Velikost textu: normální | zvìt¹it | zmen¹itInternetový magazín nejen pro seniory  

Navigace

Svátek
Dnes slaví svátek Felix,
zítra Památka zesnulých.

Mù¾ete jim poslat elektronickou pohlednici.

Klub
U¾ivatel: nepøihlá¹en

Více informací o klubu a èlenství v nìm se mù¾ete dozvìdìt na stránkách na¹eho klubu.

Anketa
Náv¹tìvníci stránek - vìk náv¹tìvníkù. Dìkujeme za hlasování!
 
 
 
 

Statistika



Podporují nás
OSTRAVA!!!


MOAP


Nadace OKD


SENSEN


SeniorTip.cz,
ISSN 1801-9900
Vydává: Spoleènost senior o.s.

Createt by NETtip 2006
Webhosting SvetHostingu.cz
SeniorTip kuchaøka
Zpìt na výpis kategorie
Obecné informace
Název receptu:
Chléb venkovský
Autor:
Ludmila Toby¹ková
Datum vlo¾ení:
05.02.2006

Ingredience
750 g hladká mouka + 750 g ¾itná mouka
60 g kvasnic
3 vaøené strouhané brambory
2 l¾ièky soli, 2 l¾ièky kmínu
asi 850 ml vody

Postup pøípravy
Obì mouky smísíme se solí a kmínem.Kvasnice rozmícháme ve vodì, pøidáme k mouce a vymícháme tìsto. Tìsto posypeme moukou, pøikryjeme utìrkou a na teple necháme 1 hodinu kynout.
Pak vytvarujeme ¹i¹ku nebo bochník a dáme je kynout na silnì moukou vysypaný plech 30 min. A¾ tìsto pìknì nakyne, potøeme je osolenou vodou a vlo¾íme do trouby vyhøáte tak na 200 st.
Teplotu po ètvrt hod. zmírníme a peèeme asi hodinu. Upeèený chléb opìt potøeme slanou vodou.


Hodnoceni (prùmìrná známka je: 1.6)
       

Komentáøe
 
 Datum
Jméno
Téma