1 candáta (asi 2 kg)
¹távu z jeden a pùl citronu
500 g pórku
700 gr fenyklu
2 l¾íce másla nebo rostlinného tuku
0,5 l zeleninového vývaru
1/4 l suchého bílého vína
100 gr malých rajèat, alobal, trochu oleje, sùl, pepø, 3 plátky citronu
Postup pøípravy
Candata vykucháme, odstraníme ¹upiny a pod tekoucí vodou umyjeme. Rybu pokapeme citonovou ¹»ávou, uvnitø posolíme, opepøíme a vlo¾íme tøi plátky citronu. Pórek nakrájíme na koleèka, fenykl nakrájíme na drobné kousky. Fenyklovou natí mù¾ete pøi podávání pokrm ozdobit.
Porek a fenykl osmahneme na rozpáleném tuku a dusíme za podlévání zeleninovým vývarem. Candáta vlo¾íme do velké ohnivzdorné mísy a pøidáme podu¹enou smìs i s výbvarem. Alobal lehce potøeme tukem a pøikryjeme jím mísu. V¹e dusíme v pøedehøáté troubì 40 minut. Asi po 15ti minutách peèení pøilijeme víno a dodusíme. Pìt minut pøed koncem pøidáme celá rajèata.
Pøílohou mù¾e být pìèivo nebo brambory.