kuøe, nebo kuøecí díly, mohou být stehna, ale i prsa, co má kdo rád.
máslo, olivový olej
dosti dosti èesneku
sùl, pepø
Postup pøípravy
na vìt¹í pánev dáme asi va cm rozpu¹tìného másla, a pøidáme pùl sklenièky nejlépe olivového oleje, aby se nám máslo nepøepalovalo.
Kuøecí díly osolíme a opepøíme.
Na ètyøi díly kuøete asi 6 HLAVIÈEK èesneku. Ètete dobøe. Ne mìsíèkù ale celých hlavièek!
Èesnek oèistíme a nakráíme na tenounké pláteèky.
A tím je hotovo.
Rozpálíte máslo na pánvi, tro¹inku orestujete èesnek, vlo¾íte na pánev ètyøi kusy kuøátka. Musíte mít velký hrnec, jeho¾ dno je ale o trochu men¹í, ne¾ pánev. Do toho hrnce nalijete vodu, a¾ do plna!, a maso jím zatí¾íte. Po ètvrt hodinì hrnec sundáme, maso obrátíme, nase hrnec polo¾íme na maso, a necháme hodinu bez jakéhokoliv dohlí¾ení èi obav usit.Bez vody!!!!
Poté sundáme hrnec, a vyjímeènì dobré kuøeè! Èesnek a máslo se spojí do grandiozní omáèky, kuøe nasaje krásnou vùni a chu» - a nemá to chybu! Nejlep¹í je k tomu rý¾e, ale my to jíme i s chlebem. Proto¾e to, co zbude, ta omáèka.... kdy¾ do nìho a¾ zdlábneme maso namáèíte chleba - no to nemá chybu! Vyzkou¹ejte!
/ nìkde tomu øíkají kuøe tabako, ale dìlá se tro¹inku jinak. )