3 lzíce olivového oleje
1 vetsí cibule nakrájená na kosticky
2 strouzky cesneku(taky nakrájené na kousky)
1 vetsí rajce
1 velká mrkev
1/2 zelené (nebo i cervené, ci zluté) papriky
a podle chuti : celer, pórek,hrásek nebo i cukína
1 lzicka sladké papriky
pikantní(nemusí být) klobáska
kousek anglické slaniny nakrájený také na malé kousky
varená rýze
plechovka bílých fazolek
strouhaný sýr, sekaná petrzelka
Postup pøípravy
Na oleji osmahnout cibuli, cesnek a rajce nakrájené na kousky. Pridat papriku a nez se spálí, zalít horkou vodou.Pridat vsechnu zeleninu(cukínu naposled, ta se ráda rozvárí).Kdyz je zelenina skoro mekká, pridat varenou rýzi, fazolky a klobásu se slaninou.Nechat jeste chvíli varit, az je zelenina mekká.Na talíri posypat sýrem a petrzelkou.Polévka má být dost hustá.