Tìsto: 60.hl. mouky, sùl, 15. tuku, 15.cukru. kostka dro¾dí, 1 pr. do peèiva, 2 vejce, 1/4 l vla¾ného mléka.
Náplnì: Mìkký tvaroh, vejce, trochu ¹lehaèky, cukr, øídký vanilkový pudink. Mletý mák spaøíme s mlékem a skoøící, l¾íci zavaøeniny. Povidla jablková, ¹vestková, dýòová nebo hru¹ková rum.
Hrozinky, mandle nebo oøechy.
Postup pøípravy
Z vykynutého tìsta tvoøíme bochánky na vale, vyválíme placky, dáme na poma¹tìný plech, okraje poma¾eme roz¹lehaným vajíèkem a plníme. Náplnì dáme do sáèkù a støídáním tmavé a svìtlé naná¹íme na tìsto. Zdobíme hrozinkami a krájenými mandlemi nebo oøechy. Upeèené jen pocukrujeme, potøeme-li okraje upeèných koláèù rozpu¹tìným máslem s trochou rumu, zùstanou vláèné nìkolik dnù. Dobrou chu»!