Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Felix,
zítra Památka zesnulých.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz
SeniorTip kuchaøka
Zpìt na výpis kategorie
Obecné informace
Název receptu:
Candát s fenyklem
Autor:
Eva Hrachovcová
Datum vlo¾ení:
04.05.2005

Ingredience
1 candáta (asi 2 kg)
¹távu z jeden a pùl citronu
500 g pórku
700 gr fenyklu
2 l¾íce másla nebo rostlinného tuku
0,5 l zeleninového vývaru
1/4 l suchého bílého vína
100 gr malých rajèat, alobal, trochu oleje, sùl, pepø, 3 plátky citronu

Postup pøípravy
Candata vykucháme, odstraníme ¹upiny a pod tekoucí vodou umyjeme. Rybu pokapeme citonovou ¹»ávou, uvnitø posolíme, opepøíme a vlo¾íme tøi plátky citronu. Pórek nakrájíme na koleèka, fenykl nakrájíme na drobné kousky. Fenyklovou natí mù¾ete pøi podávání pokrm ozdobit.
Porek a fenykl osmahneme na rozpáleném tuku a dusíme za podlévání zeleninovým vývarem. Candáta vlo¾íme do velké ohnivzdorné mísy a pøidáme podu¹enou smìs i s výbvarem. Alobal lehce potøeme tukem a pøikryjeme jím mísu. V¹e dusíme v pøedehøáté troubì 40 minut. Asi po 15ti minutách peèení pøilijeme víno a dodusíme. Pìt minut pøed koncem pøidáme celá rajèata.
Pøílohou mù¾e být pìèivo nebo brambory.


Hodnoceni (prùmìrná známka je: 1.59)
       

Komentáøe
 
 Datum
Jméno
Téma