20dkg cukru,krupièkového
20dkg másla nebo nìkterého tuku na peèení
20dkg polohrubé mouky
5 vajec
5dkg kakaa
l¾íce mléka
Poleva:30dkg prá¹kového cukru, rum, horká voda
Postup pøípravy
Tuk tøeme se ¾loutky a cukrem pøidáme l¾íci mléka a vmícháme mouku smíchanou s prosátým kakaem. Nakonec pøimícháme sníh z bílkù. Tìsto rozetøeme na vyma¹tìný moukou vysypaný plech asi pùl cm silnì. Upeèené, je¹tì teplé potøeme rumovou polevou. Vykrajujeme pùlmìsíèky kulatým vykrajovátkem prùmìr asi 5-6cm a necháme zaschnout. Pøi vykrajování namáèíme formièku do vøelé vody.
Dìlají se a¾ tìsnì pøed svátky.