Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Ilja,
zítra Vítìzslav.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz

GEMMOTERAPIE-léèba pro tøetí tisíciletí
®ijeme na prahu tøetího tisíciletí. Vìda a technika svými pøínosy na jedné stranì zajiš»ují nebývalý rùst ¾ivotní úrovnì naší civilizace, ale na druhé stranì devastované ¾ivotní prostøedí, hektické tempo, stresy a jiné dopady konzumního zpùsobu ¾ivota vyvolávají stále záva¾nìjší individuální problémy.Pøibývá alergií,zhoubných onemocnìní jako mozkové mrtvice, infarkty, nádory a další nové choroby které ohro¾ují š»astný ¾ivot a zkracují prùmìrný vìk populace.
Proto¾e èasto ani klasická vyspìlá medicína není schopna bez vedlejších následkù øadu takových posti¾ení øešit vidíme dnes u narùstajícího poètu lidí návrat k pøírodním metodám a prostøedkùm prevence a léèby. Fytoterapii-léèbu pomocí rostlin a bylin vyu¾ívá èlovìk s úspìchem od nepamìti.
Léèba pomocí bylinek je pøedmìtem mého zájmu ji¾ øadu let. Vyzkoušela jsem vysoce zøedìné vybrané bylinky na nìkteré problémy v okruhu své rodiny a známých a úèinky mne skuteènì pøekvapily a po skonèení aktivní pracovní kariéry pøivedly na novou ¾ivotní cestu. Napøíklad tøezalka pomáhá na nervové problémy a zánìty, topol na doléèení boreliózy a mnohé další na vìtšinu našich potí¾í.
Pøi studiu herbáøù a zkušeností osvìdèených léèitelù jsem narazila na relativnì novou metodu gemmoterapie-léèbu pomocí tinktur z pupenù rostlin(gemmon=lat.pupen). Ta mne natolik oslovila, ¾e jsem gemmoterapeutika na základì pùvodních belgických a francouzských receptur postupnì zaèala vyrábìt. Tinktury jsou pøipraveny z mladých pupenù, výhonkù, koøínkù a jiných zárodeèných tkání. Extrakcí jsou tak získávány rùstové hormony, enzymy, vitamíny a další cenné látky, které se v tomto poèáteèním vývojovém stadiu nacházejí v rostlinách v nejvyšší koncentraci u dospìlých nebo sušených jedincù nedosa¾itelné. I kdy¾ výroba tìchto prostøedkù není jednoduchá, nebo» pou¾íváme jen pupeny a èásti rostlin z èistých oblastí Drahanské vrchoviny nezneèištìných prùmyslovou èinností, dobré výsledky a ohlasy našich zákazníkù jsou mi nejvìtší vzpruhou a odmìnou.
Gemmotinktury jako preventivní i podpùrný léèivý prostøedek mají široké vyu¾ití na celkovou revitalizaci organizmu, zlepšení imunitního systému, nervovou a trávící soustavu, krvetvorbu, ale hlavnì øadu záva¾ných i dnes tì¾ko léèitelných problémù. Vynikající výsledky jsou u boreliózy díky topolu, tamaryšek je úspìšný u krevních onemocnìní a další druhy pro trávicí trakt, moèové cesty, dýchací systém, kloubní aparát aj., ale nejvíce mne tìší výsledky u nádorových onemocnìní.
Vìøím, ¾e úspìchu dosahujeme komplexním pøístupem,  kdy vybrané øedìné tinktury dávají tìlu informaci, bøíza èistí tìlo od odpadù a gemmoterapeutika podporují a regenerují urèitý orgán nebo ústrojí. Takto sestavené kùry jsou pøipraveny na vìtšinu zdravotních problémù: moèové cesty, ledviny, zánìt prostaty,  revma, dnu, gynekologické a klimakterické potí¾e, cysty a myomy, kdy¾ se v poslední dobì daøí pøedejít operaci, ale také pomáhat u sterility, kde s pøispìním našich tinktur se ji¾ narodilo nìkolik dìtí.
Také imunitní a antibakteriální kùry hlavnì v období chøipkových infekcí jsou velmi úspìšné a máme dobré odezvy i na tak problematické onemocnìní jako je lupénka. Zde nám pomáhá i mast ze ètyø bylin ke kombinovanému pùsobení s tinkturami. Zlepšení pozorujeme také u srdeèních potí¾í, køeèových ¾il a hemeroidù stejnì jako u problémù poslední doby-rùzných alergií a ekzémù, kde to však vy¾aduje èas a trpìlivost. U nervových problémù je dùle¾ité hledat prvotní pøíèiny a peèlivì zkoušet nejvhodnìjší postup a bylinky.
Stále hledáme cesty jak posilovat úèinnost našich prostøedkù a pomoci co nejvíce lidem v jejich nelehké situaci. V poslední dobì zkoušíme dvì cesty s prvními velmi dobrými výsledky. Vybrali jsme urèité tinktury s vysokou úèinností v oblasti nádorù a umístili je na nìkolik týdnù do vèelího biopole, aby byla podpoøena jejich síla. Kontrolou u nìkolika lékaøù pomocí EAV pøístroje , ale hlavnì odezvou od lidí vidíme, ¾e tato cesta je správná. Proto budeme v nastoupeném trendu pokraèovat.
Poslední novinkou je vytvoøení øady patentovaných gemmoglukanù kombinací gemmotinktur a beta-1,3-D-glukanu pro pomoc u nejzáva¾nìjších onemocnìní. Betaglukan získávaný z hlívy ústøièné výraznì stimuluje oslabenou imunitu aktivací   makrofágù.
Prof. MUDr. Miroslav Pekárek pova¾uje jejich pou¾ití v protinádorovém boji za jednu z priorit a jejich úèinky byly potvrzeny øadou výzkumù u nás i ve svìtì. Proto spojením glukanu a gemmotinktur mù¾eme dosáhnout zvýšení úèinnosti a znásobení efektu obou pøírodních slo¾ek. První praktické zkušenosti potvrzují naše oèekávání a vìøím, ¾e gemmoglukany budou do budoucna velkou nadìjí pro øadu lidí posti¾ených tak záva¾ným onemocnìním jako jsou nádorová.
Pøírodní prostøedky nejsou náhradou klasické medicíny, ale mohou úspìšnou léèbu podporovat a doplòovat a pøedevším svým preventivním pùsobením problémùm pøedcházet bez zatì¾ování organizmu vedlejšími úèinky. Vìøím ¾e gemmoterapeutika a novì i gemmoglukany jsou správným prostøedkem pomoci lidem, a to je mùj celo¾ivotní cíl a nejvìtší odmìna. 
 
Mgr.Jarmila Podhorná
Brodek u Konice è.3
Tel.: 582 391 254
www.r-web.cz/nadeje
nadeje.byliny@volný.cz
 
 
 


Komentáøe
Poslední komentáø: 19.11.2005  09:33
 Datum
Jméno
Téma
 19.11.  09:33 Helena Sumarová Nadìje - adresa
 09.11.  19:42 Zdenka stránky
 08.11.  04:47 Jana Jelínková Zpùsob schvalování pøípravkù
 07.11.  23:02 Vìra NL pøírodní léèiva
 07.11.  18:07 Kamila rady
 07.11.  17:37 Jana Jelínková _Nechtìla jsem být oznaèena za vnucující se dealerku.
 07.11.  16:15 Ludmila od Jany J.
 07.11.  16:05 Kamila souhlas
 07.11.  14:14 Vìra NL gemmoterapie
 07.11.  07:33 Karel to jsou vìci
 07.11.  07:26 prababièka gemmoterapie