2 PL cukru, 2 PL oleje, 1 velký kvìták, sùl, granulovaný èesnek, mu¹kátový oøech, koøení èubrica (v supermarketu), pøípadnì jiné koøení dle chuti
Postup pøípravy
Do horké pánve dáme cukor, necháme tro¹ku skaramelizovat, pøidáme olej a na plátky nakrájený kvìták (vopøed opláchnutý a okapaný), osma¾íme z obou stran, osolíme, okoøeníme, pøípadnì vybereme, je-li pánev men¹í a máme-li v¹e opeèené, dáme zpìt do pánve, pøidáme 1 PL vody, pøikryjeme a dusíme dál jen tak dlouho, dokud se nerozpadá, je¹tì má být "pod zub". Jako hlavní jídlo podávame s vaøenými brambory, jako pøedjídlo bez nich. Anebo i jako pøílohu k masu.