1 kg oloupaných brambor
100 g krupek (støednì velké)
2 hrnky mléka
6 strou¾kù èesneku
2 støednì velké cibule
4 l¾íce sadla
majoránka
sùl
Postup pøípravy
Oloupané a rozkrájené brambory uvaøte domìkka. Krupky propláchnìte, zalijte vodou, osolte, pøidejte l¾íci sádla a zvolna duste domìkka.Ze své zku¹enosti doporuèuji krupky namoèit pøes noc(potom se druhý den nemusí dusit tak dlouho) a potom je uvaøit tak, jak je popsáno vý¹e.Zcezené brambory rozmaèkejte a teplým mlékem je roz¹lehejte na jemnou bramborovou ka¹i. Promíchejte je s uvaøenými a zcezenými krupkami, pøidejte utøený èesnek, sùl, majoránku.Øádnì v¹echno promíchejte. Cibuli pokrájejte na koleèka a v rozpáleném sádle ji osma¾te dozlatova a pøidejte do ka¹e s krupkami, zamíchejte a mù¾ete servírovat. Cibulku nemusíte dávat pøímo do ka¹e, ale ka¹i na talíøi ozdobte opeèenou cibulkou.Podávejte se zeleninovou oblohou.
Dobrý nápad: Nastavenou ka¹i podávejte s vaøeným uzeným masem, ohøátou, grilovanou nebo upeèenou uzeninou.