mu¾ù a celých 49 % èeských ¾en nad pìtatøicet je otylých.

Èást takto posti¾ených se pokou¹í nìco s tím udìlat dobrovolnì, èást dokonce musí, proto¾e ruku v ruce s obezitou jde celá øada zdravotních komplikací.

Nejèastìj¹ím problémem je hlad. Ten také má vìt¹inou na svìdomí pøeru¹ení diety a rychlý návrat pracnì shozených kil. Proto se také výzkum soustøeïuje na hledání zdravotnì nezávadných pøípravkù, které by pocit hladu výraznì tlumily. Nový vlákninový pøípravek Alginete zkou¹elo nedávno Centrum pro poruchy metabolismu a vý¾ivy v Praze. Alginete pùsobí mechanicky, nevstøebává se tak, ¾e tablety jsou zdraví ne¹kodné. To potvrdili lékaøi a dodali, ¾e ve srovnání s jinými preparáty mají tyto tablety vysokou bobtnavost - a¾ 65 procent.

Produkt  obsahuje kombinaci dvou balastních látek. Alginát z moøské øasy vytváøí gel, který povleèe ¾aludeèní sliznici, methylcelulóza nabobtná a vyplní ¾aludek a støeva. Spoleèným pùsobením obou slo¾ek se potlaèuje pocit hladu. Bìhem jeho podávání dochází k významnému utlumení hladu a redukci váhy.

 
   
   
   
   
 

Není to samozøejmì ¾ádný samospasitelný zázrak. ®ádná zázraèná dieta ani pøípravek neexistují, ale zdravotní nezávadnost a vy¹¹í úèinnost stojí za pozornost. Vláknina obsa¾ená v tabletách má navíc pøíznivý úèinek na vyprazdòování støev. Výrobci dali tabletám sladkokyselou citrónovou pøíchu» a vynechali cukr, aby pøípravek mohli u¾ívat i diabetici. Lékaøi doporuèují podávat dvì tablety pøed hlavním jídlem. Rozkou¹ete je, zapijete sklenicí vody a 15 a¾ 20 minut poèkáte, aby mìly èas øád- nì nabobtnat. Pak by vám mìla staèit polovina va¹í obvyklé porce. Jestli si ale myslíte, ¾e tím je v¹e zaøízeno a staèí zba¹tit jeden dort místo dvou, èi pìt knedlíkù s bùèkem místo pùvodních deseti, aby ¹la váha dolù, pak jste zøejmì beznadìjný pøípad. Skladba va¹í potravy bude samozøejmì hrát stále hlavní roli. A odvahu k tomu, abyste místo auta pou¾ili vlastních nohou a vyvedli rodinu nìkam na kopec, musíte také najít sami. Potom mo¾ná, snad, budete-li mít pevnou vùli, zaène va¹e váha hlásit pøíznivìj¹í výsledky.

 
 

K tomu vám dopomáhej Alginete.

 
 

Alena Jasníková

 


Komentáøe
 
 Datum
Jméno
Téma