1 kg pøedního hovìzího masa vhodného na peèení,cibule,sùl,masox,zázvor,máslo a olej,pepø,l¾ièka hl.mouky
Postup pøípravy
Maso omyjeme,osolíme a okoøeníme zázvorem a pepøem a dáme osmahnout do pekáèe na hrubì krájenou cibuli.Kdy¾ cibule zaène hnìdnout,maso podlijeme vodou a pøiklopíme.Dáme dusit do trouby a hlídáme,aby se nepøipeklo.Podléváme výpekem a pøidáme vodu,je-li odpaøená.Pøed dohotovením je¹tì dokoøeníme zázvorem,do výpeku pøidáme máslo a je¹tì chvíli peèeme,a¾ se máslo spojí s výpekem.Nakonec maso vyjmeme a ¹»ávu mírnì zahustíme moukou a dochutíme(pøípadnì i kouskem masoxu).Maso nakrájíme na plátky.Podáváme s vaøenými brambory,mù¾eme pro zmìnu podávat i s tatarskou omáèkou.