Èínské su¹ené vajeèné nudle
Mra¾ená èínská zeleninová smìs
Olej,koøení na èínu nebo kuøe orient,masox,sójovka,voda
Postup pøípravy
Pøivedeme do varu asi 0,5 l vody,co¾ staèí na zalití asi 2 bloèkù,pøi vìt¹í porci pou¾ijeme pøimìøenì více vody a samozøejmì i ostatních pøísad.
Na 0,5 l vody pøidáme asi 1 a pùl kostky masoxu,l¾ièku koøení,trochu sójovky a nalijeme na nudle tak,aby byly co nejvíce potopené.Mezi tím na pánvièce osmahneme krátce zeleninu na l¾íci oleje.
Nabobtnalé nudle scedíme(nálev lze uchovat nìkolik dnù v chladnièce) apo okapání dáme osmahnout na jinou pánev také na tro¹ce oleje.Nesma¾íme dlouho,jen asi minutu.Potom obsah obou pánví spojíme dohromady a promícháme.
Máme-li zbytky masa,staèí jen trochu,nakrájíme jej na malé kousky a smícháme se zeleninou pøi sma¾ení,aby mìlo stejnou teplotu,jako ostatní.
Celá pøíprava vám zabere max.10 minut.
Mno¾ství pøísad je dobré pøidávat podle vlastní chuti-ka¾dý ji má jinou.