Na polevu :
100g hoøké èokolády DIA
50g ztu¾eného pokrmového tuku
papír na peèení
Postup pøípravy
Podmáslí roz¹leháme v míse s vejcem, sladidlem a olejem, pøidáme mouku s prá¹kem do peèiva a v¹e promícháme. Tìsto nalijeme do men¹ího pekáèe vylo¾eného peèícím papírem, urovnáme a peèeme v pøedehøáté troubì pøi 200 st.C. Po vychladnutí potøeme d¾emem rozvaøeným se l¾icí vody.
Èokoládu rozlámeme na men¹í kousky a s nadrobno nakrájeným tukem vlo¾íme do kastrùlku postaveného do vìt¹ího kastrolu s horkou vodou. Za stálého míchání zahøíváme, dokud nevznikne hladká poleva. Tou polijeme nakonec koláè.
Po dùkladném ztuhnutí ho rozdìlíme na 22 dílù.
Pokud nechce¹ dávat polevu èokoládovou, nic se nestane.